Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - DİŞ ÇIKARMA-İSHAL-ATEŞ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDİŞ ÇIKARMA-İSHAL-ATEŞ

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
DIDEM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 16
Mesajın Direkt Linki Konu: DİŞ ÇIKARMA-İSHAL-ATEŞ
    Gönderim Zamanı: 16 Nis 2009 Saat 10:36
Merhaba Kadir Bey ,
10 Aylık kızım Irmak Didem sanırım ilk dişini çıkarmaya çalışıyor.Ara sıra ateşi çıkıp iniyor.Dün de ishal olmuş.Çok az iştah azalması oldu.Çok fazlaca huysuzlaşma.Gündüz uyku süreleri azaldı ve inanılmaz ağlayarak uyanıyor,iki saniyede yaşlar içinde kalarak ve bağırarak.Gece uykusunda da hiç uyanmıyordu birkaç gecedir bir iki defa uyanıyor.Ne önerir siniz?Bir diş nekadar sürede çıkar?Getirmeme gerek var mı?

Sevgilerimle...

Düzenleyen DIDEM - 16 Nis 2009 Saat 10:41
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117987
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2009 Saat 10:56
Çocuk hasta ve siz "-aman canım diş çıkarıyordur-" diye eskilerin masraf çıkmasın diye uydurdukları bir yalana uyuyorsunuz. Çocuk hasta, ishal ve bundan dolayı ateşi var... Diş de kimbilir kaç gün sonra çıkacak. Diş hastalık yapmaz. Mikroplar yapar. Eskiler, böyle uydurmalar ile doktora gitmeyi geciktiriler, bazan çocuk kendi kendine iyileşirdi, bazan da ölürdü. Eskiler için çocuğun bir kıymeti yoktu ki, nasıl olsa her sene bir tane geliyor!!! Ama artık devir ( ve kafa ) değişti. Veya ben öyle zannediyorum..
Yukarı Dön
DIDEM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 16
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2009 Saat 11:15
Yok ben onu biliyorum.Diş çıkarmayı sordum çünkü diş etleri çok kızardı ağız salgısı arttı vs.İshalide ayrı olarak değerlendiriyorum.Yani hepsini bir sordum diye belki bağlantılı algılandı.Çok panik yapmadım çünkü ateşi bir iki defa çok az çıktı bugün bir sorunu yok.İshalide dün yoğundu akşamı katılaşmıştı bu sabahda sadece bezi islaktı yani öyle sular seller gibi değiliz.Ateş ve dişi geçtim de ishal için öneriniz nedir?Ya da direk getireyim mi size?

Allah muhafaza benim kızım zaten kıymetlide özel bir nedenden dolayı daha kıymetli..ben eşimden ayrıldım serisi bitti yani..tek evladım :)))

Düzenleyen DIDEM - 16 Nis 2009 Saat 11:17
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117987
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2009 Saat 11:25
Kusma olmayan ishallerde zaten bir tedavi uygulamıyoruz, kendiliğinden geçiyor. Pehriz de gereksizdir. Dişleride kafaya takmayın, canları ne zaman isterse çıkıyorlar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.