Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Sağlık
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Patates kızartmasındaki tehlike
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuPatates kızartmasındaki tehlike

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
peperutka Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Tem 2010
Konum: mutlu
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5835
Mesajın Direkt Linki Konu: Patates kızartmasındaki tehlike
    Gönderim Zamanı: 08 Mar 2011 Saat 16:37

Dünyada Mart ayı kolon ve rektum kanseri konusunda halkı bilgilendirme ayı olarak ilan edilmiş olup, bu konuda halkı aydınlatıcı çalışmalar yapılmaktadır (Kalın bağırsak kolon olarak, kalın bağırsağın son 15 cm.lik bölümü rektum olarak adlandırılmaktadır). Kolon ve rektum kanseri, erkek ve kadınlar arasında kansere bağlı ölümlerin sebepleri arasında üst sırada yer almaktadır ve her iki cinste eşit sıklıkta görülmektedir. Ancak sağlıklı beslenme ve egzersizlerle bu korkutucu hastalığa yakalanma riskinizi en aza indirebilirsiniz.Düzenli fiziksel aktiviteyle birlikte sağlıklı beslenmenin kanser riskini azalttığını gösteren güçlü bilimsel kanıtlar bulunuyor. Diyetisyen Canan Aksoy, kolon kanseri riskini azaltmak için yapılacak beslenme önerilerini şöyle sıralıyor;

-Günde 5-7 porsiyon sebze, meyve, salata tüketin.

-Meyve, sebze, salata tüketirken hem sezonunda olmasına hem de çeşitliliğe özen gösterin.

-Koyu yeşil renk sebzelerin ve kırmızı meyve-sebzelerin antioksidan miktarları daha yüksektir. Beslenmenizde günlük olarak koyu renk meyve ve sebzelere yer verin.

-Kızarmış, yanmış, kararmış besinlerden kaçının. Besinlerin yanması kanser yapıcı moleküllerin oluşmasını sağlar.

-Salam, sosis, sucuk gibi işlenmiş ürünlerden ve füme edilmiş besinlerden kaçının.

-Kurubaklagillere haftada bir gün beslenmenizde mutlaka yer verin.

-Pre-probiyotik içeren ürünleri belli aralıklarda (ishal veya gastorenterit geçirdikten sonra ve antibiyotik kullanımdan sonra) beslenmenize yer verin. Pre-probiyotik katkılı yoğurt veya bisküviler, kefir.

-Mangal veya barbeküde pişen besinlerde direkt ateşe temas ettikleri ve dumanlanma yüzünden kanser yapıcı moleküller içerir. Çok sık tüketmemeye çalışın.

-Kızartma yerine haşlama, fırında pişirme, sebze suyunda pişirme, soteleme yaparak pişirme yöntemlerini tercih edin.

- Çok koyu çay ve kahve tüketiminden kaçının.

- Günde 2 litre su tüketimine dikkat, su emilimi kalınbağırsaktan yapılır, kalınbağırsağın düzgün çalışması için yeterli sıvı alımı önemlidir.

-Sinameki bitkisi içeren çaylardan, gereksiz laksatif kullanımından kaçının.

-Doktorunuz önermedikçe lavman yaptırmayın.

Alıntı changeTarget(document.getElementById("news_content"))




Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.