Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - YİNE EK GIDALAR
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYİNE EK GIDALAR

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
rosefrom Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 82
Mesajın Direkt Linki Konu: YİNE EK GIDALAR
    Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2009 Saat 10:55

öncelikle bayram seyran demeden verdiğiniz hizmetten dolyı çok mersi.bayramınızı çok içten dileklerimle kutluyorum.hocam irem ve ece (ikizler) şua na 6 aylarını doldurmalarına 4 gün var.emdikten hemen sonra ağlıyorlardı.ek gıdalara kısmen geçtik.hocam.emziriyorum aarkasından hemen süt yada süt içinde ezilmiş kahvaltı veriyorum.fakat süt ve kahvaltı harici hiç bişey vermedim bu güne dek.kahvaltıya başlayalı 2 gün oldu bi sorun çıkmadı kaşıkla alıyor ikiside.aynı zamanda iremi emziriyorum.ecede biberonla süt içiyor.artık diğer gıdalara geçeyim mi illai 1 hafta geçmesi mi gerkiyor.yoksa öğün aralarında mı vermeliyim hocam kafam çok karıştı.emziriyorum sonra süt veriyorum bir miktar içiyorlar.yoğurt ve meyve püresi ve muhallebiye geçmelimiyim.muhallebiyi tok tuttuğu için tavsiye etmiyorsunuz pirinç ununu)ne yapmalıyım.ayrıca hiç sebze denemdik .etli sebzeli yemeklerde vermeli miyim..anne sütü alımını azalırlar mı diye  korkuyorum.beslenme araları nasıl olmalı.anne sütünden hemen sonra ek gıda olarak kahvaltı vs vermenin bir sakncası var mıdır.hocam bu konudaki cahillikleirmizi çok görmeyin lütfen

Düzenleyen rosefrom - 20 Eyl 2009 Saat 11:01
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118421
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2009 Saat 10:04

Anne sütünün yetmediğini düşündüğünüzde, sırası ile kahvaltı, yoğurt ve muhallebi (1 defa) başlayabilirsiniz. Bu safhadan sonra, yoğurdun yanına önce çorbalar sonra kıymalı sebze yemeklerinden ilave edebilirsiniz. Mühim olan öncelikle anne sütünü almaları. Diğer gıdaları yer kalırsa alırlar. Anne sütünü tek başına almaları ideal olanı ama, yetmiyor ve daha istiyorlarsa, ver gitsin..

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 21 Eyl 2009 Saat 10:05
Yukarı Dön
rosefrom Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2009 Saat 23:41
hocam bu sıra nasıl olacak süre olarak.1 hafta kahvaltı günde 1 defa,şeklinde mi.yoksa emdikten hemen sonra kalan kısmını süt içip aradan sonra kahvaltıyı 1 öğün şeklinde günde 1 defa mı alacak.süre ve sütün günlük alım miktarı nedir.500 ml olarak mı ayarlamam gerekir.bir de gün içerisinde 1 kez kahvaltı verdim.meyve suyu yada püresi vercek miyim bütün bu soruları sormaktaki maksadım anne sütünü etkiler düşüncesi iledir.bu güne kadar meyve suyu su vermedim hiç korkumdan şu ana kadar 2 defa yoğurt 1 kere kahvaltı ve sütle cici bebe denemelerimiz oldu o da 50 cc yi aşmadı günde.diğer zamanlar emzirdim.ama 5 gün sonra çalışmaya başlayacağım sütüm de azaldı..Hocam bir de karışık beslenen bebeğim ek gıdaların tadına bayılıyor fakat anne sütüne tercih etemye başladı.ek gıdayı keselim mi.kessek günde 1-2 kez anne sütü ve kutu süt onu kaç aya kadar götürebilir. diğer gıdaları da alması gerekmezmi.1 tanesi şu an emiyor sadece diğeri karışık 1 ine az farkla yetiyor diğerine de günde 2 defa anne sütü sağabiliyorum.(300 cc kadar günde)BAŞKA DA YOK ÇOK ÜZGÜNÜM. 

Düzenleyen rosefrom - 21 Eyl 2009 Saat 23:47
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2009 Saat 10:22
Anne sütünden yer kalırsa alır. Almıyorsa zaten gerek yok demektir. Meyva suyu 50ml. den fazla olmasın. İlk önce süt ver, sütün azaldıkça ilaveler yap.. İsterse, anne sütünün üstüne ver. İsterse tek ver. Bunu çocuk kendisi ayarlar...
Yukarı Dön
rosefrom Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2009 Saat 21:53
hocam 6 ayını doldurmaya 2 gün kalan bebeklerime anne sütü aldıktan sonra güveç tenceresinde yapmış  olduğum kıymalı nefis güveçten patatesinden ezerek yoğurla karıştırarak yedirdim.çok iştahlı yediler.acaba içinde tuz olduğu için mi yanlış mı yapmışım acaba.güveç tenceresinde yapıldığı için toprak tadı oluyor  yemekte.bunun bebekler açısından bir zararı var mıdır.

Düzenleyen rosefrom - 22 Eyl 2009 Saat 21:54
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2009 Saat 10:17
2 günün lafımı olur, afiyet olsun... Yarasın... Günde bir defa ver, süt ve sütlü gıda toplamı miktarıda 500ml. nin altında olmasın.Güvecinizi ısıtıp, biraz yağ gezdirin içinde, koku kaybolur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.