Turşu yaptım kızlar..Püf noktaları ve ölçüleri arkadaşımdan aldım..Onun turşusu çok güzel olur..
Mesela her 1 ltye tepeleme 1 yemek kaşığı kalın tuz koyarak suyu kaynattım soğuyunca malzemelerin üzerine döktüm
Kavanoz ya da bidonların en alt kısmına nohut koydum(en küçük kavanoza 5 adet koydum)Turşu suyunun bulanmasını önlüyormuş
Turşuların en üstüne şeker koydum(mesela büyük bidona bir yenmek kaşığı toz şeker)Turşunun daha iyi sararmasını sağlıyormuş..
Ve turşuya asla olduktan sonra el sürmemek gerekiyormuş beyaz beyaz pamuklanmaması için(denedim daha önce hakkatten doğru)Turşuyu elimize poşet geçirerk yada maşa yardımıyla almak gerekirmiş..
Bakalım yaptım yapmasına ama nasıl olacak.merak ve heyecanla bekliyorum
[/IMG]
Hepsi bu kadar değil tabi anneme kayınvalideme,teyzemede yaptım...Bi de olmazmış
rezillik
Düzenleyen yasemin - 08 Eki 2010 Saat 16:13