Hocam merhaba.. Hoşgeldiniz.
Kızım 15 aylık 10.300 gr. ve 80 cm..
19 ekimde yarım doz grip aşısını yaptırmıştım. 19 Kasım günü 2. doz yapılacaktı ki kızım grip oldu sanırım (Burnu tıkandı, çok hapşurdu sonrada su gibi akıntı başladı. Ateş öksürük, iştahsızlık olmadı. Burna hemen serum fizyolojik uygulamaya, ballı limona başladım. Tıkanıklık3. gün had safhaya ulaşınca illiadin ped. 3 gün 2x2 kullandım. 4. gün akıntı sarımtrak yeşile döndü. 5.gün grip aşısının 2. dozunu yaptırdım. Aynı gün öylesine bi doktora gitmişken bozğaz, kulak baktırayım dedim. Gripliyken grip aşısı olur mu diye kızdılar. Oysa aşıyı yapan da doktordu ve ağır seyretmediği için olur dedi. Sol kulağında kızarıklık var dediler. Gripliyken grip aşısı olduğu için gribi tekrarlayacak dedi ikinci doktor. Ve peditus 7 gün günde 3x yarım ölçek, kulağı kızardığı için 5 gün azitro 1x1 ölçek, illiadin damla. ve ateş ve huzursuzluk için ibufen verdiler..
1-) Grip aşısının ilk dozunun etkisiyle mi böyle hafif geçirdi? Ve ben yanlış mı yaptım ikinci dozu gribi tam geçmemeişken yaptırmakla?
2-) Serum fizyolojik ve illiadin damlayı aynı anda kullandım yanlış mı yaptım?
3-) İlliadin damlayı kullandıktan ne kadar ara vermeliyiz yeniden kullanmak için?
Kulağında kızarıklık var dediler ama çocukta halen ne ateş ne huzursuzluk, ne ağlama, ne kulakla ilgili bi sıkıntı var. Sadece tıkanıklık devam ediyor?
3-) Ne yapayım hocam?