Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Anne karnındaki hareketler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuAnne karnındaki hareketler

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
peperutka Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5690
Mesajın Direkt Linki Konu: Anne karnındaki hareketler
    Gönderim Zamanı: 15 Eki 2010 Saat 04:24

Bir anne adayı için hoşuna en çok gidecek şeylerin başında bebeğin hareketlerini hissetmek gelir. Ultrasonda gidip bebeğinizin kalp atışlarını duymaktan ziyade, içinizde hareket ettiğini hissetmek, size farklı bir heyecan verecektir. Yeni bir yaşam yolculuğu için yola çıkan bebeğinizin hareketlenmesi, yaşadığına dair size en kuvvetli ipucu olacaktır.

< ="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js" =text/>

Anne Karnında Bebek Hareketleri Ne Zaman Başlar?

Aslında anne karnında bebek hareketleri 7. haftada başlar. 7. haftada ultrasonda kalp atışlarını dinleyebilirsiniz. Gebelik yedinci haftada kan dolaşımı başlamıştır. Ama bebeğin 7. haftadan başlayan hareketlerini anne adayı hissedememektedir. Daha sonraki haftalarda anne adayı bebeğin hareketlerini hissedecektir.

Anne Karnında Bebek Hareketleri Ne Zaman Hissedilir?bebek gelişimi

Genelde anne karnında bebek hareketleri 14. hafta ile 26. hafta arasında hisedilir. Daha önce anne lmuşlar, ilk anne adaylarına göre daha önce hissedebilirler, çünkü ne hissetmeleri gerektiğini artık öğrenmişlerdir. Zayıf bir anne adayının da şişman bir anne adayından daha önce hareketleri hissedebilmesi mümkündür.

Gebelikte 6. aydan sonra ise bebek hareketlerini gözle bile görebilirsiniz.

Anne Karnında Bebek Hareketleri Nasıl Hissedilir?

Her anne adayı, bebeğinin hareketlerini size farklı şekilde yorumlayabilir. Genelde kanat çırpması, seğirme, dirsek atma, karna vurulma gibi değişik biçimlerde tarifleri vardır. Ama halk arasında tekmelerin hissedilmesi olarak genellenmiştir.

Anne adayları, bebek hareketlerini en çok gece yarısı, sabahları ve yemeklerden sonra hissedebilirler. Açken, hareket halinde iken bebek hareketlerini hissedemeyebilirsiniz

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<
Yukarı Dön
Şehnaz Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7682
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2010 Saat 08:35

Evet Zeynep'cim dünyanın en güzel duygusu hamilelik ve ondanda güzeli içinde büyüttüğün canlının senin içinde kıpırdadığını hissetmen. Sen şimdi yazınca düşündüm. İrfanın ilk kıpırdamısı Annemin ölüm yıldönümünde kuran okunurken ağlıyordum. Karnımda tik gibi birşeylerin attığını hissettim ama tabiki ilk hamileliğim anlamadım. Dua bitince Teyzem sordu bana Şehnaz hiç oynadımı diye. Bende Teyze daha çok küçük nasıl oynuyacak dedim. Teyzemde böyle seğirme şeklinde olur deyince başladım ağlamaya anlattım herkes çok duygulandı. Yani oğlumun ilk atışı sanki annecim ağlama ben varım artık yanında der gibiydi. O zaman 2,5 aylık hamileydim.

Daha sonrada inanılmaz hareketli bir çocukdu gece değil hep gündüzoynadı. Ben ne zaman uyursam oda sakinledi.
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
Yukarı Dön
TÜBAY Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Puanlar: 4018
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2010 Saat 08:48
paylaşımın için teşekkürler canımClown gerçekten inanılamz bir haz ,inanılmaz bir keyifLOLLOL ilerleyen dönemlerinde bazı uzuvlarını dışardan görmek bile mümkün olabiliyorLOLLOL
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM
Yukarı Dön
nurdan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 1760
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2010 Saat 11:05
çok güzel bi duygu gerçekten..hamilelik günlerine dair en çok bu hareketleri özlüyorum...benimki o kadar hareketliydiki hiç değişmedi hala çoook hareketliLOL
Yukarı Dön
peperutka Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 5690
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2010 Saat 18:50
[QUOTE=Şehnaz]

Evet Zeynep'cim dünyanın en güzel duygusu hamilelik ve ondanda güzeli içinde büyüttüğün canlının senin içinde kıpırdadığını hissetmen. Sen şimdi yazınca düşündüm. İrfanın ilk kıpırdamısı Annemin ölüm yıldönümünde kuran okunurken ağlıyordum. Karnımda tik gibi birşeylerin attığını hissettim ama tabiki ilk hamileliğim anlamadım. Dua bitince Teyzem sordu bana Şehnaz hiç oynadımı diye. Bende Teyze daha çok küçük nasıl oynuyacak dedim. Teyzemde böyle seğirme şeklinde olur deyince başladım ağlamaya anlattım herkes çok duygulandı. Yani oğlumun ilk atışı sanki annecim ağlama ben varım artık yanında der gibiydi. O zaman 2,5 aylık hamileydim.

Daha sonrada inanılmaz hareketli bir çocukdu gece değil hep gündüzoynadı. Ben ne zaman uyursam oda sakinledi.
[/QUOTE
Seyhazcım benımkı daha bır aylık ben bıle hıssedıom ınan

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2010 Saat 23:37
zeynep 1 aylıkken hareket hissetmenin pek mümkün olduğunu sanmam
psikolojik olarak öyle sanıyorsundur.
hangi doktora sorarsan sor mümkün olmadığını söylerler.
2. gebeliğini yaşayan anneler bile 16. haftadan önce pek hissetmezler bebeğin hareketini.

Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2010 Saat 23:40
benim kuzumunda hareketlerinin videosu var arada izleyip izleyip duygulanırım.
ne mükemmel bir olay,ne harika bir süreç hamilelik ve ne kadar çabuk geçiyor.
her anı çok özell ve güzeldi.Thumbs Up
Yukarı Dön
Aslı Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge
İpek böcüğünün güzel annesi

Puanlar: 3509
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eki 2010 Saat 01:04
kesinlikle cansucum sana katılıyorum..her anı çok özel ve güzeldii..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.