Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 6 aylık kızım..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum6 aylık kızım..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
humeyram Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 575
Mesajın Direkt Linki Konu: 6 aylık kızım..
    Gönderim Zamanı: 28 May 2010 Saat 09:45
dr. bey..siz bızim ıçın buyuk bi sanssınız.tatildeyken bile bizi yanlız bırakmayışınızın bende uyandırdığı his ve duyguları tarif dahi edemem.cok saygın bı insansınız çoooookk....

sizin her yorumunuzu takip ediyorum..bı kac yorumunuzdan cıkardıgım bı sonuç var dogrumu yanlışmı kafama takıldı dr.bey?

kızım 5 aylıkken aniden ateşlendi nefes sayısı 60ın ustundeydi.inlıyordu nefes alırken kaburgaları ıcerı ınıyordu..hırıltı vardı.kan tahlılınde wbc ve crp yüksek cıktı.ventolin hava ve 4 tane antıbıyotik 4 tane kortizonlu ıgne 1 şişe antıbıyotık ıcti.sonuç cok cabuk duzeldi.

kortizon alan bi bebeğin hastalıklarla mucadelesi dahamı az olur?.kızım her hastalandıgında bu tablo ve tedavimi uygulanacak?
eger oyleyse ben daha korumacımı olmalıyım yoksa hayır her ortam ve havaya alışmalı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118326
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 May 2010 Saat 19:45
Tek basina kortizonu onun icin veremiyor ve boyle ''corba'' tedaviler yapiyorlar. Sizin cocugunuza sadece antibiyotik verilmesi yeterli olacak iken beceriksizligi yuzunden yaninda Ventolin ve kortizon veriyor..
Yukarı Dön
humeyram Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 May 2010 Saat 19:47

sızı uzun zamandır takıp edıyorum.egerkı oksuruk burun akıntısı olup 2-3 surseydı bunların hıcbırını yaptırmazdım ve kullanmazdım..ki buyuk kızımda kullanmadım..ama sabah ıyıyken aksam anıden tıkanması korkuttu beni..

suanda genelde uyuyunca oksurugu var cok sık değil ama baslayınca kusacak gıbı oksuruyo genız akıntısı var sanırım yutkunuyor.uyanıyor ve aglıyor ama genel halı ıyı  atesı yok burnu akmıyor..hıcbır ılac kullanmadım dr.da gıtmedım.yıne ole tıkanırmı dıyede korkuyorum..

kortizon alan bi bebeğin hastalıklarla mucadelesi dahamı az olur?.kızım her hastalandıgında bu tablo ve tedavimi uygulanacak?

Düzenleyen humeyram - 28 May 2010 Saat 19:58
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 May 2010 Saat 20:07
WBC' nin yuksek olmasi antibiyotigi gerekli kiliyor..Kortizon tek basina verilse idi zararli olabilirdi, siz antibiyotigi bitirene kadar zaten kortizonun  etkisi kalmayacak, bir dqaha verilmedigi surece bir problem cikmaz... Tabii ''Akut larenjit'' gibi bir durumda yani gerektiginde kullanilmasi sarttir...Bu hastalik haricinde nadiren kortizona gerek olur...Goruyorsunuz, ehliyetsiz insanlarin elinde ilac, arac ve hatta silah nasil tehlikeli olabiliyor..
Yukarı Dön
humeyram Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 May 2010 Saat 20:37
dr.bey bısey ıtıraf edeyım..dr.lar gozlerıyle goruyolar tahlıl yapıyolar..muayene edıyolar dınlıyolar uzun uzun.ama sızın okudugunuz 2 satırla koydugunuz teshıs ve tedavılerın yakınından gecemıyolar.dogrusu ınanamıyorum..

bazen supheye dusuyorum sız gercekmısın diyeEmbarrassedhıcbır menfaatı cıkarı olmadan tum bılgınızı bızımle paylasıyorsunuz bıkmadan usanmadan.vakıt ayırıyosunuz ve hıc bos bı ınsan oldugunuzu sanmıyorum..hem gıpta edıyorum hem eziliyorum bunun altında.

gıttıgım dr.da ozle bı hastanede uzman !cocuk dru ıdı.kıme guvenıcez bılemıyorum.

Düzenleyen humeyram - 28 May 2010 Saat 20:39
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 May 2010 Saat 20:50
Tip fakultelerindeki egitim sistemi degismedigi surece bu isler boyle bozuk gider...Derste hocayi dinleyip, evde kitap okusalar, cok daha iyi olacagina derste not tutup, kitap okumadan sinif gecme pesinde olduklarindan  boyle oluyor..
Yukarı Dön
humeyram Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 May 2010 Saat 20:55
evt dr. bey yıne teshısınız dogruSmilebu herlanda gecerlı ve benımde gozlemledıgım bı durum.diplomalı cahıller gıderek cogalıyor..
Yukarı Dön
humeyram Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 May 2010 Saat 21:13
dr.bey sımdı farkettım kızım 6 aylık pazartesı 5 lı karma asısı vardı.3 tanesını yaptılar bırı agazdan.2 tanesını 1 hafta sonra yapıcaz dedıler agır olmasın dıye.bacagının bırınde ası yapılan yerde sertlık var ıgne yerınde bu normalmı.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.