Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - geniz akıntısı ve faranjit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgeniz akıntısı ve faranjit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
belkıss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 70
Mesajın Direkt Linki Konu: geniz akıntısı ve faranjit
    Gönderim Zamanı: 21 May 2009 Saat 14:07
slmlar kadir bey.kızım 5 yasında ayda bir hastalanıyor.her ay antibiyotik tedavisi görüyoruz.genzi akıyo hep burnu hiç akmıyo.faranjit oluyo
alerjisi yok
1 ay öncede hastanede yattı.filmde birsey yoktu.
 kan tahlilinde enfeksyon kapmıs dedi doktor
üst solunum yolu enfeksyonu
 hemen yatması gerek dedi ve 5 gün hastanede yattık
dünde doktora götürdük öksürüyodu yine genzi akıyodu filmde bronşit dedi doktor.hava verilmesi gerek dedi yine basladık antibiyotiklere.hava cihazını artık eve aldık ventolin veriyoruz.her ay düzenli hastalanıyo dogdugundan beri böyle.
kulak burun bogazda baktıgında sol kulagında enfeksyon var dedi
bude her ay düzenli tekrarlıyo
burnuna fısfıs kullanıyoruz devamlı bu fısfısların zararı varmı okyanus suyu kullanıyoruz flixonase yi 3 ay düzenli kullanın dediler bir zararı varmıdır bu ilacın
ne olur bir care geniz akıntısı için ne yapmam gerek cold mix kullandım sizin yazılarınız takip ediyorum ama onu kullanırkende kızım hastalandı her ay düzenli antibiyotik alıyor zaten cok yorulduk kesin çözüm ne olabilir
tesekkürler
İran'Lı Bir Şair Derki ; "Aşka Uçma Kanatların Yanar"... Mevlana Derki ; "Aşka Uçamadıktan Sonra Kanat Neye Yarar"...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118707
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2009 Saat 17:17
Bronşit "filmde" gözükmez. Teşhis dinlemekle konur, filmle değil. Ateşi olmadan öksürük başlarsa, kesinlikle antibiyotik kullanmayın. Ateşi olduğunda da bir lökosit (=WBC)ölçtürün. Normal veya düşük ise, viral demektir asla antibiyotik vermeyin. Bu kadar sık antibiyotik kullanmakla siz, koruyucu bakterileride öldürdüğünüzden başınız çok derde girer, çok sık hastalanırsınız. Hele Flix.. gibi "kortizonlu" spreyleri kullandığınızda, vücudun viruslara karşı tepkisini de bastırdığınız için hiç paçanızı kurtaramazsınız. Önümüz yaz, gidin tatile, atın çocuğu denize, herşey 1 günde düzelecek.
Yukarı Dön
belkıss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 70
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 May 2009 Saat 10:53
dün kızımı kontrole götürdüm.bronsit olmus diyen doktor tekrar muayene ettikten sonra hala düzelmemiş annesi tekrar antibiyotik kullanıcaksın dedi dedimki bu kadar sık antibiyotik kullanmak iyimi diye cünkü 1 hafta olmadı kullandıgımız hatta siseyi yeni bitirdim kontrole gittim  dediki düzelmemiş kızın annesi  hava verilmesi gerek dedi 3 saatte bir ventolin ver dedi.

birde iğne yazdı.birde verem savastan ppd istedi
4 tane ilac daha verdi ve kızımın atesi yok bu arada öksürükte yok sadece geniz akıntısı var.

almadım ilacları iğneyi yaptırmadım baska doktora götürdüm sadece ventolin kullan dedi.surubunu.
geceden geceyede aerıus kullan dedi hava vermeye gerek yok dedi antibiyotiğe hiç gerek yok cünkü atesi yok dedi

şimdi insan nasıl güvensin doktora hangisine güvensin
kadir bey size ulasmamızın imkanı varmı muayene için en artık güzel iyi bir doktora göstermek istiyorum size nasıl ulasabilirim size getirmek cok isterim kızımı
haznedarda oturuyoruz yada buralarda bana tavsiye ediceginiz doktor varmı lütfen yol gösterin bana tesekkür ederim

İran'Lı Bir Şair Derki ; "Aşka Uçma Kanatların Yanar"... Mevlana Derki ; "Aşka Uçamadıktan Sonra Kanat Neye Yarar"...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118707
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 May 2009 Saat 13:00
Üstelemeyin, çocuğunuz basit bir grip geçiriyor. Dikkat edin, bu tip doktorlar hiç hastalarına "grip" teşhisi koymazlar. Varsa yoksa, Bronşit veya bronşit başlangıcı,astımgibi teşhisler koyarlar... Hiçbirşey yapmayın, yastığına "Cold-mix" damlatın 2 damla, birde bununa serum fiz 8-10 damla damlatın yereli olur.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.