Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tırnak yapısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtırnak yapısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
efsunlu_bulutum Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 314
Mesajın Direkt Linki Konu: tırnak yapısı
    Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2010 Saat 00:44
mrb hocam kızım 22 aylık dogdugunda berı ayak tırnaklarında bır garıplık var,bır kısmı cok sert makas bıle zor kesıyo bı kısmı da cok gucsz,kendılıgınden kırılıyor yer yer. beyaz beyaz serıtler halınde tırnk ustu. bazen tam duzelıyo sanıyorum ama yenı tırnak ıyı gelmıyo bı turlu,ozellıkle ayak basparmaklarınnda bu.dıger ayak parmak tırnakları cok cok zayıf varla yok arası sankı. gelısımı ıcın ıpucu olur dıye 22 ay 3 haftalık 11.200 kg ve 83 cm.hıcbı vıtamın almmıyor.bu tırnak yapısı bı vıtamın eksıklıgı belırtısı olabılır mı,dermatologa gtmelı mıyım?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118707
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2010 Saat 10:29
Tırnaklardaki, şekil bozuklukları, pek çok sebeple olabiliyor, bir dermatolog'un görmesi iyi olur. Eğer civarınızda kimse yoksa, resim gönderin..
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ağu 2010 Saat 14:34
hocam kızımı dediğinz gıbı bır dermatolog.a goturduk.sıze de hatrlatmam gerekır belkı dıye dermatologumuzla paylaştıgımız bılgılerı yazmak ıstedım: ben sedef hastasıydım,ve kızıma 6-7 ay once belkı daha da fazla devlet hast yapılan bı test sonucu demır verılmıstı fakat demır duzeyı neydı bılgısı bıze verılmedı ve duzeldı mı dıye tekrar demır bakılmadı. dermatolog hanım çinko ve demir düzeyi için kan ıstedı,bır de ben ıstedım dıye b12 testı ıstedı. bunlar bırseylerın anlasılması ıcın yeterlı olur mu?kızım cok ddurmadı ama doktor hanım a gercekten bı sekıl bozuklugu oldugu zok bellı dedı. bız tırnaklarınnın bu halının  dogustan oldugunu hatırlıyoruz ama emın degılız belkı bı kac hafta sonra oldu boyle. dogustan olması vıtamın eksıklıgınden cok sedef tırnagı oldugunu dusundurtuyor dedı dr hanım. dogustan sedef olur mu?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2010 Saat 13:04
Sedef tırnağında, tırnak diplerinde, 2-3mm. kalınlığında tortu şeklinde birikimler olur.. Demir eksikliği anemisinde ise, (ama çok ağır ve uzun süreli anemilerde) " kaşık tırnak" dediğimiz şekil bozukluğu olur... Anlaşılan iş gene başa düşecek, siz bana bir resim gönderin.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2010 Saat 11:35
hocam kızımın ayak resmını ıyı kotu cektım yuklemeye calısacagım ama oncelıkle kan testı sonuclarını bıldırmek ıstedım. çinko (aas ile)= 66.1  vitamin b12 =624pg/mL  ferritin=24ng/ml bu sonuclara göre dermatolog hnm demiri istediğim gibi değil ama bagırsagını bozar dıye demır surubu vermeyecegım dedı ve totephan dıye bı krem verdı sanırım kozmetıkmıs,sedef ıhtımalı dedıgını hatırlattım olmadıgını soyledı takıp edelım ama sizin de dedıgınız gıbı oyle olsaymıs dıbınde tortu olurmus. bu krem ondekı sert tırnagın kendılıgınden dusmesını sagladı ama hala demir ihtıyacımız olup olmadıgı konusunda tereddütteyım,hıcbı vıtamın takvıyesı vermıyorum ne yapmamı tavsıye edersınız hocam bu degerler ıyı mı?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2010 Saat 12:31
Demir eksikliğinden tırnak larda şekil bozukluğu oluşabilmesi için çok zamana ihtiyaç var. En az 12-14 yaşında filan olur..Bazen ayak parmağına darbe ile böyle kalınlaşmalar olabilir.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2010 Saat 00:28
darbe olmadıgına cok emınım hocam dogumdan 2 hafta sonra vardı (hatta esımle ben dogumdan hemen sonrasından berı varlıgını hatırlıyoruz.) o sekıl bozuklugu dedıgınız sey de var,kasık tabır edılen sekıl tam anlamıyla bu mudur bılemem ama bellı bolumunde daha içe göçük bir yapı var,bas parmaklarda ve bırının son parmagında. dıger tırnaklar ıse cok zayıf.

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2010 Saat 00:39
yapamadım resmı yukleyemedım hocam ama tırnak dıpten duzgun gelıyor kesme hızasına yaklasınca cok sertlesıyor ve sararıyor,ve de şeklı bozuluyor; bır kısmı sankı derıye yapısık gıbı ıken,bı kısmı karsıdan bakınca bıle derıyı gosterecek kadar kalkık duruyor.dıp kısmı ıse enıne beyaz cızgılerle dolu.boyle tarıfle bı kanıya varmak zor bılıyorum ama sanırım bu nemlendırıcı ozellıgı oldugu soylenen krem sankı ıse yaradı gıbı,kuru tırnak ıcın dıyor(?) hıc anlam verememıstım acıkcası ama sımdılık ıyı geldı gıbı. yardımlarınız ıcın cok tesekkur ederım hocam ıns ıyılesır ve tekrar sıze rahatsızlık vermek zorunda kalmayız. teşekkurler 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.