Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - grip kuluçka süresi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgrip kuluçka süresi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynepserra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Konu: grip kuluçka süresi
    Gönderim Zamanı: 24 Kas 2009 Saat 09:10
hocam 6 yaşında. dün birkaç saatini grip olduğunu sonradan öğrendiğim arkadaşıyla geçirdi. bulaşma olduysa ne zaman hastalanır. bu arada önlemek için ne yapabilirim. çok endişeliyim. lütfen...
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2009 Saat 09:10
kızım 6 yaşında .
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2009 Saat 10:22
4-7 gün sonra kokusu çıkar. Gözünüzde büyütmeyin, ateşini düşürmezseniz,1-2 günde atlatırsınız. Ondan sonra 5-7 gün süren hafif bir öksürük ve grip hali kalıyor. Sakın öksürük veya soğuk algınlığı ilacı  vermeyin..
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2009 Saat 16:37
hocam 4 günü beklemedi. bugün 2. gün ve biraz önce aniden kendini kötü hissettiğini söyledi kızım. bütün gün gayet neşeliydi aniden ateşlendi. on dakika önce 38,7 idi  şimdi 39. hiçbirşey vermedim. üşüyor üstüne battaniye istedi. daha çokyükselişr ateşi diye korkuyorum . dolven vereyim mi. ateşi çok değilmi. panik yaptım. sanki ilk kez hastalanıyormuş gibi. ilk kez sizin tedavinizi uyguluyacağım.  o malum hastalıktan çok korkuyorum. kızımız pnömokok aşısıda yok. yardım edin lütfen....
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2009 Saat 20:05
Sakın ateşini düşürme, hele soğuk tatbiki asla uygulama.. 2. gün dediğine göre, seninki hastalığı daha evvel kapmış, arkadaşından almamış...Zatürre ve menenjitten korkma.. Zatürrede nefes alıp verme dakikada 60'ın üstüne çıkar. Menenjittede çok şiddetli ateş, baş ağrısı ve oturamama görürsün.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2009 Saat 20:34
aynen uyguluycam.  allah razı olsun sizden...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.