Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ek gıdalar...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumEk gıdalar...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aysegulce Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1808
Mesajın Direkt Linki Konu: Ek gıdalar...
    Gönderim Zamanı: 08 Ara 2007 Saat 16:08
 Benal Hanım merhabalar...
Oğlum 5. ayını doldurdu ve ek gıdalara bu ay başlayacağız. Meyve suyu, yoğurt ve muhallebi ilk vereceğim gıdalardan. Bu arada sitenizden oldukça yararlanıyorum. İlk besinleri seçmemde oldukça faydalı oluyorsunuz. Benim öğrenmek istediğim yoğurdu kendim yapacağım fakat muhallebiyi kemdim mi yapmalıyım yoksa bazı markaların muhallebi mamaları var onlarımı kullanmalıyım. Kendim yaparsam şeker oranını nasıl ayarlamalıyım. Gece  uyanıp emmesini istiyorum bu yüzden öğleden sonra vermem uygun olur mu. Şu anda kilosu 8300, boyu 67, baş çevresi ise 43 cm. Değerlendirebilirseniz çok memnun olurum. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2007 Saat 10:49
Merhaba...
Muhallebiyi başlangıçta siz yapın. Bebek biraz daha büyüsün. Sonra hazır olanları da gerekirse kullanabilirsiniz.
100 cc formula süte 1 kesme şeker kullanın. Bebeğinizin klio ve boyu normal. Fazlası var. 5. ayda mutlaka muhallebi verilmelidir diye bir şey yok. HAtta ben çoğu kez önermem bile. Sadece kısa süre yoğun besine alışsın diye verilir ve sonra daha sağlıklı olan ek besinler tercih edilir. Kilolu bebek için obezite riski taşır. Dikkatli olun. Sevgiler...
Yukarı Dön
aysegulce Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1808
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2007 Saat 17:35

Çok teşekkür ederim hocam. Muhallei konusunda dediğiniz gibi yoğun gıdaya alışabilmesi için bir süre vereyim. Yalnız formül süt kullanmam şart mı? pastörize sütle kendi yaptığım yoğurdu bir kaç gündür yiyor. Herhangi bir alerji belirtisi yok. Süte alışmasını istiyorum bir zararı olur mu?

Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim, sabrınıza ve özeninize gerçekten hayranım. Bazı doktorlarımızdan yüz yüze bilgi almakta zorlanırken siz bu ortamda gelen tüm soruları özenle ve sabırla yanıtlıyorsunuz. Bence mesleğinizin en üst seviyesine nasıl ulaştığınızı en başta  bu şekilde kanıtlıyorsunuz. Tekrar çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2007 Saat 23:50
Merhaba...
Yoğurdu sütle yapmanızda hiç sakınca yok. İçiniz rahat olsun. Hakkımdaki düşüncelerinize teşekkürler... Sevgiler...
Yukarı Dön
ayşegülnas Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 14
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2007 Saat 22:10
birçok sitede yoğurt için süt kullanmamamız gerektiği yazıyor kafam karıştı.benim kızımda 6 ayını bitircek 1 hafta sonra ek gıdalara geçmeye başladım.acaba mamalar satılsın diyemi sütle yapmayın diyorlar anlamadım doğrusu...
ayşegülnas
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2007 Saat 11:45
Merhaba...
Yüzyıllardır yoğurt inek sütüyle yapıldı. Bebek 6. aydan sonra 100 cc yoğurt alabilir. Döküntü-kusma-ishal gibi inek sütü allji belirtisi olursa kesilir. Doğru olan budur. Sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.