Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - nefes alışında ıslık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumnefes alışında ıslık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Eyolya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 116
Mesajın Direkt Linki Konu: nefes alışında ıslık
    Gönderim Zamanı: 08 Oca 2011 Saat 12:49
Sayın Hocam,

27 aylık kız 16,300 kg.,93 cm. boy pazar gününden beri hasta.Öksürük yoğun, uyku kalitesini oldukça etkiliyor ve ben SF,limon-bal ve bir beze fındık kadar sürdüğüm vicksi göğsüne koyup uyutmaktan başka hiç bir şey yapmadım.Perşembe günü kendi tetanos aşımla ilgili gittiğim Aile Sağlık Merkezi'ndeki doktora muayene ettirdim o da basit bir soğuk algınlığı olduğunu söylemişti fakat bugün sabah sırtından ıslık sesi geldiğini farkettim(rahmetli anneannem kronik bronşitti,bu sesi oldukça iyi tanıyorum)öksürük tam gaz devam,burun akıyor,ateş yok,iştah iyi,aktivite iyi.
Sanki bricanyl kullanmalıyım gibi ama siz "bekle kendi kendine geçsin" diyorsanız kullanmam,"kullan" diyorsanız kaç gün,günde kaç defa? ıslık sesi beni çok korkuttu

-Siz ne diyorsanız o-
Eyolya'nın annesi
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118095
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2011 Saat 14:01
Islık sesi, nefes VERİRKEN oluyorsa, Bricanyl başlayın. Alırken oluyorsa, buhar SF. ve limonlu bala devam.
Yukarı Dön
Eyolya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2011 Saat 23:24
daha 1 hafta olmamıştı krup atlatalı,öksürmeye başladı burun akıntısı 3 gün sonradan geldi öksürük bir hayli fazlalaştı öyle ki son 2 gecedir uyku uyumuyoruz ailecek,her öksürük nöbetinin(15 dk.da bir) arkasından kusacakmış gibi oluyor her yerinden ses geliyor hocam valla tam neresinden geliyor bilemeyeceğim zira uykusuzluktan göz kapaklarım acıyor artık,sanırım bu sefer de bronşiolit oldu bu çocuk çünkü her yeri hır hır ve sürekli balgam çıkarma çabası var ah bi sökse şu balgamı...daha önceki hastalıklarında daha ilk günü gece sütünü verir vermez bi avuç balgam çıkarırdı ve hastalığı normal grip olarak atlatırdık bu sefer çıkarmadı o balgamı böyle oldu diye düşünüyorum,siz ne dersiniz?
bricanyl 4 ml.(prospektüsteki kilo-ml.oranına göre) x 3 başladım kaç gün devam edeyim hocam?Ne zaman sonuç almaya başlarız,vallahi yıldık ya yıldık!

-Siz ne diyorsanız o-
Eyolya'nın annesi
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2011 Saat 11:48
Göğüsüne inmiş olabilir, Perebron şurup; günde 3x1/2 ölçek başlayın ( tok karnına) , hırıltı geçince kesersiniz...İlaveten, serum fiz, Cold-mix ve limonlu bala devem edin..
Yukarı Dön
Eyolya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2011 Saat 14:35
bugünle beraber 5 kez 4 ml. bricanyl verdim hocam hırıltı gitti,öksürük normal kıvamına geldi diyebilirim,doğru mu yaptım?
Eyolya'nın annesi
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2011 Saat 11:09
Muhtemelen, evet.. Dinlemeden kesin bir şey söyleyemem..
Yukarı Dön
Eyolya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2011 Saat 15:54
atlattık hocam sayenizde yine antibiyotiksiz :) yalnız bir daha haftasonuna denk getirmeyeceğim kızımın hastalığını:) hocam perebron bricanyl farkı veya benzerliği konusunda biraz bilgi verir misiniz?Olmadı Perebron da alayım koyayım ecza dolabına,hangi durumda hangisi?

-Siz ne diyorsanız o-
Eyolya'nın annesi
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2011 Saat 12:35
Bricanyl, "bronşları " genişletir, Perebron öksürtür.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.