Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
keskine
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
|
Konu: profenid surup ve kızarıklık Gönderim Zamanı: 29 Eki 2009 Saat 00:49 |
Merhaba Kadir Bey,
Kızımız 21 aylık ateşlendi doktora götürdük boğazları kızarmış doktor erasef şurup verdi ve profenid surup verdi ateşi çok yükselirse düşürmek için.Bu gün 2 defa verdim.İkisinde de sol yanağında kırmızı bir sivilce gibi pütürcük oluyor şurubun arkasından 1-2 saat içinde de kendiliğinden kayboluyor.Ne yapmalıyım böyle bir durumda şurubu mu kesmeliyiz? yoksa zararı yokmudur? Teşekkür ederim.
|
 |
keskine
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Eki 2009 Saat 11:53 |
Kadir Bey kolunun üzerine ve yanağına yattığında yanağında çokça ve kollarında da 1 er tane oluştu kızartılı kabarcıklardan doktor boğazları çok kötü mikroplar yapıyor telaş etme ateşi düşmesse acile git iğne yapsınlar dedi.Bu kabartılar sadece boğaz mikrobundan olur mu? Ateşini kulaktan ölçüyüoruz 38 in altına pek düşmüyor hemen çıkıyor.Biraz önce 38,5 tu 39.5 a kadar çıkıyor.İğne için ne kadar beklemeliyiz.AB 3. dozunu 4 te vereceğiz.Teşekküğr ederim
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118649
|
Gönderim Zamanı: 29 Eki 2009 Saat 15:26 |
Eğer, "Gripal" bir enfeksiyon geçiriyorsanız, 2-3 gün daha ateşi olacaktır. İğne yaptıracağınıza "Tam kan sayımı" yaptırın, WBC sayısı düşük çıkarsa gripal enfeksiyon demektir, ilaçların hepsini keseriz. Wbc yüksek çıkarsa, sedece erasef verin.
|
 |
keskine
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Eki 2009 Saat 18:35 |
Benim merak ettiğim Kadir Bey, Ateşi olunca mesela çekyata dayalı yatıyor yanağının,bacağının ve kolunun olduğu yer parça parça kabarıyor ve kızarıyor yada emzirirken yanağının ve aşağıda olan kısım yine kabarıyor sinek ısırıklarından daha büyükçene parça parça sonra geçiyor nedendir?Gerçekten boğazındaki mikroptan mıdır? Doktoru öyle dedi ama içim rahat değil sonuçta eve gelip ateşi çıkınca kabarıklıklar çıktı ortaya telefonda söyledi telaşlanma ateş ve mikroptan dedi.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 29 Eki 2009 Saat 19:17 |
Bu döküntülerin, bu yaş ile ilgisi var. ateş ve mikropla değil, zamanla kendiliğinden geçecek.
|
 |
keskine
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 30 Eki 2009 Saat 00:33 |
Teşekkür Ederim Kadir Bey. Peki şimdiye kadar hiç olmamasının nedeni nedir? Tahmini olarak ne kadar sürer.Haklısınız ateşi çok çıkmıştı ateş düşürücü verdim ve ateşi düştüğünde de emerken kızarıklıklar ve kabartılar oluştu kalkınca yüzünü yıkadım geçti sonra.Peki Erasefin yan etkileri arasında bu tür kabartılar var mıdır? Çünkü emerken eli herhangi bir yerde değildi boştaydı elide kabarmış tabi oda geçti hemen. Bir hastalık çıkarması ve AB ile engelliyor olmamız söz konusu olsa çıkan kabartılar hemen geçrmiydi?
Endişemi mazur görün ama bilgilerinize ihtiyacım var.Teşekkür ederim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 30 Eki 2009 Saat 14:58 |
Kızıl, Kızamık gibi bir hastalık değil... Allerji veya isilik olabilir, bunlarda önemsiz döküntülerdir, kafayı takmayın.AB. lerin önleyebileceği tek döküntülü hastalık "Kızıl" dır, oda bu yaşların hastalığı değildir.
|
 |
keskine
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 31 Eki 2009 Saat 00:07 |
Sabırla verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim Kadir Bey,
Son bir soru daha sormak istiyorum sanırım bunu birçok anne-baba merak ediyordur.
Domuz gribi belirtileri aşağıdaki gibiymiş ,parantez içindeki belirtiler benim kızımla alakalı:
• Ateş, (var)
• Öksürük, (yok)
• Boğaz ağrısı, (sanırım var doktoru boğazları çok kızarmış dedi ateşini ona yordu ve AB verdi)
• Burun akıntısı, (yok)
• Vücut ağrıları, (ateşi olunca hareketi azalıyor,ateşi düşünce gayet hareketli)
• Baş ağrısı, (bilmiyorum ama bazen çok huzursuz)
•
Titreme halsizlik bazı vakalarda kusma ve ishal bildirilmiştir.
Geçmişte zatürre ve solunum yetmezliği gibi ciddi hastalık ve ölümlere
neden olduğu bildirilmiştir. (ateşli olduğunda ince giydirdiğimde üşüdü
ama ben ateşe yordum çünkü bizde ateşliyken üşüyoruz.Kusma 2 kere oldu
şurubu içtikten hemen sonra kustu,ishalde 2 kere sıvı halde yaptı onuda
AB ye bağladım.Ama bebeklerde ve küçük çocuklarda döküntüde oluyormuş.Bu döküntü nasıl bir döküntüdür? Ve ne kadar zamanda geçer? bu belirti diğer grip belirtilerinden farklı olduğu için ve kızımla ilgili döküntü sorunumuz olduğu için dikkatimi çekti.Gerçi sayenizde risk grubu dışındaki kişilerin çok haifif şekilde bile atlatabileceğini öğrendik.Ama haber programları yüzünden paranoyak olduk toplumca ,tedbir alalım derken ki güzel birşey ama evham da yapıyoruz istemeden.
|
 |