Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
okyanus67
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 59
|
Konu: aşı Gönderim Zamanı: 28 Nis 2009 Saat 15:05 |
doktor bey kızım bugün aşı oldu.hepatit b,5li karma aşı, KPA bir de ağızdan polio.12 aylık olunca doğum gününden 1 gün sonra getir kızamık yapacağız dediler.hepatit a kızamık ile aynı gün olurmu?hepatit a aşısının çeşiti varmı?KPA yazdıkları prevenar mı tam anlamadım, 4.dozu ne zaman yapılacak dedim yok 3 doz dediler.kafam karıştı.
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117847
|
Gönderim Zamanı: 29 Nis 2009 Saat 10:39 |
Yaşından 1 gün sonrası, şartların en zorlandığı bir limit, yaşını nekeder geçerse o kadar daha iyi, en iyisi 13. aydır. Kızamık, Hepatit A ,ile beraber ayrı bölgelerden olmak üzere yapılabilir.
KPA : Prevenar aşısının tıbii ismi olan; Pnömokokkal Konjuge Aşısının (PKA) nın CAHİLLİK sonucu KPA olarak yazılmasıdır. Cok biliyorlar ya "Konjuge" lafını başa alıyorlar... Bir şey bildiklerinden değil ha, sırf farklı olacak garibim...
|
 |
okyanus67
Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Nis 2009 Saat 14:34 |
öncelikle teşekkürler.peki bu pka aşısı 4 doz değilmi.bana 3 doz artık bitti dediler.hepatit a ve kızamık ayrı böllgelerden demişsiniz.ikiside farklı bacaktan olabilir sanırım.koldanmı yapılıyor bacaktanmı?hepatit a aşısının değişik markaları varmı?
|
|
 |
okyanus67
Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Nis 2009 Saat 16:08 |
sizin aşı takviminde prevenar 4 doz gözüküyor.hepatit a, kkk ile birlike 13.aydamı yapılmalı.3 aynı olurmu.bana 4 doz yok dediler.birde grip aşısı hangi ayda yapılmalı sizce yada yapılmalımı
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 29 Nis 2009 Saat 20:14 |
Prevenar aşısının ilk dozu geç yapıldı ise, doz 3 tanedir. Ama devlet bu, erenlerin sağı solu olmaz.Adaleye yapılması ilk şart, Küçük adeleye yapılırsa daha iyi tutuyor. HepatitA 'nın, Vaqta, Avaksim, gibi değişik markaları var. Sağlık ocağında ne marka yapıyorlar bilmem..Endonezyadan bile aşı alıyorlar.
|
 |
okyanus67
Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Nis 2009 Saat 22:23 |
kızım 12 ekim doğumlu.aşıyı 27 aralıkta yaptılar.Bu durumda 2,5 aylık iken yapıldı.4 doz olması gerekir değilmi
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 30 Nis 2009 Saat 09:28 |
Evet ,doğru ama dedim ya "erenlerin sağı-solu" olmaz. 3 doz, aşılamaya 7. ayda başlayanlar için geçerli...Siz kendi imkanlarınızla bile olsa, 15. ayda 4. dozu yaptırın. İlk 1 yaş içinde yapılanlar, annenin çocuğuna verdiği antikorlar nedeni ile 1-2 ayda yıkılıyor. Bu sebeple ben 2 yaşından sonra tek doz yapıyorum...Sizin usulde çocuğunuzun 2 yaşından sonra aşı koruması olmayacak.. Zaten şimdiye kadar neyi doğrudürüst yaptılarki??? Madem pahalıya geliyor, 2 yaşından sonra tek doz yap. Zatürre sıklıkla, yuva çağı çocuklarda oluyor.
|
 |