|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
peperutka ![]() Elmas Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Tem 2010 Konum: mutlu Durum: Aktif Değil Puanlar: 5690 |
![]() Gönderim Zamanı: 15 Eki 2010 Saat 04:24 |
Bir anne adayı için hoşuna en çok gidecek şeylerin başında bebeğin hareketlerini hissetmek gelir. Ultrasonda gidip bebeğinizin kalp atışlarını duymaktan ziyade, içinizde hareket ettiğini hissetmek, size farklı bir heyecan verecektir. Yeni bir yaşam yolculuğu için yola çıkan bebeğinizin hareketlenmesi, yaşadığına dair size en kuvvetli ipucu olacaktır. < ="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js" =text/> Anne Karnında Bebek Hareketleri Ne Zaman Başlar? Aslında anne karnında bebek hareketleri 7. haftada başlar. 7. haftada ultrasonda kalp atışlarını dinleyebilirsiniz. Gebelik yedinci haftada kan dolaşımı başlamıştır. Ama bebeğin 7. haftadan başlayan hareketlerini anne adayı hissedememektedir. Daha sonraki haftalarda anne adayı bebeğin hareketlerini hissedecektir. Anne Karnında Bebek Hareketleri Ne Zaman Hissedilir? Genelde anne karnında bebek hareketleri 14. hafta ile 26. hafta arasında hisedilir. Daha önce anne lmuşlar, ilk anne adaylarına göre daha önce hissedebilirler, çünkü ne hissetmeleri gerektiğini artık öğrenmişlerdir. Zayıf bir anne adayının da şişman bir anne adayından daha önce hareketleri hissedebilmesi mümkündür. Gebelikte 6. aydan sonra ise bebek hareketlerini gözle bile görebilirsiniz. Anne Karnında Bebek Hareketleri Nasıl Hissedilir? Her anne adayı, bebeğinin hareketlerini size farklı şekilde yorumlayabilir. Genelde kanat çırpması, seğirme, dirsek atma, karna vurulma gibi değişik biçimlerde tarifleri vardır. Ama halk arasında tekmelerin hissedilmesi olarak genellenmiştir. Anne adayları, bebek hareketlerini en çok gece yarısı, sabahları ve yemeklerden sonra hissedebilirler. Açken, hareket halinde iken bebek hareketlerini hissedemeyebilirsiniz |
|
![]() |
|
Şehnaz ![]() Elmas Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Mar 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 7682 |
![]() |
Evet Zeynep'cim dünyanın en güzel duygusu hamilelik ve ondanda güzeli içinde büyüttüğün canlının senin içinde kıpırdadığını hissetmen. Sen şimdi yazınca düşündüm. İrfanın ilk kıpırdamısı Annemin ölüm yıldönümünde kuran okunurken ağlıyordum. Karnımda tik gibi birşeylerin attığını hissettim ama tabiki ilk hamileliğim anlamadım. Dua bitince Teyzem sordu bana Şehnaz hiç oynadımı diye. Bende Teyze daha çok küçük nasıl oynuyacak dedim. Teyzemde böyle seğirme şeklinde olur deyince başladım ağlamaya anlattım herkes çok duygulandı. Yani oğlumun ilk atışı sanki annecim ağlama ben varım artık yanında der gibiydi. O zaman 2,5 aylık hamileydim. Daha sonrada inanılmaz hareketli bir çocukdu gece değil hep gündüzoynadı. Ben ne zaman uyursam oda sakinledi.
|
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
TÜBAY ![]() Elmas Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Nis 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 4018 |
![]() |
paylaşımın için teşekkürler canım
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM
|
|
![]() |
|
nurdan ![]() Altın Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Kas 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 1760 |
![]() |
çok güzel bi duygu gerçekten..hamilelik günlerine dair en çok bu hareketleri özlüyorum...benimki o kadar hareketliydiki hiç değişmedi hala çoook hareketli
![]() |
|
![]() |
|
peperutka ![]() Elmas Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Tem 2010 Konum: mutlu Durum: Aktif Değil Puanlar: 5690 |
![]() |
[QUOTE=Şehnaz]
Evet Zeynep'cim dünyanın en güzel duygusu hamilelik ve ondanda güzeli içinde büyüttüğün canlının senin içinde kıpırdadığını hissetmen. Sen şimdi yazınca düşündüm. İrfanın ilk kıpırdamısı Annemin ölüm yıldönümünde kuran okunurken ağlıyordum. Karnımda tik gibi birşeylerin attığını hissettim ama tabiki ilk hamileliğim anlamadım. Dua bitince Teyzem sordu bana Şehnaz hiç oynadımı diye. Bende Teyze daha çok küçük nasıl oynuyacak dedim. Teyzemde böyle seğirme şeklinde olur deyince başladım ağlamaya anlattım herkes çok duygulandı. Yani oğlumun ilk atışı sanki annecim ağlama ben varım artık yanında der gibiydi. O zaman 2,5 aylık hamileydim. Daha sonrada inanılmaz hareketli bir çocukdu gece değil hep gündüzoynadı. Ben ne zaman uyursam oda sakinledi. [/QUOTE
Seyhazcım benımkı daha bır aylık ben bıle hıssedıom ınan
|
|
![]() |
|
Ziyaretçi ![]() Misafir ![]() |
![]() |
zeynep 1 aylıkken hareket hissetmenin pek mümkün olduğunu sanmam
psikolojik olarak öyle sanıyorsundur.
hangi doktora sorarsan sor mümkün olmadığını söylerler.
2. gebeliğini yaşayan anneler bile 16. haftadan önce pek hissetmezler bebeğin hareketini.
|
|
![]() |
|
Ziyaretçi ![]() Misafir ![]() |
![]() |
benim kuzumunda hareketlerinin videosu var arada izleyip izleyip duygulanırım.
ne mükemmel bir olay,ne harika bir süreç hamilelik ve ne kadar çabuk geçiyor.
her anı çok özell ve güzeldi.
![]() |
|
![]() |
|
Aslı ![]() Altın Üye ![]() ![]() İpek böcüğünün güzel annesi Kayıt Tarihi: 02 Tem 2009 Konum: ipek böceğim Durum: Aktif Değil Puanlar: 3509 |
![]() |
kesinlikle cansucum sana katılıyorum..her anı çok özel ve güzeldii..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|