Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Ebeveynlerin Kaygıları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yegenimin davranışları hakkında
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYegenimin davranışları hakkında

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
snowpea Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 126
Mesajın Direkt Linki Konu: Yegenimin davranışları hakkında
    Gönderim Zamanı: 19 Nis 2010 Saat 17:56

Merhaba,

Benim 4 yaşında erkek bir yegenim var. Şu zamana kadar sürekli annesiyle yan yana yattı. Bu günlerde de tek başına yatırmaya alıştırmaya çalışıyorlar. Yemek yemesinde de sorun var. Hala annesi veya anneannesi yediriyor, kendisi yemiyor. Zaten çok iştahsız bir çocuk bütün gün yemek yemese de onun için farketmez. Ama asıl daha büyük sorun babasının yönlendirmesiyle arkadaş oldugu bir çocukta. Bu çocuk 9 yaşında ve oldukça yaramaz bir çocuk. Yegenim de bu çocugun davranışlarını örnek alıyor. Arkadaşı nereye giderse arkasından koşturup gidiyor, kimseye haber vermiyor. Arkasından koşturuyoruz durmuyor. Yemek yemek istemezse bagırıp, (nereden ögrendiyse) küfrediyor. Hatta bazen çok kızarsa babasına vuruyor. Babasına bu kötü davranışlarının nedeninin 9 yaşındaki arkadaşı oldugunu söyledik. Ama meger babası onunla arkadaş olsun istiyormuş. “Bu çocuk büyüdügünde aç kalmaz, benim oglum da onu örnek alsın” diyor. Ama bu çocuk büyüdügünde esrarkeş mi olur, serseri mi olur belli değil. Biz de çok üzülüyoruz 4 yaşındaki bir çocugun bu hareketlerine. Nasıl bir tutum izlemeliyiz, ailesine bunun dogru olmadıgını (özellikle babasına) nasıl anlatmalıyız yoksa hiç karışmamalı mıyız. Yardımcı olursanız seviniriz.

Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2010 Saat 13:16
babasının daha yakın ve daha fazla ilgili davranması önemli. yatakları ayırmak ve kendi ihtiyaçlarının bir kısmını kendisinin karşılamasını sağlamak ilk adımlar olmalı. babanın örnek gösterdiği biriyle arkadaşlık çok değerli, bu nedenle babanın tutum değişikliği yararlı olur
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.