Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - astim tedavi????
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumastim tedavi????

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 172
Mesajın Direkt Linki Konu: astim tedavi????
    Gönderim Zamanı: 09 Ara 2010 Saat 16:07
Merhaba Doktor Bey;

Bir arkadasimin kizina astim teshisi konmus. Cocuk 6 aylikken bronsit geciriyor.Sonrasinda 2 3 ay arayla bronsiolit gecirmeye basliyor. Bu durum 2 3 senedir devam ediyor. araliklarla bronsiolit ataklari devam ediyor.2 senedir gazi unv hastanesi allerji bolumune gidiyorlar. Singular granul aksam bir, pulmicort sabah aksam 1 puf ile iki senedir koruyucu tedavi goruyor.3bucuk yasinda kiz cocugu. Hekimler astim da demiyorlar, her muayeneye gittiklerinde sanirim asistan olan degisik hekimler muayene ediyor. Ilac hep ayni sekild edevam ediyor.Griple basliyor, siddetli oksuruk ve ardindan nefes darligi seklinde nuksediyor hastalik.Siddetli nefes darligi basladigi zaman aeroshambor ileventolin kullaniyor. 2 ay once siddetli gecmeyen oksuruk uzerine bogazda kizariklik var diye angumentin baslaniyor. sonuc degismiyor. bunun uzerine baska bir doktor zinnat veriyorlar. sonra geciyor ama 3 hafta sonra tekrar bogazda kizariklik olunca tekrar agumentin veriyorla; geciyor ama yine ayni su anda. Bu duruma gore uygulanan ilaclar dogru  mu? ne yapmali? Uygulanan tedavi uygun mu? kesmeli mi?
Tavsiyelerinizi bekliyoruz. Tesekkurler
Yukarı Dön
hülya Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 7438
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2010 Saat 16:18
aynı durum benim oğlum içinde geçerli nisan ayında bu ilaçları bizde kullandık dr bey cevabınızı merakla bekliyorum
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118680
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2010 Saat 11:22
Garip olan şey, bu yaş grubunda hiçbir hastamda böyle bir durumla karşılaşmadım.. Eğer, ilk hastalandığında, Peditus, Aferin,Corsal,  Babyrhinol, Actifed, Sudafed, ve benzeri ilaçlardan verdiniz ise, ondandır. Kan sayımında WBC değeri düşük olduğunda antibiyotik gerekmiyor demektir. Eski maillerde bakın.
Yukarı Dön
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2010 Saat 19:47
Yani basit bir grip olarak bakip klasik tedavi seklinizi oneriyorsunuz. Tamam; peki baska arkadaslarimda da tanik oldugum bir durum bu. Bazi cocuklarda nefes darligi sikayeti oluyor. En azindan doktorlar oyle soyluyor; ventolin vb ilaclar veriyorlar. Bunlarin tamami sacmalik mi? Yanlis tedavi sonucu oksurugun cigerlere inmesi mi, yoksa hic ilac almamis bir cocukta bu tur ataklar gorulebilir mi?
Velev ki bastan yanlis ilaclar kullanildi ve bu durum olustu; artik mecbur kullanicak mi pulmicort ventolin vb, yoksa biraz dis sikmayla balli limon vs ile atlatilir hale gelicek mi bu durum? Yoksa nefes alip vermesi sikintili ise mecbur  bricanly 3x1 plcek mi yapsinlar?

Tesekkurler

Düzenleyen hacizade - 10 Ara 2010 Saat 19:58
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2010 Saat 10:54
Astım ilaçları Astım tedavisinde kullanılır. Bunlar genellikle bronş açıcı ilaçlardır, lüzumsuz yere kullandığınızda, paranız telef olur, o kadar ama, kortizonlu spreyleri, içinde öksürük kesici nezle kurutucu(!) olanları ve balgam inceltici diye verilenleri kullanırsanız başınız belaya giriyor.
Yukarı Dön
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2010 Saat 11:09
şu an çoçuk nefes darlığı ve şidettli öksuruk olduğu için ventolin ile tevadvi ediyor ...ancank bu şekillde coçuğun nefes alış verişi normale dönuyor? şimdi sizin tavsiye ettiğiniz  bal limon serum...vs bu çoçuk için geçerli deyil deyil mi?onun rahatsızlığı sankı daha ciddi ilaç larla geçeçek ve acil mudahale gerektireçek gibi..o kişi şu an tedirgin aceba hekimler gereksiz tedavi mi veriyor ama bu çoçuğun da atak esnasında da acıl mudahalle ile ancank nefes alış verişi normalle dönuyor...ne tavsiye edersiniz?
Yukarı Dön
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2010 Saat 11:14
şu an 3 saate bir 4 puf ventolin veriyor ve sabah akşam 4 puf pulmicort ( o da kortizon etkisi yapıyor ağzına su alıp suyu tukuruyor pulmicortu aldıktan sonra)...atak geçirmediği zaman da akşamları singulair   granul ve 1 puf pulmicort alıyor...ve acil mudahale de ventolin devreye giriyor?bu tedavi şeklini butun allerjie uzmanları tavsiye ediyor bronşiolit atağı geçiren cocukları...siz ne tavsiye edersiniz?şu an anne ikillemde yanlış tedaviyle çoçuğu daha da hasta olmasından korkuyor...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2010 Saat 12:44
Dediğim gibi, benim bu şekilde bir hastam hiç olmadı, zira bazı ilaçları ben hiç kullanmıyorum.. Şimdi bu hale gelmiş bir çocukta siz tabiki tedaviyi kesemezsiniz. Bu yaza kadar çocuk bu şekilde gidecek. Yazın hastalıkları azaldığında, çocuk rahatlayacak...  ilk hastalandığında aynı hatalar tekrarlanırsa, öbür kışda bu şekilde geçer.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.