Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
sedab
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 43
|
Konu: Grip aşısı sonrası... Gönderim Zamanı: 03 Eki 2009 Saat 08:21 |
Kadir Bey,
28.09.2009 günü oğlumun 9. ayı bittiğinden kontrole gittik. Doktorumuz grip aşısı da yaptı. Yarım doz, yarısı da ekim ayının sonunda olacak. Yalnız 2 gündür oğlumun burnu akmaya, gözleri akmaya başladı. Bir de öksürük başladı, böyle balgamlı balgamlı öksürüyor. Çok yüksek olmasa da ateşi de oluyor ara ara. Sanırım grip oldu. Bu mormal midir? Grip aşısından sonra hafif bir grip geçirilebileceğini duymuştum ama bizimki biraz ağır geçiyor galiba...
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118409
|
Gönderim Zamanı: 03 Eki 2009 Saat 14:08 |
Grip aşısı ile ilgisi yok, zira aşı doğrudan kana karışıyor. Solunum sistemine gitmediği için, ne bulaşma, nede grip gibi bir hastalık olmaz.
|
 |
sedab
Üye
|
Gönderim Zamanı: 03 Eki 2009 Saat 14:18 |
Teşekkür ederim hocam, Peki bu normal midir? Yani aşı olup da grip olması... Aşı olmadan önce mi kaptı acaba?
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 04 Eki 2009 Saat 13:34 |
Grip hastalığında arazlar, yani şikayetler virus alındıktan ortalama 1 hafta sonra ortaya çıkarlar. Sizinkisi tamamen tesadüfi..
|
 |
sedab
Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Kas 2009 Saat 22:28 |
Kadir bey, Eski mesajımı bulup ordan devam etmek istedim. Size bu mesajı yazdığım günden itibaren tam bir ay olmuş. Grip belirtilerimiz tamamen geçmesine rağmen, öksürüğümüz hala geçmedi. Bir hafta önce grip aşısının 2. dozunu yaptırırken, doktorumuz ciğerlerini kontrol etti, temiz olduğunu söyledi. Sağolsun, o da sizin gibi öksürükte ilaç kullanımına karşı. Ben öksürüğü için hastalığının başından beri hiçbişey yapmadım. Balgamlaşmaya başlayınca geçecek diye bekliyordum ama hala devam ediyor. GÜndüzleri pek bişey yok da geceleri ara ara öksürüyor, uykudan uyanıyor. Tabi başlardaki gibi çok sık öksürmüyor, daha nadir öksürüyor. Çok uzatmadan, şunu sorayım: Öksürüğün bu kadar sürmesi normal midir? ( Göğsünde hırıltı falan yok ). Ne yapmalıyım?
Düzenleyen sedab - 04 Kas 2009 Saat 22:36
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 05 Kas 2009 Saat 13:06 |
Bilhassa ateşsiz başlayan gripal enfeksiyonlar, 1-1.5 ay kadar sürebiliyor... Basit önlemler yeterlidir.
|
 |