Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - işe başlamak zorundayım (emzirme)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumişe başlamak zorundayım (emzirme)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
prg Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 17
Mesajın Direkt Linki Konu: işe başlamak zorundayım (emzirme)
    Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2009 Saat 18:44
< ="-" ="text/; =utf-8">< name="ProgId" ="Word.">< name="Generator" ="Microsoft Word 11">< name="Originator" ="Microsoft Word 11">

Doktor Bey, yine size soru sormadan önce mesajları okudum ama tam yanıtı bulmak zor oluyor o yüzden yeni konu açtım.

Öğretmenim ve önümüzdeki hafta işe başlıycam. Kızım 1 Nisan doğumlu(14 Ağustostaki ölçüme göre Kilo:6.700 boy:63 cm,baş çevresi:48 cm). 1 Eylül de yani 6.ayına girdiği gün işbaşı yapıyorum.şu ana kadar hep emzirdim,hem de sık sık.En azından 6 ayı bitene kadar sadece anne sütü vermeyi çok istiyordum ama denk gelmedi işte zaman.Görev yaptığım okul biraz uzak.Saat 7.30 dan yaklaşık 16.00 ya kadar kızımın yanında olamıycam. Annem bakacak.Eve döner dönmez hemen emzirmeyi istiyorum zaten. Ama sabahları emzirip çıksam bile geri gelene kadar en az 2-3 kez ek bir şeyler verilmesi gerekecek.

1.Öncelikle vermem gereken şey kutu süt müdür ? Öyleyse eğer, miktarı ne kadar olmalıdır? Az da olsa acaba günün diğer saatlerinde emmesinde azalma ihtimali var mı ?

2.Kutu süt ve anne sütü ikilisi uygunsa acaba su da teklif etmeli miyim?

3. Kutu süt dışında vermemi söyleyeceğiniz şeyler varsa miktar da belirtebilir misiniz?

4. Bir de ekstra bir durum belki ama sormalıyım.ben haftada 1 bazen 2 gece eşimle sahne alıyorum bir kafede.Gece 12 gibi evde oluyorum ama kızım bazen gece uyanabiliyor ben eve gelmeden.Okuldayken vermemi önerdiğiniz gıda ya da içeceği gece de vermemde bir sakınca olur mu?.Çünkü genelde gece tam uyanmadan emziririm ve hemen uyur. Kaşıkla beslemek istiyorum ayrıca, biberonun kolaylığına alışmasın diye yanlış ya da gereksiz bir düşünce mi bu?

Cevabınız ve sabrınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118684
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2009 Saat 19:00
Anne sütü ilk sırada gelir. Okulda anne sütünü sağma imkanın varsa, ikinci sırada bu gelir, üçüncü sırada kutu sütleri gelir. Ek gıdalar ister gece ister gündüz verilebilir. Anne sütü yetmediği zaman hemen üstüne süt vermenizde de bir sakınca yoktur.Biberon daha rahat olur.
Yukarı Dön
prg Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 17
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2009 Saat 15:20

Dr. Bey biberonla vereceğim kutu sütü ama bana miktar da belirtebilir misiniz? kızım yarın 5.ayını dolduruyor,bu kadarlık bir bebek bir kerede kaç cc süt içer ortalama?

teşekkür ederim...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118684
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2009 Saat 20:23
En doğrusu deneme-yanılma metodudur. 150ml. ile başlayabilirsiniz. Anne sütünün miktarını bilemediğimiz için, kesin miktar söylemek zor.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.