Ben dogum korkusunu dogum izleyerek attim cunku herkesin hikayesi kafami cok karistirmisti. Iste o kadar canim yandi, mahvoldum, bittim vs vs. Tabii ki cok kolay bir sey olmasa gerek ama inan biraz da isler senin beklentilerine bakiyor. Fatosun dedigine katiliyorum, bosver dinleme milleti. Simdiye kadar ogrenmediysen youtube'dan filan nefes egzersizlerini ogren. Dogumu nelerin kolaylastirabilecegini oku. Amerika'da hipnozla dogum gibi birsey ogretiyorlar isteyen annelere. Hypnobirthing. istersen onu google'la, bak bakalim isine yarayacak bilgiler cikacak mi. Hipnozla dogumda agriyi agri olarak degil de vucuduna baski olarak dusunuyorsun, degisik teknikleri var. Uygulayip da ise yaramadi diyen duymadim ama bana denemek nasip olmadi henuz.

Burda dogum dersleri veriyorlar annelere ve normal dogumla sezaryen izletiyorlar. Inan sezaryenin komplikasyonlarini gorsen kesinlikle kendi isteginle sezaryeni secmezsin. Bi kere sezaryen buyuk bir ameliyat. Malesef o kadar yayginlasti ki herkes kolaylik oldugunu saniyor. tabii gerekli durumlarda cok buyuk nimet anne ve bebek acisindan ama normal dogum sansin varsa risk alma bence. gecenlerde bi doktoru dinledim, sezaryen aslinda zor bir ameliyat, neyle karsilasacagimizi her zaman tam olarak bilmiyoruz cunku annenin organlarina ek olarak bir de icerde bir canli daha var, vs diyordu.
tabii bekara kadin bosamak kolay gelirmis gibi oldu benimki de.

ama yine de bildiklerimi paylasmak istedim. eger ingilizce biliyorsan business of being born diye bir belgesel var, internetten bulabilirsen izlemeni tavsiye ederim. normal dogumun neden cok daha saglikli oldugundan bahsediyor.
Allah acisiz, kazasiz belasik bir dogum nasip eder insallah.

Düzenleyen Lavinia - 23 Mar 2010 Saat 02:59