Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gözde hastalık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgözde hastalık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
canan78 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 89
Mesajın Direkt Linki Konu: gözde hastalık
    Gönderim Zamanı: 14 Haz 2010 Saat 22:31
merhaba 2.5 yasındaki oğlumun sağ gözünde 3 gün önce kısılma basladi gün gectikçe aalt ve üst kapak şişti şimdi gözünün içi kan çanagı gibi kıpkırmızı çapaklanma yapıyor ve gözünden yaş akıyor bu aksam hafif ateslendi gecen hafta aynı yastaki yegenım bu şekilde hastaydı göz dr götürdüler bi sürü damla filan vermiş ama onun gözleri tamamen şişip kapanmıştı ve cok acıdığını söylüyordu  birde uyurken çok salyası akıyo ve iki gecedir burnunu kasırken kanatıyor  bu bizde süreklı bi durum aslnda uyurken burun kasıması ve kanatma siz bi gün andazol deneyin demiştiniz denedim o gece nispeten rahat uyudu şimdi bü gözüyle birlikte o şikayetlermizde çogaldı bu göz hastalığı bulaşıcımıdır bilgi verirseniz sevinirim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118472
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haz 2010 Saat 10:36
En garantisi bir göz doktorunun görmesidir. Gripten dolayı gözlerinde "batma hissi" olur ve çocuk elleri ile gözlerini kaşırken mikrop kaçırır. Bu durumda "Tobrased" göz damlası 4x1 damla 5 gün iyi olur..Ayrıca her damladan evvel, burnuna 10'ar damla serum fiz damlatırsanız iyi olur.
Yukarı Dön
canan78 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haz 2010 Saat 11:07
kadir bey ilk gözü kısılmaya başladığında ben yegenim gibi kötü olacak diye göz dr götürdüm o zaman kızarıklık çapak yada akıntı yoktu sadece indobiotic damla verdi önlem için dedi ama yegenimdeki hastalık bulastıysada fazla yapacak bişey yok isterseniz o zaman bidaha getirirsiniz dedi tekrar götüreyimmi bide bu kadar bulaşıcı bi göz hastalığı varmı 8 gün önce 2 saat görüştüler  o zaman yegenimdede sadece gözde kısılma vardı baska hiçbirsey yoktu bizede bulaşırmı cok merak ediyorum
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haz 2010 Saat 13:20
Daha ne olduğunu bile anlamış değilim... Bu sebeple göz doktorunun görmesi en garanti yol...
Yukarı Dön
canan78 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haz 2010 Saat 00:22
hocam oğlumuiyileşme olmayınca göz dr götürdüm tekrar exocın4x1 15dk sonra relestat damla 3x1 oda kaynatılmış ılıtılmış suyla gözünü temizle bu damlalrı damlat dedi 2 gündür kullanıyorum gözü daha kötü oldu beyaz kısmı kıpkırmızı şimdi iyice kısıldı gözü üst göz kapağı şişti ve morardı damlayı damlatınca gözünü ğuştururkende kan geldi kime sorduysam damlaya devam et diyo ama cok korkuyorum gözüne bişi olucak dıye uyuyamıyorum damladan sonra en fazla iki günde iyileşme baslar diyolardı  gittikçe kötüleşıyor ne yapıcam ben bu 5.gün damlaları 2 gündür kullanıyorum ne olur yardım edın
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haz 2010 Saat 17:28
Yabancı cisim olabilir, göz kapağının altlarının çok iyi muayene edilmesi gerekir.
Yukarı Dön
canan78 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haz 2010 Saat 01:15
hocam birkez daha farklı dr götürdüm gözde cok bulaşıcı bakteriyel bi enfeksiyon var dedı tobrex damlagercekten iyi geldi gözü epey acıldı kırmızılıgı gitti  ama size yazdıgım günlerde bikez uykusundan aglayarak kalktı hemen burnu kanadı bu gece yine ağlayarak uyandi yine hemen burnu kanadı ama susmadı cok ağladı kanama uzun sürmüyo ama cok canı yanıyomus gibi aglıyo zaten burnu cok kasınan bi çocuk cok öksürürse yada kusarsa baskıdanda kanayabiliyodu ama hiç sancıyla uyanıp kanamamıştı  neden olur cok korkuyorum ne yapabilirim 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haz 2010 Saat 13:56

Balık yağı veya benzerlerinden veriyorsanız, bunlar pıhtılaşmayı bozar, dikkatli olun. Veriyorsanız kesin. Göz işi hallolmuş zannedersem.. Siz genede serum fiz burnuna damlatmaya devam edin.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.