Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
dtuncer
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 83
|
Konu: Acill hastayız (öksürük,kusma,ateş) Gönderim Zamanı: 06 Şub 2010 Saat 19:38 |
merhaba kadir bey , 33 aylık oğlum iki gündür öksürüktü dün kusmaya başladı ve gece de ateşlendi bir iki defa pedifen verdim bugünde ateşi devam edince ve kusması geldiği çin öğürdüğü ama kusamadı ve acile götürdük doktor bey muayeneden sonra akciğer filmi istedi ve filme de baktıktan sonra çok soğuk almış ciğerlerini üşütmüş dedi ve yarım saat kadar hastanede buhar verildi içine üç değişik ilaç kattılar sonra da verdiği reçetedeki ilaçları aldık 14 tane iğne yazmış birini tekrar hastanede yaptırdık sabah akşam yapılacakmış bitene kadar ismi iespor 250 mg.birde tekrar deklarit diye antibiyatik yazmış onu vermedim hem iğne antibiyotik hemde neden tekrar bi ilaç daha yazmış anlamadım.asist var sanırım öksürük için onu vereyimmi acaba bir de pedifen ateşi için.aslında siz ateşi düşürmeyin öksürüğü balla limonla geçirmeye çalışın diyorsunuz ama onları denedik geçmedi doktor bey sanırım bu defa gerçekten kötü üşütmüş devamlı uyku hali var yarı uyur yarı uyanık hiçbişey yemedi ve çok hızlı nefes alıp veriyor ve çok hırıltısı var daha önce bi doktor bronşit olabilceğii söylemişti acaba yine öyle bi durum olmuş olabilir mi? bir de 3 aydır kabızlık problemi vardı ve şimdi iki gündür bişey de yemeyince hiç yapmadı kabız olacak diye korkuyorum çok ilaç içiyor diye bugün duphalac da vermedim acaba vermeliyim mi? birde makatındaki çatlak için bepanten ve diyesfor jel kullanıyorduk. acaba ne yapmalıyım kadir bey? vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117290
|
Gönderim Zamanı: 07 Şub 2010 Saat 11:43 |
Ciğerler, soğuk almaz, üşütmez. Zatürre mikroplarla olur. Üşütme diye bir hastalık olsa idi tedavisi "ısıtma" olurdu.. Madem üşüttü niye Penisilin iğneleri veriyor, ısıtsa idi ya... Ağızdan ilaç alabiliyorsa, iğnelere gerek yok, ağıdan herhangi bir antibiyotik yeterli olur. Mutlaka kan sayımı yaptırın ve WBC (lökosit) değerine bakın. Bu değer yüksek ise mutlaka antibiyotik gerekir. Eğer düşük ise, "Viral zatürre" demektir tedavi gerekmez, kendiliğinden geçer. Buhar iyi gelir. Asisti sakın kullanmayın. Kabızlığı için Duph.. kullanabilirsiniz.
|
 |
dtuncer
Üye
|
Gönderim Zamanı: 08 Şub 2010 Saat 17:14 |
teşekkürler kadir bey, biz cumartesi akşam iğneleri kullanmaya başlamıştık sanırım başlayınca bitirmek gerekli yalnız iğneler sabah akşam vuruluyor 12 saatte bir.ama 250 mg sabah akşam vurunca 500 mg 2.5 yaşındaki oğlum için ağır gelmez mi kafama takıldı deklariti hiç vermedim ayrıca aile büyüklerimiz bu kış çok hastalandı bu iğneleri yerse hepsini en azından uzunca bi süre tekrar hastalanmaz onu korur diyorlar bunlar doğru mudur acaba ? bir de asisti kesin demişsiniz neden merak ettim kadir bey. ayrıca oğlum şu ana kadar dört tane iğne yedi ama öksrüğü aynı ve çok hırıltısı var iğneler cumartesi sabah bitiyor toplam 14 iğne , acaba iğneler bitene kadar byle devam edermi hırıltı için ne önerirsiniz ? vereceğiniz cvp için şimdiden teşekkürler, iyi ki varsınız...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 09 Şub 2010 Saat 09:58 |
Asist'in, ağızdan içirildiğinde, "balgam inceltici" tesiri yoktur. Ancak özel alet ile solunum yollarına püskürtme ile verilince tesirli olur. Şuruplar, "Parasetamol" zehirlenlemelerine karşı panzehir olarak kullanılır. Ayrıca Bronşlarda "spasm" yani daralma yaptığından, hırıltısı çok artar. 14 değil 44 iğne yapsanız o hırıltılar geçmez, ondan sonrada "göğüsüne indi" diyecekler ve Ventolin, Bricanyl gibi ilaçlara geçecekler, velhasıl, doktorlardan yakanızı kurtaramayacaksınız... Siz bizim nezlede yaptıklarımızı yapın...
|
 |
dtuncer
Üye
|
Gönderim Zamanı: 09 Şub 2010 Saat 14:17 |
teşekkürler kadir bey sizin söylediklerinizi oğluma uygulamak istiyorum ama hasta zamanını sağlıklı iken bile yapmıyor söylediklerimi. zaten iştahsız bir çocuktu şimdi hiçbişey yemiyor eti hiç bi şekilde veremedim mesela tam bir ay uğraştım köfte,etli sebze yemekleri veya çorba vs.denedim kesilikle yemedi et ağzına gelince direk çıkartıyor salam sucuk tavuk balık hiç bi et türünü asla yediremedim hep çıkardı hatta oyunla değişik tabak kaşık yedirmeye çalıştık yinde yemedi meyveyi de nar dışında hiçbir meyve yemedi tek yediği abur cubur ve sadece süt.bu yüzdende kabızlık probleminden kurtulamıyoruz bi türlü.balla limomonu da veremedim balı yalnız süte koyunca içiyor sanırım o zaman öksürüğe faydası olmuyor ama limonla karıştırınca kesinlikle yemiyor bazen dalgınlıkla alırsa kusuyor sonra. bugün öğlen biraz çorba ve yğurt yerken karnı aç aslında yemek istiyor ama hep yemek yerken öksürük tutuyor ve hırıltıdan ve balgamdan yiyemedi ve azcık yediğini çıkarttı. serum fizyolojik döküyorum ama balgamı çıkartmıyor acaba başka önerebileceğiniz bişey var mı? kusura bakmayın biraz uzun oldu, vereceğiniz cvp için şimdiden teşekkürler...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 10 Şub 2010 Saat 13:42 |
Sabırlı olun, etli gıdaları teklif edin, ısrar etmeyin... Bilhassa sizi yerken görmesi çok önemli..
|
 |