|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
ebruy
Üye
Konu: beslenmeGönderim Zamanı: 16 Kas 2007 Saat 22:17 |
|
İyi akşamlar hocam,oğlum 9 aylık.Ben onu günde 3 defa besliyorum.Şu şekilde;
sabah 10-11 gibi kahvaltı.Peynir,3 tatlı kaşığı pekmez,2 tatlı kaşığı ceviz-fındık-badem karışımı,1 yumurta sarısı,1 dilim ekmek,1 çay kaşığı tereyağ şeklinde.
saat 3-4 gibi 1 kase çorba.Patates,soğan,sarımsak,kereviz,brokoli,kabak,pırasa,domates,ıspanak,maydanoz ve karnabahardan oluşan.
saat 8-9 gibi de 1 kase yarım elma,armut,muz,nar,mandalina,üzümden oluşan,içine ev yapımı yoğurt ve 2 ölçek mama ilaveli.
Bu şekilde beslenmesi 4,5 aydan beri devam ediyor.Tabii ki bu kaselerin çoğu zaman yarısını yiyemiyor,ben de zorlamıyorum çünkü zorlayınca fışkırır tarzda kusuyor.Şimdiye kadar 2 kez somon,2 kez de kavrulmuş kıyma verdim,tavuk henüz yok.Beslenmesi doğru mu?Bir de hiç su içmek istemiyor,bir iki tatlı kaşığı alıyor,o kadar,yeterli mi?Bıldırcın yumurtası vermek istiyorum,nasıl verebilirim?Bir de hangi balıklardan ve hangi tür pekmezden verebiliz?Biraz uzun oldu kusura bakmayın,teşekkür ederim.
Düzenleyen ebruy - 16 Kas 2007 Saat 22:20 |
|
![]() |
|
benalbuyukgebiz
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 25 Eyl 2007 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 1788 |
Gönderim Zamanı: 18 Kas 2007 Saat 11:32 |
|
Merhaba...
Sabah yedikleri çok fazla: Peynir verdiğiniz gün yumurta vermeyin. 1 tatlı kaşığı pekmez yeter. 2 tatlı kaşığı ceviz-fındık-badem'e gerek yok. 1 çay kaşığı tereyağ yerine zeytinyağı verin.
Sebze çorbasına kıyma (dana yğsız kıyma) koymalısınız.
Akşam öğününde de bir başka çeşit çorba verin. Meyve ve yoğurdu da ana öğünlere ileve edin. Az az ama çeşitli yemes daha sağlıklıdır.
www.istahsizcocuk.com adresinden çorba tariflerine ve beslenme ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Sevgiler...
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|