Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş grip test sonucu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş grip test sonucu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1906
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş grip test sonucu
    Gönderim Zamanı: 24 Oca 2011 Saat 11:04
Kadir Bey Merhaba

Size daha önce yazmıştım geçen hafta cumartesi gecesi ateşle başlayan girp olmuştu 3 yaşındaki oğlum,1 hafta geçtikten sonra bu cuma akşamı ateşi 40 dereceye yükseldi,fitil verdim ama 1-2 saat sonra tekrar yükseldi ateşi,sabah erkenden hastaneye gittik,kan testi yapıldı WBC değeri 20,3 çıktı,doktor hastaneye yatırın hemen dedi,ama ben yatırmadım,novocef 1 g verdi,5x1 olmak
üzere,sonra başka bi prof. doktora götürdüm,akciğer filmi çektirdi,zatürre durumu yok dedi,gripal durumlarda böyle sonradan da yüksek ateş yapar dedi,hastaneye yatırmaya gerek yok dedi,novocef i kesin dedi,sadece 6 saatte bir calpol ve antibiyotik şurup verdi,eve geldik,gece 11 e kadar ateşini 40 ın altına indiremediğimiz için bu sefer en yakın hastaneye gittik,nöbetçi dr.bize sürekli serum ateş düşürücü antibiyotik tedavisi uyguladı ateşi bu arada 38 e indi ve  2 gece kaldıktan sonra bu sabah için gidebilrsiniz dedi,bu arada hiçbirşey yemiyor sadece sıvı alıyordu,bizi ilk gören doktorla karşılaştık tesadüfen ve o da bugün muayene etti,tonsilit dedi,ben dediğim zaman yatırmadınız diye bana sitem etti ve bir gün daha hastanede kalacaksınız dedi,bu sabahki novocefin üstüne devapen ve akşam bir kez daha novocef yazdı,sekrol şurup verdi,ve tekrar kan sayımı yaptırdı sonucu bekliyoruz şuanda,sizce  3 gün süren 40 derece ateşin sebebi başka bir mikrop mu ,grip mi ?3 ayrı doktor 3 farklı tedavi uyguladı kafam karmakarışık,lütfenyardım edin,

Düzenleyen Ayşegül - 04 Şub 2011 Saat 02:41
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2011 Saat 11:58
Kan sayımındaki, WBC değerine bir bakalım... Düşük ise "Grip", yüksek ise antibiyotiklik demektir.
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2011 Saat 12:04
Kadir Bey cumartesi günü WBC 20,3 çıkmıştı,bu durumda antibiyotiklik denebilir mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2011 Saat 12:44
Antibiyotik gerekir..
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2011 Saat 10:44
Kadir Bey tekrar merhaba
oğlum hala hastanede ateşi 4 gündür düşmüyor,ilk 2 gün 40 dereceydi son 2 günde ise 38,5 civarı,kan tahlili tekrar yapıldı ve sonuç WBC 17 ye düştü,
CRP değeri ise 152 ve 4 gündür yoğun antibiyotik alımına rağmen ateş düşmüyorsa viral bir enfeksiyon diyebilir miyiz?ya da WBC nin 20 den 17 düşmesini bakteriyel enfeksiyon mu diyebiliriz?bu arada oğlumun dudağının bir tarafı şişti,çok fazla antibiyotik veriyorlar acaba bu sebepten yan etki yapıp şişlik olabilir mi?bir de hiçbirşey yememesine rağmen karnı şiş buna da serum mu sebep oluyor?beni aydınlatır mısınız Kadir Bey?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2011 Saat 12:25
Enfeksiyöz Mononükleoz olabilir, Bu hastalıkta viral olmakle beraber, lökositler bazen yüksektir. MONO test, yapılabilir birde Kan Sayımındaki, Monosit (Mono) sayısına bakmak lazım, yüksek ise, Enfeksiyöz Mono'dur, tedavisi yoktur, kendiliğinden geçer. Ama 1 haftaya yakın ateş sürer. Bana bu değerleri bir yazın, bakalım..
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2011 Saat 13:32
Kadir Bey
ilk hastaneye gittiğimizde yapılan tahlil ile antibiyotikler sonrası tahlil sonucları aşağıdaki gibidir.monosit sayısı son testte 1,4 olarak görünüyor
internette bu hastalığı araştırdım döküntü,karaciğer ve dalakta büyüme yapabilir diyor,bunlar geçici midir?
Son olarak sabah novocef 1g,öğlen devapen 800 ,gece de novocef 1g.iğne yapıyorlar,günde bu kadar çok antibiyotik bağışıklık sistemini bozar mı?
 22.01.2010 da yapılan tahlil                                                  24.01.2010 da yapılan tahlil

WBC           20,3                                                                   17,8
HGB            11,2                                                                   10,7
HCT            33,8                                                                    33
MCV            79,7                                                                    80,1
RDW           15,6                                                                    15,4
PLT             412                                                                     330
MPV            6,1                                                                      6,4
LYM             3,7                                                                     17,9
MON            0,3                                                                     1,4
MON %       1,6                                                                       8
NEU             5,5                                                                     12,8
EOS             1,6                                                                      0,5
BAS               0                                                                       1,6

Düzenleyen bilgeakgun - 26 Oca 2011 Saat 09:10
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2011 Saat 11:11
Monositler düşük, E.M. değil.. WBC hala yüksek, antibiyotik tesir etmiyor, garip bir durum... Tifo bakıldımı? Tifoda ateş yükseldiğinde, nabız yükselmez, "Hasta takip çizelgesine" bir bakın, ateş yükselirken nabızda yükseliyorsa, Tifo değildir.Nabız ateşe rağmen yükselmiyorsa, Tifo olabilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.