Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
meryem
Altın Üye
Ali İlber'in annesi
Kayıt Tarihi: 12 Mar 2008
Konum: plates ile:))
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3781
|
Konu: Yüzme Eğitimi Gönderim Zamanı: 14 Mar 2010 Saat 12:28 |
Bebek anne karnında tanıştığı su ile dünyada yeniden keşfediyor !
Bebek ve küçük çocuk yüzme eğitimi bir ebeveyn-çocuk egzersiz programıdır. 30-32°C derece sıcaklıktaki suda, ebeveynin ayakta durabileceği bir havuzda, çocuğun gelişimine uygun egzersiz hareketleri eşliğinde oyunlu bir atmosferde, grup icinde gerçekleştirilen bir dizi dersler bütünüdür. Dersi karakterize eden, bebeği erken stimule eden hareketler ve aynı zamanda pedagojik içerikli eğitimdir. Hedeflenen yaş grubu ise 6 aylıktan itibaren 5 yaşa kadardır. Bebek yüzme eğitimi yeni bir moda akımı değildir. Eskiden de insanların bebeklerine su elementi ile güven sağladıkları bugün bilinmektedir. Bebek yüzme eğitimi 1960-70 yıllarında geliştirilmiştir. Bugün ise özellikle Avrupa’da ve Amerika’da yaygın olarak uygulanmaktadır.
Bu aktivitenin temel amaçlarından biri de günlük hayatımızıdan uzaklaşıp, rahatsız edici dış etkenler olmadan, çocuklarımızla kaliteli zaman geçirmektir. Su içindeki bir oyun grubu gibi de düşünülebilir. Sudaki bebeğin gelişimi şarkılar, tekerlemeler, ritüeller, güvenli tutuş şekilleri, özgürlüğünü kısıtlamayan hareketler ile oyunlar ve keşifler ile uyarılmaktadır. Ebeveyn ile bebek arasındaki bağ kuvvetlenip geliştirilmektir. Bedensel (fizik ve motorik), zihinsel ve sosyal gelişime pozitif katkı sağlamaktadır. Her zaman “çocuk ne istiyor?” sorusu ön planda olmalıdır! “En fazlasını yapmak” yerine, gelişimine uygun ideali desteklemek ve teşvik etmektir. TALEP yerine TEŞVİK! Bu motivasyonu yüksek tutar!
“Su” birçok faydayı da yanında getiriyor. Karada uygulaması güç veya yaş itibari ile imkansız olan hareketler, suda rahatlıkla yapılabilir! Suda ebeveyn ve çocuk arasında karşılıklı güven ve emniyet hissi gelişir! Aynı zamanda su, solunum kaslarını, kalp ve damar sistemini, iskelet ve bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. Bedensel ve duyularla gelen farkındalıklar beynin performansını artırmaktadır. Bebeğin duyularını tetikleyen oyun ve egzersizler, sinyaller şeklinde sinir sistemine aktarılıp beyne iletilir. Bu süreç ne kadar sık yaşanırsa, beyne giden uyarılar ne kadar çok algılanırsa, beyne giden sinirler de o denli güçlenir. Konsantrasyon ve koordinasyon becerileri de aynı ölçüde gelişir. Ebeveynler ise bu sayede sosyal ilişkiler kurup fikir alışverişinde bulunarak bebeklerinin gelişimine katkıda bulunma fırsatı elde etmektedirler. Su içindeki aktivitede ebeveyn - bebek arasında gelişen yoğun ten teması ise her iki tarafı çok mutlu etmektedir...
Yaşa uygun olarak seçilecek bir program ile bu dersler tam bir aile eğlencesine dönüşebilir. Gerekli güvenlik koşulları ve kurallara uygunluk sağlandığında, bebeğiniz ve çocuğunuz kendini suda küçük bir balık gibi hissedecektir.
Manolya Sacli
|
 |
meryem
Altın Üye
Ali İlber'in annesi
Kayıt Tarihi: 12 Mar 2008
Konum: plates ile:))
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3781
|
Gönderim Zamanı: 10 Nis 2010 Saat 01:06 |
ÇOCUKLAR İÇİN ÖZEL YÜZME DERSLERİ
* 2-3-4 yaş,
bu yaştaki çocuklarda meydana gelebilecek olası su kazalarından kurtulmanın tek yolu, yüzme eğitiminden geçer. Bu çocuklarda amacımız tek başlarında suda kalmalarını sağlamaktır. bu yaşta yüzme eğitimi alan çocuklar suyla aralarında hiç bir problem olmadığı için ileriki yaşlarında yüzme sporuna daha yatkın bireyler olurlar.
ÖNEMLİ: Bu yaştaki çocuğunuza yüzme dersi aldırmak istiyorsanız
kesinlikle çok tecrübeli bir yüzme antrenörü tercih etmelisiniz.
NOT: Tuvalet terbiyesi almış olması gerekir.
* okul öncesi,
Yüzmenin en rahat öğrenildiği çağdır. Aynı zamanda aileden sonra okuldan önce ilk eğitimin alındığı dönemdir.
Çocuklar rahatlıkla yüzme öğrenir ve oyunla eğitim birleştirilir.
