Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş-öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş-öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
amelya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 14
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş-öksürük
    Gönderim Zamanı: 09 May 2010 Saat 22:43
Merhaba Kadir Bey.3 yaşındaki oğlumun yaklaşık 20 gündür burnu akıyor ve öksürüyordu.Dün doktora gittik,boğazında ve kulağında enfeksiyon yok dedi.Yalnız sol kulağında sıvı birikmiş dedi.Bu ne anlama geliyor sizce.Kulakta biriken sıvı ateş yaparmı?Ya da yaklaşık 20 gündür sürekli okyanus suyu ve 3-4 gün arayla illiadn damla kullanıyorum.Bunların bu kadar sık kullanılması olumsuz etki yapar mı? 20 gün sonra bu ateş neden olabilir?Teşekkürler...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2010 Saat 10:53
Orta kulağı devamlı nemli tutan, "gözyaşı" vasfında bir sıvı devamlı ortakulak duvarlarından salgılanır ve bu sıvının fazlası "Öztaki" borusundan boğaza dökülür. Nezle- grip olduğunuzda bu boru oluşan "ödem" nedeni ile kapanır ve bu sıvı akamayıp içerde birikir. İliadin damla ile bu ödemi çözdüğünüzde, bu sıvı ordan gene akmaya başlar ve kulak kendi kendini tamir eder..3 gün İliadin kullanın yeterli olur..
Yukarı Dön
amelya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2010 Saat 19:14
Kadir bey bugün yine doktora götürdüm oğlumu.Boğazı iltihaplanmış baya kötüymüş.Klacid 250 antibiyotik ve sudafed verdi.Sudafedi almadım bile.Antibiyotiği kullanmalımıyım bu durumda.Ateş dün akşam üstünden beri hiç düşmedi.Ateş düşürücü vermiyorum ama 38in altına da inmiyor.39,5 a kadar çıkıyor.Ne yapmalıyım?Teşekkürler...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2010 Saat 20:05
3. doz antibiyotiği  verdiğinizde hala ateşi düşmedi ise, kesin virütik bir hastalık geçiriyor, doktorunuz doğru teşhis edemedi demektir... Boşuna ilaç kullanmayın.
NOT: Yarın sabah Amerikaya gidiyorum, 3 hafta yokum...
Yukarı Dön
amelya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 May 2010 Saat 22:12
doktor bey antibiyotiğe başladık ve dediğiniz gibi 3.dozda ateş düştü.8 gün antibiyotik verip bıraktım.Ama öksürüğü yine arttı.Ballı limon veriyorum sadece ateşi olmadığı için ama ballı limondan sonra dahada artıyor öksürüğü.Bu ballı limonun etkisi galiba değilmi?Birde ballı limonu içmekte zorlanıyor oğlum,bende ballı limonu ılık suda eritip çay gibi veriyorum,aynı etkiyi gösterir değilmi?Teşekkürler...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 May 2010 Saat 21:15
Limonlu bal oksurugun etkisini arttirdigi icin sahis daha az oksurur..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.