merhaba doktor bey,
Ben biri 2,5 biri 11 aylık olan iki çocuk annesiyim.24 yaşındayım.ocak ayında baş dönmesi şikayetiyle dahiliye doktoruna göründüm ve demir 39 ferritin 17 olması sebebiyle anemi teşhisi koydu.Çok fazla nefes daralması yaşıyordum ve bu psikolojimide bozdu..gece uykuya zor dalıyordum..sanki birden ölecekmişim gibi geliyordu..bazen kalbim çok hızlı çarpmaya başlıyordu ve çok heyecanlanıyordum bu sıralarda..2 ay tedavi gördüm iki kutu gynoferon bir kutu oreferon hap bitirdim.(emzirdiğim için bu hapları verdi)tedavi sonrası demir 90 a çıkmıştı.iki ayı geçti tedavi biteli.martın 26 sındada local olarak yumurtalık kisti ameliyatı oldum.Şu anda yine nefes daralması yaşıyorum yine doktora gittim ve demir 18 çıktı . bk 14.2 hgb:13.6 ne:79.3 ly:13.9 diğerleri normal..tsh:0.869 vitB12: 220 uıbc:412 kanın yükselmiş fakat demirin düşük dedi.iki kutu oraferon verdi günde bir defa iki ay boyunca kullan dedi.emzirdiğim süre boyunca sürekli demir ilacımı kullanacağım ben doktor bey..başka bir nedenden kaynaklanıyor olabilir mi bu demir düşüklüğü..başka tanıdık bir doktora sordum o da belki bağırsak kurdun vardır dedi o yüzden demir emilimi olmayabilir...ilk çocuğumun doğumundan sonra gaita testi yaptırdığımda sulardan oluşan tenya kurdun var denilmişti ..beni aydınlatırsanız sevinirim..bi de neler yemeliyim bu konudada bilgilendirir misiniz?..çocuklarımın bana ihtiyaçları var bu genç yaşta bunları hissetmek yaşamımı kısıtlıyor....teşekkürler şimdiden