Merhaba özlem hanım nasılsınız?
Belki hatırlarsınız kızım 39 aylık ve 20 eylül de kreşe başladı…
Kreşe uyumu çok kolay oldu ilk günde aynıydı şimdide aynı çok mutlu…sabah 9 da babası bırakıyor, öğlen 2 de servis getiriyor…branş öğretmenleri var…İngilizce ve müzik te…
Birde dans etmeyi çok seviyor….bale, modern dans ve satrançtan birini seçmemiz gerekiyordu …kızım modern dansı seçtiJ)) dans dersleri de Perşembe günleri yarım saat kadar sürüyor çok eğlendiğini anlatıyor…Perşembe günü dans dersinden dolayı tam gün kalıyor yani 5 e kadar bundada sorun çıkarmıyor işe başladığımda tam gün gidecek ya bunun için de alıştırma oluyor….bu günlerde kafama takılan bir şeyi paylaşmak ve danışmak isterim…
Kızım 39 aylık ve gelişimi her anlamda çok iyi…özellikle dil gelişimi yaşıtlarına göre çok çok iyi hatta 5-6 yaşındaki çocuklardan bile daha düzgün cümleler ard arda kuruyor ve çok anlaşılır…öğretmenimiz irem konuşurken beni öyllee dinliyorum hayran kalıyorum diyor…zeka olarakta algılaması çok iyi hemen öğreniyor…unutmuyor hiçbirşeyi…örneğin bir sene önce bir arkadaşımızda gördüğü bir kitabı dergide gördüğünde aa anne bak bu kitptan ada da vardı dimi diyor J) ben şaşırıyorum tabi….2.5 yaşındayken 3-4 tane resimli kitabını kendisi bana okuyordu daha önce okuduklarım aklında kalıyor ve resimlerle bağdaştırıp hatırlıyor okuyordu aynen….bunları kızımı övmek için anlatmıyorum tabiki her anne çocuğunu en iyi görür….fakat aklıma takılana geleyim ben….kreşte 4 yaş sınıfında kızım….sınıfında ondan 6 ay büyük veya 6 ay küçükler var….kreşin kamera sistemi var ve izleyebiliyorz….az çok biliyorumda çocukları….izlediğimde şunu fark ettim…kızımın potansiyelinde çocuk yok nerdeyse…şundanda anlıyorum irem hep selen diye bir arkadaşını anlatıyor çünkü diğerleriyle oynayamıyor pek sanırım…konuşma açısından algı açısından….kameradada gördüğüm öğretmen sınıfın potansiyeline göre davranıyor tabiki…ya masada oturuyorlar resim çiziyorlar yada yerde oyuncak oynuyorlar yada tv izliyorlar….bazen de net bişey yapmıyorlar çocuklar oraya buraya sarkıyor irem masada oturmuş onları izliyor mesela….ama 5 yaş sınıfına bakıyorum daha aklı başında etkinlikler önlerinde çalışma kitapları vs değişik aktiviteler oluyor…dün kızımla 5 yaş sınıfından bir arkadaşı var bizim siteden …kreşte onun doğum gününe katıldık…İremlerin sınıfından sedece irem vardı diğer çodukları öğretmen baş edemem azıtırılar dedi ve indirmedi…irem o kadar güzel oynadıki 5 yaş sınıfıyla…kendi tanıştı bide benide tanıştırdı bazılarıyla…arkadaşının annesi de bana pastayı koyarken mutfakta iremin sınıfı ikindi kahvaltısı ediyordu dikkatimi çekti irem onlara göre hem fiizksek hem davranışsal daha büyük duruyor dedi….bende haydee dedim zaten kafamı kurcalıyor bu düşünce bu aralar…..bir de geçende irem oyuncak gününde kartlı bir oyuncak götürdü…hatırlama oyunu…iki kart çeviriyorsun çocuk arkası dönük oluyor bakmıyor…sonra önünü dönüyor hangi kartları değiştirdiğini buluyor bunlar resimli kartlar…iremle biz bu oyunu 2 yaşından beri oynuyoruz zevk alıyor…öğretmen bunu oynayamayız arkadaşların anlamaz demiş J) bu öğretmenin yorumumu yoksa gerçekten anlamazlar mı buda ilginçti….birde irem in öğretmeni cumhuriyet bayramında ve 10 kasımda atatürkü anlatmış…irem mutfaktayken aniden anne atatürkün uzun adı Mustafa kemal paşa, annesinin adı Zübeyde hanım babasının adı ali rıza efendi dedi, Atatürk ankarada anıtkabirde uyuyor dedi kumun üstünde…biz de oraya gidelim ama kuma basmayalım dedi, bide ağzına kum kaçarsa diye üzülüyorum dedi…birde selanikte doğmuş Atatürk diyor Selanik ankarada mı anne diyor J öğretmenin anlattıklarını bu derece öğrenip bana anlatması çok şaşırttı üstüne bide kendi düşüncelerini kendi sorularını ekliyor tabi…bu yaştaki bir çocuğa anlatılması da ne kadar doğru yanlış o da ayrı bir konu sanırım….
Bu kadar uzun anlatmamın sebebi kızımın potansiyeline uygun kreş seçtiğimi düşünürken sınıf arkadaşları nedeniyle daha basit oyunlar, tv izleme gibi etkinlikler olunca kafam karıştı şimdi….acaba 5 yaş sınıfına girmesi konusunda öğretmenine ve kreş sahibine danışmalı mıyım? Öncelikle sizin görüşünüzü almak istedim…uzun oldu kusura bakmayın.. yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkür ederim…