Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sorularım (süt, yemek yememe,korku)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsorularım (süt, yemek yememe,korku)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
egtuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 250
Mesajın Direkt Linki Konu: sorularım (süt, yemek yememe,korku)
    Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2009 Saat 10:33
Günaydın ve iyi haftalar Kadir Bey. benim oğlum 15 aylık ve son zamanlarda çok iştahsız. özellikle diş çıkarttığı dönemlerde hiçbirşey yemiyor. kaşığı görür görmez ağlamaya başlıyor. şu aralar sabah sadece 1 yumurta ardından uykuya yatarken 180cc süt uyanınca 1 kase kıymalı ya da tavuklu yemek ardından meyva akşam yemeği olarakta bizimle birlikte çok az makarna ya da pilav yiyor tabi gece acıkıyor ve gece uykuda da 2 sefer süt içiyor o da toplamda 400 cc kadar. sorularıma gelince;

1- önceden süt hiç içmiyordu şeker koyunca içmeye başladı böyle içirmemin bir sakıncası var mı?
2- gece süt vermek özellikle şekerli olduğu için sakıncalı mı? reflüye sebep olur mu?
3- yemek yememi sizce dönemsel midir (2 haftadır bu durumda) yoksa bunu huy mu yaptı zorlamak istemiyorum ama yemeyince de sinirlenmeden duramıyorum.
4- bir de oğlumda korkma huyu var özellikle ani yüksek bir ses olunca çok korkuyor. (gök gürültüsü, köpek havlaması vs.. ) ben bir iki kez sinirlenince bağırmıştım korkup ağlamıştı bu mu sebep olmuştur. doktor bey kendimi çok yetersiz ve kötü bir anne olarak görüyorum.

yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119135
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2009 Saat 11:08
1- Hayır yok, çocuk nasıl severse..
2- Hayır, hepsi yalan. Hiç gece "mama" vermeyin, reflü olur diyen varmı?? Bir süt düşmanlığı var bazı doktorlarda..
3- Zorlarsanız huyu değişecek. Bırakın, acıkınca nasıl olsa yer.
4- Bazı çocuklarda doğuştan bazı korkular vardır. Üstüne varmayın, birde rahat etmek için( yedirmek ve uyutmak için) bu korkuyu suistimal edip, çocuğu korkutmayın. Anneliğinize kimse laf edemez, merak etmeyin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.