Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
ışığım
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 212
|
Konu: boğazda kızarıklık Gönderim Zamanı: 18 Şub 2009 Saat 14:14 |
dr bey 16.5 aylık kızımın 3 gündür sesi kısık ara ara hapşırık şikayetiyle sağlık ocağındaki dr götürdüm boğazının kızarık olduğunu söyledi ve pedifen ,medicold ve duocid verdi hiçbirini içirmedim ne yapabilirim? bebeğim yemek yemeği istemiyor anne sütü aldığı için meme emmek istiyorboğazı için ne yapabilirim?teşekkürler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118655
|
Gönderim Zamanı: 19 Şub 2009 Saat 09:55 |
Ateşi yoksa, hiçbir ilaca ihtiyacınız yok.Kendiliğinden geçer.
|
 |
ebruer
Üye
Puanlar: 22
|
Gönderim Zamanı: 03 Mar 2009 Saat 14:41 |
18 aylık kızım ateşlendi, doktor faranjit teshisi koydu ve sadece 3 gun kullanmak uzere colpol verdi. Gecmezse antibiyotik yazarım dedi.
3 gunden sonra (bugun 12. gun) ates olmadı. Zaten bogazında bir sey oldugunu gosteren emareler yoktu. Yine yok. Sadece burun tıkalı.
Faranjit ilacsız gecer mi? Cigerlere atlar mı? Nefes alısı sesli, ama ıslık sesi yok sadece normalden daha sesli. Kontrole gotureyım mı?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 03 Mar 2009 Saat 17:44 |
Geçmesine geçerde, hem uzun sürer, hem bazen komplikasyonlara neden olabilir. Bu tür enfeksiyonların %80'i viraldir, antibiyotikler bir işe yaramaz. Hele ateş yoksa, hiç antibiyotiklerle uğraşmayın.Burun akıntısı, hapşırma, hep viral enfeksiyon belirtileridir..
|
 |
ebruer
Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Mar 2009 Saat 10:02 |
Hocam
Kızıma faranjit yardımcı ablamızdan geçmişti. Ona da kendi kızından gecmisti.
Abla bu sabah geldiginde yine bademciklerim sisti dedi. Kimden gecti dedim. Carsamba otobus beklerken usuttum ondandır cevabını verdı.
Bu nedenle ise hastalıgı yine bize gecer mi? Ne yapalım?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 04 Mar 2009 Saat 10:47 |
Üşütmekle olmuyor. Sizede geçebilir. Bunların büyük çoğunluğu viraldir, antibiyotikler bir işe yaramaz. Bakteriyel olanlarda dil beyazdır ve ağızda koku olur...
|
 |
ebruer
Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Mar 2009 Saat 13:29 |
Baktırdım. Dilinde beyazlık ve ağız kokusu var. Kırgınlığı da varmış. Böyle olunca anladığım antibiyotik kullanması gerekiyor.
Bulaşıcılık süreleri ile ilgili yazınızdan anladığım yardımcı ablanın bu hastalığı antibiyotik kullanmaya başladıktan 24 saat sonrasına kadar bulaşıcı.
Bugün doktora göndersem ve yarında izin versem yeterli olur mu? Abartılı bir koruyucu olmak istemiyorum ama gerekli tedbirleri de almak istiyorum.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 04 Mar 2009 Saat 14:11 |
En iyisi takip etmektir.Duruma göre karar ver.
|
 |