Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ACİLL (Tüberküloz ve emzirme)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumACİLL (Tüberküloz ve emzirme)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9100
Mesajın Direkt Linki Konu: ACİLL (Tüberküloz ve emzirme)
    Gönderim Zamanı: 04 Haz 2009 Saat 15:27
Merhabalar Hocam,

Kızım 14 haziran da 22 ayı dolduracak ve hala emziriyorum,eşim ailesi ve çevredekiler 1 yaşından beri bıraktırmamı söyledikleri halde ben 2 yaşına kadar emzirmek istiyordum.Ama 2 aydır öksürüğüm vardı bugün fırsat bulup gittim.Akciğer grafisine göre doktor.Ciğerlerimde küme küme yaraların olduğunu tüberküloza(32 yaşındayım ve siğara kullanmadım) benzemediğini,istediğiM bi zaman Göğüs hastanesine sevk edebileceğini söyledi....

Sizce kızımı memeden hemen kesmelimiyim????Tüberküloz olsaydı 2 aydır öksürüyorum o zaman eşime ve çocuğuma allah korusun şimdiye kadar geçmezmiydi?

Umarım hemen cvp alırım sizden bugün...

Teşekkürler...

Düzenleyen sunacumen - 04 Haz 2009 Saat 15:28
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118570
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2009 Saat 17:43
Tüberküloz şakaya gelir bir hastalık değildir..Ciddi bir şekilde var veya yok denilmesi lazımdır.  Önce yapmanız gereken 2 işlem var. 1-PPD TESTİ ve 2-Balgamda "Aside Mukavim Basil" testi .. Eğer bunlar "Tüberküloz" teşhisini destekler mahiyette gelirse, nefes ile çocuğunuza mikrop verme ihtimaliniz var. Çocuğunuz muhtemelen BCG aşısı olduğu için nisbeten korunuyordur ama , genede dikkatli olmak lazım. Evdeki herkezin PPD testi yaptırmasında fayda vardır. Ayrıca TB. değil ise, o görüntünün ne olduğunun söylenmesi gerekir. En iyisi bir "Göğüs hastalıkları uzmanı" sizi bir görsün..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.