Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - öksürük ve gelişim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumöksürük ve gelişim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aylincankir Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 41
Mesajın Direkt Linki Konu: öksürük ve gelişim
    Gönderim Zamanı: 21 Haz 2010 Saat 22:24
bebeğim dün biraz havada kaldıktan sonra bugün az biraz öksürmeye başladı.hiç bir sey vermedim.serum fizyoloji kullanıyordum burnu için.cold mix bulamıyorum.antakya daki eczanelerde yok.ballı limon zararlı olurmu 5 aylık bebeğe.birde bebeğimin gelişimini değerlendirimisiniz.4 ay 9 günlük 6880 kg.boy 64.5 başçevresi 42.5 yalnız anne sütü alıyor.bu ay yavaş yavaş yoğurt vermeye başladım.tşk ederim.iyi çalışmalar
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117900
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haz 2010 Saat 09:37
Lütfen "bebek" tabirini kullanmayın, cinsiyeti belli olmuyor. Kız bebek ise, gelişmesi ilerde, erkek ise normal... Limonlu balı, " limonata" gibi hazırlayıp, öksürdükçe 2-3 yudum kadar verin... Bizim memlekette bir tek Doğu Karadeniz'de çıkan ve "Deli bal" diye tabir edilen bal bebekler için zararlıdır. Gerisi zararsızdır.
Yukarı Dön
aylincankir Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 41
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haz 2010 Saat 21:03
iyi akşamlar.gelişim değerlendirmeniz için tşkler cinsiyeti erkek.gece 4 itibari ile oğlum huzursuz uyandı ateşini ölçtüm 37.5tu.önce bir şey vermedim.uyumakta zorlandığı için sabah 06.30 da 1 çay kaşığı calpol verdim.öğlene doğru tekrar yükselmeye başladı.ama 37i geçmedi.gündüz hiç uyuyamadı.şuan iyi yeni uykuya daldı.öksürük şuan azmamış durumda.bişey vermedimonun için.ateşin nedeni soğuk algınlığımıdır yoksa dişlermidir merak ettim.çünkü elleri hep ağzında bastırıyor emzik aldığı halde.tşk ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117900
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haz 2010 Saat 10:03
Ateş düşürücü ilaçları 38' in altında kullanmayın. Ayrıca çocuk rahat ise, kaç derece olursa olsun gene ateş düşürücüleri kullanmayın. Ateş ile ilgili makalemi okuyun. Çocuğunuz "Grip" geçiriyor, havar sıcak iken rahat atlatır, ilaca gerek yok. Ne dişler, nede soğuk algınlığı (üşütmek) hastalık yapmaz, her ikiside "cahiliye devrinden"   kalma eski laftır. Hastalıklar bakteri veya virüslerle olur..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.