Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - anlamıyorum...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumanlamıyorum...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Kevser Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mersin benden sorulur:)))))

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5082
Mesajın Direkt Linki Konu: anlamıyorum...
    Gönderim Zamanı: 23 Haz 2009 Saat 10:09
Günaydın hocam. Kızım 22,5 aylık şimdiye kadar birkaç nezle haricinde önemli bir hastalığı olmadı şükür. önceki gece saat 2 de ağlayarak uyandı, ensesini gösterip "bura acıyo" diyordu biz de çok telaşlandık, acile götürmeyi düşünürken susması için balkondan falan baktırdık, sustu. Bu kez de parka gidelim, gezelim, oyun oynayalım diye ağlamaya başladı. Oyun oynamaya başladık yine sustu. saat ilerledikçe "hadi kızım artık yatalım" dediğimizde yine ensesini tutup "acıyo" diye ağladı."Tamam hadi oyun oynayalım" dediğimizde hemen sustu ve anında neşelenip oyuna devam etti. Bu sabah ensesinin yine acıdığını söyledi ama hiç ağlamadı.( daha önce de ara ara söylemişti birkaç kez)
Hocam bir türlü anlamadık, acaba edepsizliğinden mi yoksa gerçekten acıdığından mı bunu söylüyor. Bunu nasıl anlayabiliriz? Yine de bir doktora götürüp baktırmalı mıyım?
Bir de tırnaklarının kenarlarındaki etler kalkıyor son 1 aydır. Bunun nedenini öğrenmemiz mümkün mü?
Cevabınız için şimdiden teşekkürler... Saygılar...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118633
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haz 2009 Saat 10:19
Muhtemelen  ters bir biçimde yatarak, boyun adelelerini incitti.. Zamanla geçer. Tırnak etlerini , "pedikür makası" ile alın ve vaselin sürün( günde 2 defa) 
Yukarı Dön
Kevser Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mersin benden sorulur:)))))

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5082
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haz 2009 Saat 10:41
Hocam iyi ki varsınız. Bir sorum daha olacak izninizle...
Kızımın "düz taban" olmasından korkuyorum. Babaannesi düz taban, babası da yarım düz taban ( askerliğini yaptı yani..) soya çekim olabilir mi? kızımın ayağına bakınca düz taban gibi duruyor, tabi bu benim bakışım... düz taban olmasından çok korkuyorum Confused bunu tam olarak nasıl anlayabiliriz? eğer düz tabanlık bir bebekte kesinleşirse tedaviyle düzelir mi? yoksa ömür boyu bu onun kaderi mi olur...Unhappy
teşekkürler hocam... saygılar...

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118633
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haz 2009 Saat 10:48
Düztabanlık, hastalık değil, farklılıktır. Soya çekim vardır, olmasını da önleyemezsiniz.. Askerlikle düztabanlığın bir bağlantısı artık yok. Artık bakılmıyor bile.. Tedavisi yoktur, ayakkabı ve tabanlıklar, sadece görünümü düzeltir. Şişmanların korse takıp zayıf görünmeleri gibi. Korkulacak bir durum veya kötü bir kader değildir..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.