Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Laktoz intöleransı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumLaktoz intöleransı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ozeugma Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Konu: Laktoz intöleransı
    Gönderim Zamanı: 20 Mar 2010 Saat 23:35
Merhabalar,

Siteye yeni katıldım. Benim bebeğim 5.5 aylık. Ancak doğduğundan beri ciddi gaz, ağlama (sinir krizi geçirircesine aralıksız) ve huzursuzluk problemleri yaşadık. 2. ayında yapılan gaitada gizli kan ve redüktan madde testlerinden sonra (gizli kan negatif, redüktan madde pozitif çıktı) laktoz intöleransı teşhisi koydu doktorumuz. Sütten kesip özel mamaya geçmek istemedim. Emzirmeye devam ettim ve yeni çıkan Laktazim isimli damla sayesinde sıkıntılarını biraz azaltmıştık. Bu damlayı her emzirmeden önce veriyoruz. Ancak sıkıntıları hala tam olarak bitmedi. Ek besin döneminde muhallebisi için Milupa'nın HN 25 isimli özel mamasına geçmemiz gerekti. Bu muhallebiyle birlikte bebeğimin gaz problemi yeniden başladı ayrıca muhallebi akut ishali önlemek için de kullanıldığından sürekli bir kabız olma hali söz konusu. Muhallebiye armut püresi ekleyerek veriyoruz. Doktorumuzla konuştuk. Şimdi bebelac'ın laktozsuz inek sütüyle pişirilen muhallebilerini denememizi söyledi. Deneyeceğim ama gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. Bebeğim 3.030 gr 50 cm olarak doğdu. İlk ay sonunda kilosu 4.400, ikinci ay 5.300 üçüncü ay 6.020 dördüncü ay 6.580 en son 4.5 aylık iken kilosu 6.720 idi. Baş çevresi ve boy uzamasının iyi olduğu ancak kilo alımının çok düştüğü söylendi. Bu aya kadar inatla emzirmeye devam ettim. Ancak ek besinlere de başladık. Gündüz meyve ve sebze püresi akşam muhallebi veriyorum. Tüm gece boyunca ve bahsettiğim öğünler dışında da sürekli emziriyorum. Bebeğimin tam olarak nesi olduğunu ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Beni yönlendirirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119151
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mar 2010 Saat 10:56
Yeni doğanda "Laktoz intoleransı" olmaz, ileri yaşlarda olur.. Sizdeki diğer enzimlerin eksikliği ile olan bir durum olabilir, "Festal" drajeji günde bir defa havanda kırıp,ezin ve içirin. 1-2 günde netice alırsınız..
Yukarı Dön
ozeugma Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mar 2010 Saat 10:03
Hocam Cevabınız için teşekkürler.Festal draje yi kullanacam,ölçek ne olmalı çay kaşığı yemek kaşığı ve suyla sütle nasıl  karıştıralım.Birde her emzirmeden önce laktazim damla kullanıyoruz bunu keselimmi devam edelimmi.Bebeğimiz 5,5 aylık erkek. Baş : 41,5, Boy : 64,  Kilo : 6720.Bunlar normalmi. Arabaya binince 10 dk. sonra ağlama başlıyor sonra yırtınırcasına devam ediyor arabadan inince sesi kesiliyor.bu sorunlar geçermi.Şimdiden herşey için teşekkürler hocam.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119151
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mar 2010 Saat 09:42
Ölçeği filan yok, 1 drajeyi ezip vereceksiniz. İstediğiniz şeyle karıştırabilirsiniz. Boy:65cm. Ağırlık 7.8kg. ve baş 43.8cm. olmalı. Biraz ufak.. Festali deneyin, Damla zaten bir işe yaramamış, kesebilirsiniz. Arabadaki huzursuzluğuna gelince, "Vasıta tutması" olabilir... Biraz daha takip edelim.
Yukarı Dön
ozeugma Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mar 2010 Saat 10:42

İlginize çok teşekkür ederim Hocam,gelişmelerden sizi haberdar edeceğim.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.