* okul dönemi,
Yüzmenin kolay öğrenildiği ve motor becerileri gelişen çocuğun
teknik eğitimine geçilen dönemdir. çocuklar artık yüzme öğrenmiş ve teknik çalışmalarla
yüzmede son noktaya gelebilirler.
ÖNEMLİ KONU 1:
Çocukların sorunsuz yüzme öğrenmesi için ebeveynlerin dikkat etmesi gerekenler!
> Çocuğunuza hiç bir şekilde suya girmesi için zorlama yapmayın.
> Çocuğunuzun su yutmasını, burnuna ve gözlerine su kaçmasını engelleyin.
> Banyo yaptırırken dahi çocuğunuzun su yutmasını, burnuna ve gözlerine su kaçmasını engelleyin.
> Çocuğunuzun yüzünü hiç bir şekilde suya sokmaya çalışmayın.
Çocuğunuzu suya alıştırma ve yüzme öğretme işini mutlaka uzman bir yüzme antrenörüne bırakın.
ÖNEMLİ KONU 2:
Çocuklarda boyun uzamasını sağlayan yapılar eklemlerin birleşme noktalarındadır.
Bu bölgelerde kemiklerin boyuna uzamasını sağlayan yerlerin adı, epifizdir.
Özellikle boy uzamasının hızlı olduğu dönemlerde yani 0-5 yaş ve 11-17 yaş çocuklarda epifiz dokularının korunması sağlanmalıdır.
Bunun için eklemlere yük bindirilmemelidir.
Bu durumu tolere edebilmede en yararlı hareketler çocukların kendi vücut ağırlığıyla yaptığı hareketlerdir.
Bir materyel yardımıyla yapılan sporlarda bu konunun çok ciddi bir biçimde dikkat edilmesi gerekir.
ÖNEMLİ KONU 3:
YAŞASIN KOLLUKSUZ EĞİTİM !
Özellikle küçük yaş guplarında kullanılan kolluklar, çocukların hareket kabiliyetini azaltır. Suyla tanışmasını, suya alışmasını engeller. Mental olarakta kolluğa güvenen çocuk, kolluksuz yüzemeyeceğini zanneder ve yüzme öğrenme süresi fazlalaşır. Yüzme antrenörlerinin en temel görevi havuz içinde emniyeti sağlamak olduğuna göre, emniyeti kolluğa değil antrenöre bırakmak gerekir.
Biz, kolluksuz eğitimi tercih ediyoruz.
|
|
 |
meryem
Altın Üye
Ali İlber'in annesi
Kayıt Tarihi: 12 Mar 2008
Konum: plates ile:))
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3781
|
Gönderim Zamanı: 10 Nis 2010 Saat 01:07 |
Çocuklar ve Yüzme Hakkında Merak Edilenler
Yaz sıcaklarının başlaması, okulların kapanmasıyla birlikte herkes yavaş yavaş tatil hayalleri kurmaya başlıyor.Yaz tatili denince de akla yüzme geliyor. Çocukların yüzmesiyle ilgili merak edilen bazı konulardan, bu yazıda bahsedeceğiz.
Çocuğumu kaç yaşında yüzme dersine gönderebilirim?
Yüzme 5-6 yaş çocuğun yüzme dersi alması için uygundur. Bundan önce, büyüklerin gözetiminde suda oynayıp ilk alıştırmaları yapabilir.
Çocuğun yemekten sonra yüzmesine izin verebilir miyim?
Evet, eğer çok tıka basa yemediyse, ki çocuklar sıcak yaz günlerinde pek de öyle çok yemezler, yüzmesinde sakınca yoktur.
Klorlu havuzların ne gibi riskleri vardır?
Elbette yüzmek için, havuz veya deniz, temiz bir suyu tercih etmeliyiz. Havuzların hijyeni klorlanmayla sağlanmaktadır. Ancak, bu klor hassas bazı kişilerde gözlerde allerjiye neden olmaktadır. Astımı, hassas hava yolları olan çocuklarda da solunum sıkıntısı yaratabilmektedir. Bu etki, özellikle havalandırması yetersiz olan kapalı havuzlarda daha da artmaktadır.
Klorlanması yetersiz havuzların ne gibi riskleri vardır?
Eğer; hasta -örneğin ishalli- biri yoluyla havuza mikrop bulaştırırsa, suya giren diğerleri de hastalanabilirler.
Yüzme ile ilgili en önemli güvenlik kuralı nedir?
Yüzme ile ilgili en önemli güvenlik kuralı, yüzme eğitimi almış ta olsa hangi yaşta olursa olsun, çocuğu suda yalnız bırakmamak, yalnız yüzmesine izin vermemektir.Çocuklar ve Yüzme Hakkında Merak Edilenler
Yaz sıcaklarının başlaması, okulların kapanmasıyla birlikte herkes yavaş yavaş tatil hayalleri kurmaya başlıyor.Yaz tatili denince de akla yüzme geliyor. Çocukların yüzmesiyle ilgili merak edilen bazı konulardan, bu yazıda bahsedeceğiz.
|
|
 |
tugba84
Üye
Kayıt Tarihi: 01 Haz 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 28
|
Gönderim Zamanı: 01 Haz 2010 Saat 13:47 |
paylaşım çok güzel sagol...
|
 |