Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tuvalet eğitiminde geri dönüş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtuvalet eğitiminde geri dönüş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
epurpletr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 30
Mesajın Direkt Linki Konu: tuvalet eğitiminde geri dönüş
    Gönderim Zamanı: 07 May 2010 Saat 08:50
Merhaba Özlem Hn.
Oğlum 3,5 yaşında.Size çok mesaj yazdım bu konuda.1senedir uğraşıyoruz ama küçükken 2 sefer beze döndük.En son 7 ay önce öğrenmişti fakat kreşe gitme denememiz sonucu yine altına yapmaya başladı./ aydır altı tamamen açık.Sizin sayenizde sabır göstyerdim ve 2 ay önce artık tamamen örend.Önceleri kızdığım çok zamanlar olmuştu ama sizin tavsiyelerinizle aldırmaz davrandım ve 2
aydır çok iyiydik.Şimdi hayatımıza yeni bi arkadaş girdi,komşu çocuğu.Gündüz tüm gün onunla oynuyor ve onlardayken hiiç söylemeyip altına yapıyor.İşin garibi akşamları da bana ısrarla söylemiyor.Çok sıkıyor kendini çook mecbur kalırsa kısık sesle söylüyor.Akşamları arkadaşından ayrılmak zor geliyor diye düşündüm ama bu konuyla benden intikam alması artık beni çok yoruyor.Geçen gün sıkışmış tavırlarını hiç görmezden geldim televizyon seyrettim,bir taraftan bana vurmaya başladı.Ben artık nekadar daha en ufacık değişiklikte böyle altına yapmaya başlıycak diye kara kara düşünüyorum özlem hn:(Huyu gereği zaten tamam diye cevap bile vermez hatta  işine gelmediğinde söylediğini duymazlıktan gelir.Artık ne yapacğımı şaşırdım...:(((
Yukarı Dön
epurpletr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 30
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 May 2010 Saat 08:20
Özlem Hn. geçen mesajımdan bu yana hiç çişini söylemez,kesinlikle tuvalete oturmaz oldu.Hatta koltuk arkaların yapıyor.Ona aldırmıyor gibi davranıyorum ama gece sinirimden ağlıyorum artık.Belliki artık bunu kullanıyor.Yeni arkadaşının annesi yanında ben de  çalışıyorum bunun da etkisi olduğunu düşünmeye başladım çünü bi taraftanda bana düşkünlüğü arttı.Sizin önerileriniz bana çok iyi geliyor.Lütfen yardımcı olun.Okul zamanı yada yeni değişikliklerdede bu yapacak belliki ama nasıl mücaele edeceğimi öğrenmem lazım:(((((
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2010 Saat 11:53
sizi bununla cezalandırıyor olabilir gerçekten de. çalışıyor olmanız onun gözünde yeterli bir neden ceza almanız için ve bu konudaki duyarlılığınızı kullanıyor. altına veya koltuk arkasına yaptığında olabildiğince bir şey söylemeden ( özellikle üzüntü, kızgınlık gibi ifadeleri göstermeden) temizleyin. tuvalte yaptığı zaman ise aferinler yoluyla ödüllendirin. bu ödülü vermemek aslında bir cezadır. sizin tepki vermeniz bu davranışı pekiştirir. negatif yönde de olsa istediği ilgiyi kazanıyor ve sizi üzdüğünü fark edip cezalandırmış da oluyor. tuvalet yoluyla ilginizi çekemyeceğini ve sizi cezalandıramayacağını anlarsa her olayda bu davranışı sergilemekten vazgeçecektir. her seferinde tepkisiz kalacak kadar sabırlı olun
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.