MALZEMELER: 1 havuç
1 kabak
1 ince spagetti
4 yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 diş sarımsak
1/2 demet maydonoz
1 tatlı kaşığı karabiber
2 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Önce kabak ve havucu rendeliyoruz. Rendelediğimiz havuç ve kabağı önce spagettiyi pişireceğimiz tencerede 5 dakika haşlıyoruz. Sonra spagettiyi içine ilave edip pişiriyoruz. Süzdüğümüzde havuç ve kabaklar spagettiye yapışmış oluyor. Süzdüğümüz spagettiyi çukur bir kaba alıp, üzerine çırpılmış yumurtaları, karabiberi, ezilmiş sarımsağı, kaşar peynirini ve maydonozu katıyoruz. Karışıma en 1 kahve fincenı yağı ilave ediyoruz.
Tavamıza geri kalan 1 kahve fincanı yağı döküp kızdırıyoruz. Elde ettiğimiz karışımı içine yayarak kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Altı kızardığında diğer tarafını çevirip iki tarafınıda kızartıp tavadan alıyoruz. Afiyet olsun
Ege bunu çok seviyor. İçinde hem sebze hem yumurta olunca bende sık sık yesin diye yaparım bunu
Düzenleyen ezel - 27 Kas 2010 Saat 19:45