Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gebelikte çatlaklarla mücadele
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konugebelikte çatlaklarla mücadele

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
incimercan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 125
Mesajın Direkt Linki Konu: gebelikte çatlaklarla mücadele
    Gönderim Zamanı: 21 Kas 2007 Saat 14:47
Op. Dr. Figen Güney Taşer: “Hamilelikte oluşan çatlaklarla mücedelede, bol su için, C ve E  vitamini zengin besinler tüketin”

Hamilelikte oluşan çatlaklarla mücadelede dengeli beslenmenin önemini vurgulayan Dr. Taşer, “Bol su içmek, C, E  vitamini zengin besinleri tüketmek, cilt çatlaklarının önüne geçmede etkili. Bunun yanısıra cildi yumuşak ve esnek tutacak bir kremin her gün etkin bölgelere uygulanmasıyla da gebelikte oluşan cilt çatlaklarını en aza indirmek mümkün.” dedi. Bu konuya değinen guzelhamileyim.com sitesi hamile kadınlara yol gösteriyor.

Hamilelik sırasında özellikle karın, kalça, basen ve göğüs bölgesinde, cildin aşırı gerilmesi nedeniyle, kaşıntılar ve bir süre sonra da çatlakların oluştuğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Sn. Op. Dr. Figen Güney Taşer, anne adaylarının yaşadığı sıkıntılardan biri olan bu cilt çatlaklarının, gebelik döneminde yapılacak basit uygulamalarla önüne geçilebileceğini de sözlerine ekledi. Dr. Taşer’e göre, bu çatlakların oluştuktan sonra, tedavi edilmeleri oldukça zor. Dr. Figen Güney Taşer “Özellikle, gebeliğin 3. ayından itibaren, kilo alımı ve bebeğin gelişimi nedeniyle karın bölgesinin gerilip belirginleşmeye başlaması, belirli bölgelerde elastikiyet ve kollajen kaybına neden oluyor. Cildin aşırı gerilmesi kaşıntılara ve bir süre sonra da çatlaklara dönüşüyor. Bu nedenle oluşan cilt çatlakları; doğum sonrası birçok annenin rahatsızlık duyduğu konular arasında” dedi.

Bol su için, C ve E vitamini yönünden zengin besinler tüketin”

Dr. Taşer’e göre basit önlemlerle gebelikte yaşanan cilt çatlaklarını en aza indirmek mümkün. Bu yöntemler arasında;
•    Cilde, masaj fırçası yardımıyla masaj yaparak, bu bölgelerdeki kan dolaşımını hızlandırmak,
•    C ve E vitamini açısından zengin olan, cilt için yararlı meyve, sebze ve fındık gibi besinleri tüketmek,
•    Bol bol su içmek
•    Yeterli uyku almaya özen göstermek ve
•    Cildi yumuşak ve esnek tutacak, gerilme ile oluşan izleri önleyen, hamileler için özel olarak üretilmiş bir kremi her gün etkin bölgelere uygulamak yer alıyor.
Yukarı Dön
zehra Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

"Zeynep'in Annesi.. Nam-ı Diğer FASULYE"

Puanlar: 10949
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2007 Saat 14:51
aaa figen hanım yani bunları söyleyen doktor kızımın ebesi LOLyani benim kadın dogum doktorumdu . kendisini çok severim ne diyosa doğrudur LOLLOL
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
Yukarı Dön
ifakat Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"

Puanlar: 11323
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2007 Saat 15:31
LOLLOL
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
Yukarı Dön
aylin&deniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 155
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2007 Saat 16:28

belki bunlarda çatlak oluşumunu önlemeye yardımcıdır ama genetik olduğunu biliyorum buda çok önemli gerçi annemin karnı harita gibi ama bende bir tek çatlak oluşmadı hamileliğimde hem çok kilo almadım hem de çok fazla su tükettim derinin esnek olması bununda su ile desteklendiğini düşünüyorum tabi öncelikle genetik diyorum

Yukarı Dön
suzi Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 12444
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2007 Saat 16:56
Bende bol su,meyve tüketilmesinden yanayım ama genetik yanıda var bence.
Yukarı Dön
incimercan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 125
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2007 Saat 19:00
arkadaşlar ben hergün yağlanmalar, günde 3,5 - 4 litre sular.. neler yapmadım ki.. ama bu işin genetik yönü ağır basıyor sanırım bir de  figen hanımın söylediği uyku ve masaj eksikti bende belki de sorun oradadır bilmiyorum. ama bu çatlaklar hiç hoşuma gitmiyoooo :(
Yukarı Dön
duru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

"Yiğit ve Efe'nin Annesi"

Puanlar: 2231
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2007 Saat 19:18
bende ilk gebeliğimde çatlamadım ama ne bulduysam sürdüm badem yağı,bebe yağı..şimdide zeytinyağıyla lavanta yağını karıştırıp spreyli bi şişeye koydum onu sürüyom cildi çok kurur oldu pul pul dökülüyor hem bu iyi geliyor hemde güzel kokuyor

Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 9950
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2007 Saat 09:50
Ben Mustelanın bir kremini kullanmıştım. Çatlamadım :)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.