Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Elif Hansa
Elmas Üye
Hansa ve Tevhid'in Annesi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7665
|
Konu: Arkadaşlarına benzeme Gönderim Zamanı: 05 Mar 2010 Saat 11:54 |
2, 2-5, 3 yaş ve üzeri çocukları olan arkadaşlarımız çok.
Çocuklarınız arkadaşlarına benziyor mu, onlardan huy kapıyor mu olumlu ya da olumsuz? Olumsuzlukları çocuğunuz üzerinde farkettiğiniz zaman ne yapıyorsunuz, nasıl davranıyorsunuz?
Konuşalım biraz...
|
|
 |
duygu07
Elmas Üye
Puanlar: 7416
|
Gönderim Zamanı: 05 Mar 2010 Saat 14:31 |
Canım benim ilk olarak ben anlatayım. Nil kreşte olduğundan orda ne gördüyse iyi ya da kötü bize ayna misali akşam sunuyor. Mesela geçenlerde arkadaşı kaka yerine b.k demiş ve ben hiç bu güne kadar bu şekilde konuşmamıştım. Sonra başka bir gün reklamlarda çıkan yalaaaaan söylüyorsun lafını taktı ağzına ki genelde bu ağzına taktığı şeyler hep reklam izleyen çocuklardan kaptıkları oluyor. Bir kere de "gözüm görmesin seni lafını getirmişti. Ben de bu gibi durumlarda azcık kaşlarımı çatıp ona "bunu kim söylüyor?" diye soruyorum sadece iki arkadaşını sayıyor ve öğretmenine sorduğumda da doğru diyor. Arkadaşın kötü şeyler söylüyor ama benim kızım söylemez. deyip bunun kötü olduğunu en kısa yoldan anlatmaya çalışıyorum ama çok önemli bir detay şu : elimde ne iş varsa bırakıp direk göz teması kurup yapıyorum.  Çok da başarılı oldu şimdiye kadar.
|
 |
duygu07
Elmas Üye
Puanlar: 7416
|
Gönderim Zamanı: 05 Mar 2010 Saat 14:34 |
Bu arada asla iyi olanı kapmıyorlar bunu farkettim hep. Ben bu konuda ne yaparım diye hep düşünürüm ama pek de engel olunmuyor. İyi huy olayında birtek resim çizmede yarış başladı bu da resim tembeli kızıma yaradı. Şimdi sınıfta en iyi çizen ödüllendiriliyor ve ben Ezgi'den daha güzel çiziyorum diyor. Umarım güzel yöntemler fikirler vardır. Ben aklıma geldikçe de yazarım.
|
 |
Elif Hansa
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 05 Mar 2010 Saat 14:39 |
Aynı göz temasını kaş çatma işini ben de yapıyorum. İstemediğim bir şeyi yaptığı ya da söylediği zaman "gözlerime bak bir" diyorum  O da bilerek gözlerini kaçırmaya çalışıyor, yaptığının yanlış olduğu biliyor demek ki, bu anlama mı gelir?
İyi şeyleri kapmıyorlar evet, nerede olumsuzluk onlar orada  Söz anlamında değil de huy anlamında biraz sorun seziyorum. 
Düzenleyen Elif Hansa - 05 Mar 2010 Saat 14:40
|
|
 |
bertobat
Altın Üye
Puanlar: 2355
|
Gönderim Zamanı: 05 Mar 2010 Saat 15:41 |
2 buçuk yaşındaki oğlumun çok sevdiği ağbisi (komşu çocuğu) ne yaparsa onu yapıyor.komşu çocuğu çok olumsuz bir örnek. kavga bağırıp çağırma yalan dövme her türlü olumsuz örneğe sahip.
ama oğlum çok seviyor ağbisini 
nadiren oyun oynamak için kontrolüm altında oynatıyorum. 
olumsuz  bir örnek sergilediği zamanda büyük bir insan gibi karşıma alıp konuşuyorum.  anlatıyorum açıklıyorum.
ilk başta hiç bir şey anlamıyordu  ama sonraları çok işe yaradı.  anladı anlatmak istediklerimi.
|
 |
demrem
Altın Üye
Puanlar: 3197
|
Gönderim Zamanı: 05 Mar 2010 Saat 16:50 |
1,5 yaşında oğlum var, oğlum kanepe tepesinden kayarak ınmeyı yada kol dayama yerıne ata bıner gıbı bınmeyı falan bılmezdı. gecenlerde konyaya gıttık orada gorumcemın ogluyla oynadılar bunları yapmaya basladı once o yapıyor sonra emre yapıyor. bide oyuncak kılıçları varmıs onla dövüşmeye basladılar hayretim şaştı vallaha.
ha bıde ondan vurmayı ogrenmıs hala vuruyor. en cok sınırlendıgım sey annesıne buyugune vuran cocuktu sımdı basımda  . onu unutturmaya cabalıyorum ama unutmuyor aksıne
|
 |
Elif Hansa
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Mar 2010 Saat 12:06 |
Onları zaten ablasıyla yapıyor, ev aktivitesi sayılıyor bizde  Koltuk tepelerinden kollarından inmezler, hatta Eymen kola çıkar ordadan vitrine uzanır kapatıp açar vitrin kapısını 
Ee yok mu başka öneri de ya da fikirlerini söyleyecek olan? Nirdesiniz 0-4 yaş anneleriiiii 
|
|
 |