Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Egemen
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 204
|
Konu: Göğüste Hırıltı... Gönderim Zamanı: 12 Mar 2009 Saat 13:44 |
Merhaba benim bebeğim 4aylık 35haftalık doğdu ve doğduğu günden beri göğüsünde hırıltı var.Yan yatırdığım zaman biraz daha azalıyor.Doktorumuz burun damlası kullanmamızı ve soğuk buhar uygulamamızı söyledi fakat yinede bir değişiklik olmadı.Havalardan olabileği ve deniz mevsimi geldiğinde düzeleceğini de söylemişti.Başka bir doktora götürdüm oda erken doğduğu için olabileceğini ve 1,5-2 yaşında düzelebileceğini söyledi.
Ben ne yapmalıyım.Ciğerlerinden olma ihtimali beni çok endişelendiriyor.Önerebileceğiniz bie şey varmı?Teşekkür ediyorum.
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118694
|
Gönderim Zamanı: 12 Mar 2009 Saat 18:00 |
Yastığına 2 damla "Coldmix" damlatın, yarın neticeyi konuşalım.
|
 |
Egemen
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Mar 2009 Saat 22:03 |
Merhaba Kadir Bey;
Bugün bir kaç eczaneye Coldmix isimli ilaca baktık fakat bulamadık.Sanırım depolardada kalmamış.Yarın tekrar araştırıp size bilgi vericem.
İyi çalışmalar.
|
|
 |
Egemen
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Mar 2009 Saat 13:50 |
Egemen Yazdı:
Merhaba benim bebeğim 4aylık 35haftalık doğdu ve doğduğu günden beri göğüsünde hırıltı var.Yan yatırdığım zaman biraz daha azalıyor.Doktorumuz burun damlası kullanmamızı ve soğuk buhar uygulamamızı söyledi fakat yinede bir değişiklik olmadı.Havalardan olabileği ve deniz mevsimi geldiğinde düzeleceğini de söylemişti.Başka bir doktora götürdüm oda erken doğduğu için olabileceğini ve 1,5-2 yaşında düzelebileceğini söyledi.
Ben ne yapmalıyım.Ciğerlerinden olma ihtimali beni çok endişelendiriyor.Önerebileceğiniz bie şey varmı?Teşekkür ediyorum. |
Mrb Hocam;
netiyiceyi görüşürüz demiştiniz.Coldmix kullandım fakat faydası olmadı.Hırıltıları devam ediyor.önerebileceğiniz başka birşey varmı.Şimdiden teşekkür ederim.
|
|
 |
Egemen
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Mar 2009 Saat 14:06 |
Hocam birşey daha sormak istiyorum.Benim sütümle doymuyor bebeğim.Önce anne sütü veriyorum doymazsa biberon mamasıyla takviye ediyorum.Doktor rütün muayenede kilo alımın az olduğunu ve ek gıdalara başlamamız gerektiğini söyledi.Doğdununda 2680grdı.şu an 6500 kilo ve 4ay 1haftalık.Çorba,yoğurt v.s için daha çok erken değilmi?Sizin öneriniz nedir?Sizce ek gıdaya başlamalımıyım yoksa biberon maması takviyesinemi devam etmeliyim?Teşekkür ederim.
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 17 Mar 2009 Saat 14:37 |
3.5 kg. doğanlara göre, 400g. eksiği var. Ama kendi kilosuna göre, şimdiki kilosu normal. Çorba ve yoğurt için 6 ayı bitirmesini bekleyin. Anne sütü ve yetmiyorsa, kutu sütlerinden verin.Mama şart değil. Hırıltısı için, serum fiz. denedi iseniz, 3 gün, günde 2 defa İliadin ped. damla her iki burun deliğine (2'şer damla) damlatın. Akciğerlerde bir problemi olsa, nefes alma sayısı, dakikada 60'ın üstüne çıkar.
Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 17 Mar 2009 Saat 14:38
|
 |
Egemen
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 Mar 2009 Saat 14:21 |
Dr. Kadir Tuğcu Yazdı:
3.5 kg. doğanlara göre, 400g. eksiği var. Ama kendi kilosuna göre, şimdiki kilosu normal. Çorba ve yoğurt için 6 ayı bitirmesini bekleyin. Anne sütü ve yetmiyorsa, kutu sütlerinden verin.Mama şart değil. Hırıltısı için, serum fiz. denedi iseniz, 3 gün, günde 2 defa İliadin ped. damla her iki burun deliğine (2'şer damla) damlatın. Akciğerlerde bir problemi olsa, nefes alma sayısı, dakikada 60'ın üstüne çıkar. |
Hocam tekrar merhaba;
iliadin damlayı kullanmaya başladık.Birde bugün oğlumun aşısı vardı tekrar boy ve kilo ölçümü yapıldı.Bu kez kilosu:7200gr, boyu:70cm,baş çevresi 40 çıktı.Yani 3günde boyunun 7cm birden uzaması ve 700gr alması benim kafamı karıştırdı.3gün önce kilosunun yeterli olmadığını ve ek gıdalara başlamamız için ısrar eden doktor hanım bugünde fazlası olduğunu söyledi.  Sizce 3günde bu kadar fark etmesi normal bir durummu?
Teşekkür ederim...
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 19 Mar 2009 Saat 18:35 |
Yanlış hesap ( veya ölçüm) Bağdat'tan dönermiş...Geçmiş olsun...
|
 |