Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
sofialoren
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 423
|
Konu: istahsız uykusuz ve asabi Gönderim Zamanı: 18 Tem 2009 Saat 18:07 |
hocam merhaba;hocam uzun zamandır bebısımın kusmasıda uyku sorunuda mızmızlıgıda gecmıstı.yemecıklerını takır takır yıyor mutlu uyuyor mutlu uyanıyordu.fakat su 1 haftadır hıcbısı yemıyor.kakasıda zor cıkarıyor gozlerı kan canagı oluyor zorlanırken bı bakıyoruz mınıcık bısı cıkarmıs ve boncuk gıbı dagılıyo.gecelerı cok zor uyuyor sık sık uyanıyor emzırmeklede yetınemıyoruz ne uykuya dalmasını kolaylastırıyor nede sutum karnını doyuruyor.ayagımda sabahlara kadar sallıyorum tepısıp duruyor.suan 10.5 aylık.10.ayındakı kontrolunde boy 71.5 kılo ıse 9400 ıdı.hocam bu cocugun hep bısekılde bı dıslerı bı sıcaklar bı vıruslu ıshal derken duzenı sekteye ugruyor.sımdıkı ıstahsızlıgını ve bu uyku sorununu neye borcluyuz bılemıyorum.sabah bayılarak yedıgı yumurtasını yemıyor ogle uykusuna yatmadan once verdıgım bıskuvılı sutlu mamasını ıstemıyor.e ac karnına uyuyor uyanınca acıkmıstır dıyorum bıraz yogurt vermek ıstıyorum kasıgın tamamını agzından bosaltıyor.corbasını vs sını velhasıl hıcbısı yemek ıstemıyor.benım sutumude dalga gecer gıbı ıkı fırt cekıp bırakıyor.abartmıyorum ınanın gercekten ıkı cekıp bırakıyor.hocam sıpraktın surup vermek ıstemıyorum ıcınde zararlı maddeler varmıs.zaten ılac baska bır hastalıgın ılacı.zencefıl cayı falan yada sırf bebekler ıcın baska bı ılac varmı?ben ılac ıcırmek ıstemıyorum aslında bu cocuga cunku ona bunu ıcırmekte cok zor ınanın.kusmaya baslıyor cunku.bır kez balık yagı almıstım surubunu.bı yıgın para ustelık.zıyan ettık surubu.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118570
|
Gönderim Zamanı: 18 Tem 2009 Saat 18:37 |
Seninki nerede ise 1 yaş çocuğu gibi olmuş. Böyle fazla kilo alanlarda bir dönem iştahsızlık oluyor. İştah için ilaç verirseniz, "obezitenin "temellerini atarsınız. Gerektiğinde Sipraktin kullanıyoruz, bildiğin allerji şurubu, içinde öyle zararlı maddeler filan yok.. Sizin çocukta gerek yok... Biraz sabır, canı ne kadar istiyorsa o kadar verin, sonra düzelecek. Teklif var, ısrar yok...
|
 |
sofialoren
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 20 Tem 2009 Saat 18:13 |
hocam bugun yıne sıradan bırgunmus gıbı cocuga gunluk yemeklerını yedırmeye calıstım.kac gundur sadece aksamları yaptıgım muhallebısı dısında hıcbısı yemıyordu.bugunde sabah kahvaltısını yogurdunu corbasını ıcmedı ama memeye delı gıbı saldırdı cekıstırıp duruyor cunku sutum yetmıyor.bende aksam yaptıgım muhallebısınden yaptım oda evde kendımızın hazırlayabıldıgınden degıl cunku asla yemıyor hero babynın hazır kasık muhallebılerınden yıyor maalesef.ben bu muhallebıyı su ıle degıl sutle yapıyorum.neyse ondan yaptım agzını on karıs aca aca yedı.demekkı bu velet sadece o muhallebıden yemek ıstıyor ıstahsızlık degıl daha farklı bı durum bu?ama gunde 3 ogunde bu sey yenılmezkı?yorumunuz nedır hocam nasıl vazgecırecegım bundan onu.yada saldım cayıra Allah kayıra yedırsemmı hep.napıcamı sasırdım yıne kal geldı.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 20 Tem 2009 Saat 19:16 |
Başka bir şey yediremiyorsan, kabızlık da yapmıyor ise, bırak yesin.. Sütlede hazırla ,ilk 6 ayında taze bebek değilki zararı olsun... Bazen esnek olmak gerekir.
|
 |
sofialoren
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 20 Tem 2009 Saat 21:13 |
hocam kakası gunde bır defa cevız buyuklugunde top top daalıyo bu kabızlıkmı az yedıgındenmı?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 21 Tem 2009 Saat 09:24 |
Az yediğinden.Sütlü gıda mikterı 600ml. nin altında olmasın.
|
 |
sofialoren
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Tem 2009 Saat 17:08 |
hocam cocuk dun ve bugun o hazır mamayıda reddettı.ıkı gundur sudan baska hıcbırsey yemıyor ıcmıyor.ates kusma gıbı bısıyı yok.bugun saglık ocagına goturdum.11 ayını doldurmasına 4 gun kaldı yemıyor dıye erken goturdum.1 ay boyunca 100 gr almıs 9500 kılo.boyu 73.gelısımı ıyı dıyceksınız dımı?dogru ay olarak suankı durumuna bakıldıgında ıyı bır kılo ve boyda.ama bu kılo ılk 6 ayında yaptıgı stok.boyuda oyle.saglık ocagındakı dr ben suankı duruma degıl genel olarak her ay ne kadar almıs ona bakarım.ayda 100 gr alan bır bebek ılerde hatta 1 ay sonrasında ortalamadanda duser.kı sızın bebegınızın kılosu en ust sevıyedeymıs bıkac ay oncesınde ama sımdık ortalama olmus gıt gıde dusmus degıl anıden hızla dusmus.yınede telaslanacak bısısı yok.gec kalmadan takvıye edelım ne yedırıyorsun gun ıcınde bı anlat dedı.dedım ıste sabah emzırıyorum sonra yumurta sarısını zorla yedırıyorum 12 de mama verıyorum dedım kestı.dedıkı bır bebek sabah 2 tatlı kasıgı yumurta sarısı ıle oglenımı getırıyor yanı.yetersız gerısını hıc getırme dedı veeee santafer supravıt nutrı zınc suruplarını verdı.bol kalorılı yıycekler hazırla ıstahını kacıracak bısıler ornegın su cok verme dedı.mutlaka sevecegı bısı bulursun o sevdıgı seyın ıcıne peynır yumurta ekle ayrı ayrı yedırmeye calısma dedı.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 23 Tem 2009 Saat 13:58 |
Balık yağını içirememiştin, bakalım bunları nasıl içireceksin. Bu aylarda çocuklar zaten ayda ortalama 300g. alıyorlar. Bu arada çocuğu susuz bırakma.. Tabii su yerine süt içmesini tercih ederim.
|
 |