Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Doğum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Epidural anestezi riski abartılmasın!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuEpidural anestezi riski abartılmasın!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Konu: Epidural anestezi riski abartılmasın!
    Gönderim Zamanı: 15 Şub 2009 Saat 02:11

Epidural ve spinal anestezinin risklerinin abartıldığı ortaya çıktı.

İngiliz bilim adamlarının yaptığı araştırma, doğum ve ameliyat sırasında epidural ve spinal anestezi uygulanan kadın ve çocukların en düşük risk grubunda yer aldıklarını, bu anestezi türlerinin düşünüldüğünden çok daha güvenli olduğunu ve kalıcı hasar olasılığının, daha önce hesaplanandan 10 kat daha az, yani 23 bin ila 50 binde bir arasında değiştiğini gösterdi.

Epidural anestezi nedeniyle kalıcı hasar olasılığının kadınlarda en kötü ihtimalle 80 binde, daha iyi bir yaklaşımla ise 300 binde bir olduğu, çocuklar için de benzer rakamların geçerli olduğu belirtildi.

Royal United Hospital’da görevli bilim adamlarının, yılda 700 bin kişiye uygulanan epidural ve spinal anesteziden sonra oluşan komplikasyonlar üzerinde yaptığı araştırmada, en yüksek risk grubunda bulunan yaşlılar ve zayıf bünyeli kişilerde, kalıcı hasar olasılığının 6 binde bir ile 12 binde bir arasında değiştiği gözlendi.

İngiltere’de daha önce konuyla ilgili yapılan bir araştırma, epidural ve spinal anesteziden sonra kalıcı hasar olasılığının 675 kişide bir olduğunu göstermişti. ABD’de de benzer bir araştırma, bu olasılığı 800 kişide bir rakamıyla ortaya koymuştu.

Epidural anestezi, genellikle doğumda, bazı ameliyatlarda, ameliyat sonrasında ağrı kesici olarak ve kronik sırt ve siyatik ağrılarının tedavisinde kullanıyor.

alıntı
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Puanlar: 7922
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2009 Saat 13:19
teşekkürler dünürüm, ellerine sağlık.. ben de istemiştim ama saçma bir nedenden dolayı olmadı (hastanenin en iyi anestezisti ayrılmış işten doktorum da diğerlerine güvenemedi) ve çatır çatır doğurttu beniLOLLOL 
ancak şunu da belirteyim bundan 5-6 sene evvel bacağımdaki platini aldırırken spinal verilmişti.. tam 5 gün şiddetli baş ağrısı çektimDeadDeadDeadDead bunda da aynı sorun olmuyor mu acaba
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
yeliz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1411
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2009 Saat 14:35

burcucum bazılarında oluyor ben de epidural sezeryan oldum dikiş yeri falan hiç ağrımadı ama 6 gün baş ağrısından duramadım kalkamadım bile ayağa o bakımdan zor ama en azından bebeğim doğduğunda onu görebildim hemen o yüzden bence genel anesteziden dah  iyii

Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Puanlar: 7922
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2009 Saat 14:40
evet orası öyle tabi genel anesteziden daha iyidir hepsi.. ben de görebilmiştim çınarı doğduğu an, çok güzel ve olması gereken bir duyguSmile
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
seyhann Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 102
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2009 Saat 18:25
bende epiduralle normal doğum yaptım.iyiki yapmışım.hastaneye gezmeye gider gibi gittim yattım.hiç sancım yoktu.suni sancı verildi.o anı hiç unutamam galiba.kısada olsa çok acı çektim.bagıra bagıra normal doğum yapanlara hayret ediyorum.nasıl dayanıyorlar...Herkese tavsiye ediyorum epiduralsiz dogum yapmayın diye.epiduralden sonra hiç bir olumsuzluk yaşamadım Allah'a şükür.
Yukarı Dön
küçük kanaryam Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

minik mercimeğim yaramaz oğlum :)

Puanlar: 8555
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2009 Saat 21:50
teşekkürler canlarım Big%20smile
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
Yukarı Dön
elcinim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2968
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2009 Saat 01:09
ellerıne saglık canım ClapClap 
bende doğum zamanı epıdural ıstemıstım ama kafamda da soru işaretlerı vardı netten araştırdıgımda işte bazı şeyler okumustum o yuzden ıstemedım ama keşke yapsaymısımTongueTongue etrafımda okadar cok oyle dogum yapan varmışki hepsıde cok memnun kalmışlar Smile 
o konuda cok pişmanım cokkTongue Big%20smile genel anestezıyle dogum yaptım Confused
Yukarı Dön
superisi Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3384
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2009 Saat 23:20
Bende epidural normal doğum yaptım çok memnun kaldım. Şu anda hamileyim inşallah bunuda yaptırırım. Ya arkadaşlar risk var ama anestezi uzmanının çok iyi olması  ve iğne yapma esnasında hastanın hiç hareket etmemesi halinde hiç bir risk olmaz. Tavsiye ederim.
ZÜLAL(Bookworm)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.