Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Diş fırçalama+Aşı yeri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDiş fırçalama+Aşı yeri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
idilim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 97
Mesajın Direkt Linki Konu: Diş fırçalama+Aşı yeri
    Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2009 Saat 11:02

İyi Günler Kadir Bey,

Kızım 18,5 aylık; yeni yeni diş fırçalamaya başladık, sabahları macun sürmeden eline veriyorum fırçayı bana bakarak ön dişlerini fırçalıyor, arkalarını beceremiyor, azılarda çok hafif fırça gezdirebiliyor, bu şekilde kendi kendine yapmasına izin vereyim mi yoksa daha başarılı yapmak mı gerekir, daha başarılı olması için de benim işi ele almam gerekir, bundan da hoşlanmayacaktır.

Flor hapını akşamları veriyorum, yemek işi bittikten sonra ve sütünü içmeden önce. Sütü uykuya dalmak için içiyor. Üzerine su içmeyi hiç istemiyor bu nedenle ağzında süt kalıntıları oluyordur. Hasta olduğu dönemde sütüne bal karıştırmıştım sonrada bir süre bu şekilde devam ettim, onu güçlendirdiğine inanmıştım ama doktorumuz 'dişleri çürür o şekilde verme verirsen de üzerine su içir' dedi, bende su içiremediğimden kestim bal koymayı.

Dişlerde aileye çekiyor bildiğim kadarıyla, ben çok çektim dişlerimden kızımda önlem almak istiyorum ama bu yaptıklarım (1 defa diş fırçalama ve flor hapı kullanmak) yeterli mi bilemiyorum, sanki gece sütünü verdiğimde tüm önlemler uçup gidiyor gibi geliyor bana, görüşünüzü alabilirsem çok sevinirim.

18. ay kontrolünde koldan karma aşı yapıldı, leblebi gibi beze oluştu. Daha öncede bacağından antibiyotik iğne yapılmıştı ve onun oluşturduğu beze 6 ayda yok oldu. İğne mi yanlış yapılıyor vucut mu buna sebep oluyor? Aşının oluşturduğu beze de dağılır değil mi?

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim
Saygılarımla.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118003
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2009 Saat 17:46
Bırakın, dişlerini nasıl beceriyorsa, öyle fırçalasın. Diş koruma için yaptıklarınız yeterlidir. Gece sütüne devam, merak etmeyin dişler fluor verdiğinizden, çürümeyecek. Aşı ve beze işine gelince... Zannedersem, adale içine yapacaklarına deri altına aşıyı veriyorlar. Bazı aşıların, adale içine yapılma zarureti vardır. Antibiyotikte de aynı durum var, biraz acemiler yapıyor herhalde. Benim hiçbir hastamda bu anlattığınız şeyler olmuyor.Bunlar zamanla kaybolabiliyor.. Bir şey yapmayın.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.