Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Dr. Özkan Devran
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kansızlık ve çarpıntı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkansızlık ve çarpıntı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nursu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Konu: kansızlık ve çarpıntı
    Gönderim Zamanı: 12 May 2010 Saat 11:20

merhaba doktor bey,

Ben biri 2,5 biri 11 aylık olan iki çocuk annesiyim.24 yaşındayım.ocak ayında baş dönmesi şikayetiyle dahiliye doktoruna göründüm ve demir 39 ferritin 17 olması sebebiyle anemi teşhisi koydu.Çok fazla nefes daralması yaşıyordum ve bu psikolojimide bozdu..gece uykuya zor dalıyordum..sanki birden ölecekmişim gibi geliyordu..bazen kalbim çok hızlı çarpmaya başlıyordu ve çok heyecanlanıyordum bu sıralarda..2 ay tedavi gördüm iki kutu gynoferon bir kutu oreferon hap bitirdim.(emzirdiğim için bu hapları verdi)tedavi sonrası demir 90 a çıkmıştı.iki ayı geçti tedavi biteli.martın 26 sındada local olarak yumurtalık kisti ameliyatı oldum.Şu anda yine nefes daralması yaşıyorum yine doktora gittim ve demir 18 çıktı . bk 14.2        hgb:13.6 ne:79.3  ly:13.9 diğerleri normal..tsh:0.869 vitB12: 220  uıbc:412 kanın yükselmiş fakat demirin düşük dedi.iki kutu oraferon verdi günde bir defa iki ay boyunca kullan dedi.emzirdiğim süre boyunca sürekli demir ilacımı kullanacağım ben doktor bey..başka bir nedenden kaynaklanıyor olabilir mi bu demir düşüklüğü..başka tanıdık bir doktora sordum o da belki bağırsak kurdun vardır dedi o yüzden demir emilimi olmayabilir...ilk çocuğumun doğumundan sonra gaita testi yaptırdığımda sulardan oluşan tenya kurdun var denilmişti ..beni aydınlatırsanız sevinirim..bi de neler yemeliyim bu konudada bilgilendirir misiniz?..çocuklarımın bana ihtiyaçları var bu genç yaşta bunları hissetmek yaşamımı kısıtlıyor....teşekkürler şimdiden

Yukarı Dön
Dr.Özkan Devran Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 42
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 May 2010 Saat 23:37
Öncelikle hemoglobin değerniz gayet iyi. Bu değerlerde ne nefes darlığı vede çarpıntı şikayeti olur. Ancak demir değerniz gercekten çok düşük. Ya test yanlıştır ya hemoglobin değeriniz yanlıştır. Veya talasemi taşıyıcısı olabilirsiniz. Bir hematoloji uzamnına başvurunuz. Eğer bulunduğunuz yerde yoksa bir genel dahiliyice olabilir. Periferik yayma denilen mikroskop altında gözle teker teker kan hücrelerinizin incelenmesini içeren bir test yapılabilir. Eğer talesemi düşünülüyorsa bunun için özel kan testleri (hemoglobin elektroforezi) yapılabilir. Ancak ben Göğüs hastalıkları doktoruyum. Bu konularda biraz önce bahsettiğim hekimlerden daha çok faydalanabilirisniz
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.