Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
duygu07
Elmas Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7483
|
Konu: 2 yaş sendromu Gönderim Zamanı: 23 Şub 2009 Saat 00:47 |
Arkadaşlar Merhaba.
Son bir haftadır Özlem Hanım'a "Özlem Hanım 19-21-22 (vb.) aylık kızım veya oğlum çok hırçınlaştı" gibi sorulan soruları yazan anneleri çooooook daha iyi anlamaya başladım. Çünkü biz de bu döneme net bir başlangıç yaptık. Allah o soruları soran annelere gerçekten çok sabır versin.
Emdi emmedi, gazı çıktı, dişi çıktı, yedi yemedi, uyudu uyumadı derkeeeen "BELALI İKİ YAŞ SENDROMU" da geldi çattı. Bir de babaanne faktörü ekleninceee Nil sanki bir ağlama kutusu oldu çıktı. Ama olayın başlangıcında olduğum için de ipleri ona vermeye de niyetim yok. Antalyalı anneler buluşmamıza gelen anneler bizzat şahit oldular.
Bu başlıkta, bu 2 yaş sendromu zamanında yaşadıklarınızı ve çözüm önerilerinizi paylaşalım istedim. Gerçekten buna ve bunu paylaşmaya çok ihtiyacım var. Paylaşımlarınızla inanın çok yardım etmiş olacaksınız. İmdaaaaaaaaaaaat...
Düzenleyen ifakat - 15 Eyl 2009 Saat 03:56
|
|
mine
Altın Üye
Puanlar: 3462
|
Gönderim Zamanı: 23 Şub 2009 Saat 00:56 |
daha 19. ayımızıdayız ama duygucum bizimde başladı inan ki yemek yemiyor uyumak istemiyor uykudan neredeyse ayakta uyuyor ama yatağına yatırınca sanki canını alıyormuşuz gibi bir bağırıyor komşular olmasa aldırmıycam ama rahatsız oluyorlar gündüz ağlayınca hiç bakmıyorum yüzüne şarkı filan söylüyorum susuyor ama gece mahvediyor bizi
bizimde anneannemiz var o geldiği günler artık çıldıracak gibi oluyorum biraz destek olsa bana ne olur azıcık kızsam hemen çocuğumu kucağına alıp ben anneni döverim diyor ee böyle olunca da kızım sanki benden nefret ediyor arkadaşların tavsiyelerini tecrübelerini merakla bekliycem
|
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
|
|
duygu07
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 23 Şub 2009 Saat 01:02 |
Bu arada beni tanıyanlar az çok bilirler. Başıma gelecek tüm konular gibi bu konuda o kadar çok şey okumuştum ki, başıma geleceğini bildiğim için sözde hazırdım. Ama işin aslı öyle değilmiş. Bu arada eşimle bu konuda konuşuyoruz bir haftadır. Allah razı olsun çok destek olmaya çalışıyor ama bana "canım biz bunun da üstesinden geliriz" dedi. Tabi Nil onun yanında süt dökmüş kedi gibi nazı bana olduğundan pek inandıramadım. Dün akşam da azıcık bizi izleyip buluşmada çektiğim fotoğrafları görünce "iş ciddiymiş baksana bizimki objektife gülmemiş" dedi.
Hazırlıklı olduğunu düşünen tüm anneleri daha da hazırlıklı olmaları konusunda uyarmayı borç bilirim.
|
|
nilay
Pırlanta Üye
"Maviboncuk'un Annesi..."
Puanlar: 10862
|
Gönderim Zamanı: 23 Şub 2009 Saat 01:06 |
Allah yardımcınız olsun kızlar büyüdükçe inanın daha zor,kurallarınızı koydunuz koydunuz yoksa iplemiyorlar bile,bizimkininki hala devam ediyor mesela...
|
|
|
duygu07
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 23 Şub 2009 Saat 01:13 |
Kuralları o kadar iyi biliyor ki buna rağmen hep deniyor. Dün Burcu'nun dediği çok işime yaradı. Onu aklıma gelmişken paylaşayım. Mesela ben ağladığında ağlama diyerek uyarıyordum. Burcu "ağlayacaksan git diğer odada ağla" diyormuş. Bunu denedim etki süper. Hemen susuyor. Ama dışarıda hönk diye kalıyorum. Mesela bugün yemek yediğimiz yer azıcık serindi. Hırkasını giydireyim dedim. Bir bağırdı bir ağlama pozu yaptı kıyameti kopardı. Ama ben ısrarla hırkasını giydirdim. Asla vazgeçmedim. Sonra da susmasını tepki vermeden bekledim. İlgilenmedim. Bu kez gerçekten yaş akıverdi. O zaman ne yapacağımı şaşırdım. Ay çok doluyummmm
|
|
nilay
Pırlanta Üye
"Maviboncuk'un Annesi..."
Puanlar: 10862
|
Gönderim Zamanı: 23 Şub 2009 Saat 01:17 |
Gözyaşı çocukların en büyük silahı Ata Deniz de bu ara hemen ağlama modşarına giriyor ama içim acısada vazgeçmiyorum,yoksa bu sefer takmıcak dinlemicek ,ağladığı zaman bende aynı burcu gibi yapıyorum,inadını kırmadığın sürece sen kazanırsın yoksa bir kez acıyım dersen daima onlar kazanır unutma
|
|
|
meryem
Altın Üye
Ali İlber'in annesi
Puanlar: 4308
|
Gönderim Zamanı: 23 Şub 2009 Saat 08:22 |
duygucum kolaylıklar ve başarılar diliyorum canım sana... bekara karı
boşamak kolay gibi olmasın ama sanki bu dönemde sabır en büyüük silah
gibi ...
burcu nun taktiği de güzel...öfkesini bastırmak ya da öfkesine öfkeyle karşılık vermek yerine öfkesiyle başbaşa bırakmak...
küçük teyzelerimden birinin taktiği aklımda kalmış.şöyle:" bu tür durumlarda fikrimi kısa ve öz bi şekilde ifade ediyorum.anlamamış gibi gözükselerde bal gibi anlıyorlar...onu kalabalık cümlelerle oyalamak susturmaya çalışmak daha büyük sinirlenmelerine sabep oluyor...fikrimi söylüyorum ve uzaklaşıyorum...arkama bile bakmadan"
iki yaşına yaklaşan bi oğlan annesi olarak bu topiğin sıkı takipçisiyim
|
|
irme
Elmas Üye
En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!
Puanlar: 8380
|
Gönderim Zamanı: 23 Şub 2009 Saat 09:09 |
Duygucum çok güzel bir konuya değinmişsin,tamda bu dönemi geçiriyoruz bizde Benim kızımda aynen ağlak,inatçı ve dediğim dedik,yanlız ben ipleri kaptırdım galiba çok sabırlı davranamadım,o çığlık atmalarına,çığlık kıyamet ağlamalarına ve gündengüne artarak devam ediyor bu bu topiği ilgiyle okuyucam bende
|
Pamuk Prensesin Annesi...
|
|