Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Doğum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - doğum korkusu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konudoğum korkusu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 5>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yagizinannesi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 40
Mesajın Direkt Linki Konu: doğum korkusu
    Gönderim Zamanı: 22 Mar 2010 Saat 22:12

merhabalar anneler,yaklaşık 2 ay kadar bir sürem var ama doğum korkusu şimdiden sardı beni.normal doğumdan çok korkuyorum ve başaramıyacakmışım gibi geliyor.biran önce ve çabukça bebeği dışarı çıkarmak istediğim için sezaryan olsun bişey anlamayayım diyorum.sanırım canımda çok tatlı.Embarrassed siz ne önerirsiniz acaba?normal doğumlada bir çırpıda doğurabilir miyim sizce? teşekkürler şimdiden..

Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 15446
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mar 2010 Saat 00:01
Canım sana ilk tavsiyem doğum hikayeleri çok fazla dinlememmendir, benim doktorumun bana ilk tavsiyesi buydu, "eskiler tarlalarda doğuruyormuş, herkesin doğum hikayesi farklı, kimsenin doğum hikayesini dinleme" demişti Smile
Ben çok istediğim halde, normal doğum bana kısmet olmadı, inşallah sana kısmet olur Star 
Yukarı Dön
Lavinia Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 88
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mar 2010 Saat 02:58
Ben dogum korkusunu dogum izleyerek attim cunku herkesin hikayesi kafami cok karistirmisti. Iste o kadar canim yandi, mahvoldum, bittim vs vs. Tabii ki cok kolay bir sey olmasa gerek ama inan biraz da isler senin beklentilerine bakiyor. Fatosun dedigine katiliyorum, bosver dinleme milleti. Simdiye kadar ogrenmediysen youtube'dan filan nefes egzersizlerini ogren. Dogumu nelerin kolaylastirabilecegini oku. Amerika'da hipnozla dogum gibi birsey ogretiyorlar isteyen annelere. Hypnobirthing. istersen onu google'la, bak bakalim isine yarayacak bilgiler cikacak mi. Hipnozla dogumda agriyi agri olarak degil de vucuduna baski olarak dusunuyorsun, degisik teknikleri var. Uygulayip da ise yaramadi diyen duymadim ama bana denemek nasip olmadi henuz.  LOL

Burda dogum dersleri veriyorlar annelere ve normal dogumla sezaryen izletiyorlar. Inan sezaryenin komplikasyonlarini gorsen kesinlikle kendi isteginle sezaryeni secmezsin. Bi kere sezaryen buyuk bir ameliyat. Malesef o kadar yayginlasti ki herkes kolaylik oldugunu saniyor. tabii gerekli durumlarda cok buyuk nimet anne ve bebek acisindan ama normal dogum sansin varsa risk alma bence. gecenlerde bi doktoru dinledim, sezaryen aslinda zor bir ameliyat, neyle karsilasacagimizi her zaman tam olarak bilmiyoruz cunku annenin organlarina ek olarak bir de icerde bir canli daha var, vs diyordu. 
tabii bekara kadin bosamak kolay gelirmis gibi oldu benimki de. Pig ama yine de bildiklerimi paylasmak istedim. eger ingilizce biliyorsan business of being born diye bir belgesel var, internetten bulabilirsen izlemeni tavsiye ederim. normal dogumun neden cok daha saglikli oldugundan bahsediyor.
Allah acisiz, kazasiz belasik bir dogum nasip eder insallah. Clown

Düzenleyen Lavinia - 23 Mar 2010 Saat 02:59
Yukarı Dön
Lavinia Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 88
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mar 2010 Saat 03:02
bir de kegel egzersizleri var. normal dogumu kolaylastiriyor diye tavsiye ediyor doktorlar. onun da nasil yapildigi ayrintili yaziyor google'da. hem hala 2 ay zamanin varmis, o arada onlari da yapip kolay dogum sansini arttirabilirsin. 
Yukarı Dön
yagizinannesi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 40
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mar 2010 Saat 11:11
Paylaşımlarınız için teşekkürler gerçekten.Dediklerine bakıcam hemen.Sanırım  çok fazla doğum hikayesi dinliyorum ben. Şöyle baktımda formdaki bütün doğum hikayelerini okumuşumEmbarrassed
      KizBebek
Yukarı Dön
_bilge_ Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2056
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mar 2010 Saat 11:36
kendini kasma zaten bizim istediğimiz değil rabbimin istediği oluyo allah bir an evvel hayorlısıyla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin korkularını üzerinden alsın
Yukarı Dön
SevgiYumaklarım Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Puanlar: 7647
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mar 2010 Saat 12:17
canım korkma..rahat ol..bende çok korkuyordum doğumdan ama o an gelince nasıl doğum yapacağını değil kucağına alacağın meleğini düşünüyorsun sadece...
allah sağ salim kavuştursun kuzuna..
Yukarı Dön
PinarTN Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3246
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2010 Saat 09:45
sezeryandan sonraki acılar da çok canım en güzeli normal doğum
inşallah sen de kolay bir şekilde yaparsın doğumunu
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 5>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.