Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Cilt problemi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumCilt problemi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 172
Mesajın Direkt Linki Konu: Cilt problemi
    Gönderim Zamanı: 07 Tem 2010 Saat 11:32
Merhaba Doktor Bey;

Komsumun 6 yasindaki kizinin yanaklarinda surekli olarak, zaman zaman da gobegi ve yeni belirginlesen kil koklerinde ve muhtelif yerlerde kucuk isilik benzeri sivilcelenmeler olusuyor. Komsumun dedigine gore bir sure vucudun sadece sag bolgesi iken bir sure sonra sol bolgesinde olusuyor. Kortizonlu pomat vermisler ancak ise yaramamis.
Bebekliginden beri bu durum var.Annesinde de var gibi. Kilo nedeniyle karaciger yaglanmasi varmis annesinde.Annesinde de Kilo alinca ozellikle belirginlesiyor sivilceleri. Degerlendirmenizi bekliyorum.

Baska bir arkadasimin da bir sorunu var. 2 aylik bebegi kabizlik cekiyor. Sizden ogrendigim kadari 4 5 gunde bir kaka yapmasi normal diye biliyorum bu aylarda. Ancak kizimiz 5gunden sonra bir kere fitil yardimi ile kakasini yapmis. ondan beridir de 8 gundur yapmiyor ve baya agliyormus. Alttan ustten gazini cikariyormus ugrasinca. Sadece anne sutu. Gelisimi iyi gidiyor.

Tesekkurler

Uploaded with ImageShack.us

Düzenleyen hacizade - 07 Tem 2010 Saat 11:37
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119580
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Tem 2010 Saat 10:52
1-  Yanaktaki hadise, soya çekim bir hadisedir. Bazı kimselerde ter salgısı yapan 3 salgı bezi  (Apokrin, Ekrin ve yağ bezi) bazan koyu kıvamlı ifrazat çıkarabiliyor.. Bu ifrazat, deri dışına çıkamadan deri tabakaları arasında birikip bu şekil alabiliyor. Banyonun sonunda, hafif kese ile ölü derileri dökerek, bunları zamanla en az seviyeye indirebilirsiniz. Kremler bir işe yaramaz.
2- Bu aylarda "sadece anne sütü" alan bebekler 6-8 günde bir kaka yapabilirler. İsterse 8. gün olsun, eğer bebek cıvık kaka yapıyorsa, müdahale veya ilaç gerekmez. Tek istisnası, ıkınıp-ıkınıp yapamadığı zamandır. Kabız diyebilmek için sert kaka yapması lazımdır.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Tem 2010 Saat 10:54
Yukarı Dön
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Tem 2010 Saat 11:44
Evet, ikinip ikinip kakasini yapamiyormus.Cok agliyormus gazini cikardigi halde. Hatta bazen morariyormus aglamaktan. Ne tur bir mudahele gerekir? Bu arada zeytinyagi da iciriyorlar masajla birlikte ama fayda vermedi henuz.10gunu gecmis son kakasindan bu yana...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Tem 2010 Saat 10:16
2 aylık bir bebekte kabızlık (sert kaka yapması) bir teknik arızayı gösterir. Eğer yumuşak kakayı zor yapıyorsa bu normaldir, poposunu uyarmaları yeterli olur. 10 günde bir dahi "yumuşak" kaka yapıyorsa, zeytinyağı filan gereksiz. Eski maillerde bakın.
Yukarı Dön
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Tem 2010 Saat 21:30
Eski mailleri okudum.Anne sutu alan bir cocuk icin anormal bir durum oldugunu biliyorum. Ancak annesinin anlattigina gore cocuk morariyormus.Dun gece hic uyumamis; acile goturmusler. Lavman yapmislar.Kakasini yapmis ve biraz raahatlamis ama sonra yine ayni.Sik emzirmekten hazimsizlik olabilecegini soyledim. Kakasi icin mudahele etmemesini, endise etmeden sorunu gaz veya hazimsizlik olarak degerlendirmesini; bagirsak tembelligine yol acabilicek mudahelelerden kacinmasini soyledim. Teyid etmenizi rica ediyorum.Degerli vaktinizi ayirdiginiz icin tesekkurler...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Tem 2010 Saat 11:59
Boşuna uğraşıyorlar. 30 ile 50. günler arasında bu durum olur... Sıkıntısı olduğunda "Glisen fitil" kullansınlar.. Yoksa çocuk, o doktorların elinde perişan olacak.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.