Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Odasında uyumaması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumOdasında uyumaması

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
piar Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Selim ve Dilara`nin Güzel Annesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1675
Mesajın Direkt Linki Konu: Odasında uyumaması
    Gönderim Zamanı: 10 Mar 2009 Saat 17:22
Merhaba Özlem Hanım.Benim oğlum 19,5 aylık ve bu aylarda yaşanan sorunları bizde yaşamaya başladık.Üstüne birde 1 hafta kadar hasta oldu.Bende 4 aylık hamileyim ve oğlumun davranışları ve hastalığı benide çok güçsüz bıraktı.3 gün hastanede yatmak zorunda kaldım.Hala iyileşemedim ama daha fazla durmak istemedim oğlumdan ayrı.Sanırım bu ayrı geçirdiğimiz günlerin acısını çıkarıyor oğlum hiç uyumadan sürekli ağlıyor,yalnız kalmak istemiyor.Elimden geldiğince sabırla gücüm yettikçe bakmaya çalışıyorum.Bu davranışlarının geçici olduğunu düşünerek kendimi rahatlatmaya çalışıyorum.Ama şu konuda ne yapacağımı bilmiyorum.Doğduğu günden beri oğlumun uykuları düzenliydi.6. ayından beride kendi odasında yatıyordu ama yaklaşık 2 aydır benimle uyumak istiyor.Yatağına yatırınca bağırıyor uyumuyor.Bi süre sakinleşmesini bekliyorum,bazen biraz ağlasın diye ilgilenmiyorum yani ne yapsam fayda etmiyo sabahlıyoruz.Odasında şimdiye kadar yatan bi çocukken şimdi yanımda uyumaya alışmasını istemiyorum.İyice uykuya daldıktan sonra odasına götürüyorum ama bi süre sonra yine uyanıyor.Sürekli yanındayız,burdayız vs.de diyorum. Yani kısaca demek istediğim bu hırçınlıkları vs. geçecek bi süre inşallah ama en azından odasından soğumaması,kendi kendine tekrar uyuması için neler yapabilirim?Şu anda oğlumun mızmızlarından fırsat bulup yazmaya çalıştım,ne demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım.Çalışmalarınızda kolaylıklar,Sevgiler...
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2009 Saat 12:57
oğlunuz kardeş geleceğini biliyor mu? biliyorsa davranışlarındaki değişiklikler bununla ilgili olabilir. ancak bunu bilmese de dönemsel olarak korkuların başladığı bir dönem. bu dönemde karanlık, anne tararfından terk edilme gibi korkuların yaşanması doğal ve bir o kadar gerekli. odasından çıkarken veya ondan uzağa giderken yanına sizin için önemli olan veya ona sizi hatırlatan bir şeyinizi verin. böylece hem geri döneceğinizie inanacak hem de kendini korunuyor hissedecektir. odasının kapısı açık ve ışığı hafif yanık kalsın. bazen onu korktuğu şeylerden koruması için kendi seçeceği bir oyuncak ta verilebilir
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.