Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kalça çıkığı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkalça çıkığı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
DİLEK08 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 222
Mesajın Direkt Linki Konu: kalça çıkığı
    Gönderim Zamanı: 27 Şub 2009 Saat 16:36
merhaba kadir bey

kalça çıkığı hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz?belirtileri nelerdir, film çektirmeden anlamak mümkün mü? ve eğer kalça çıkığı varsa nasıl tedavi ediliyor? cevabınız için şimdiden teşekkürlerClap
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117839
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2009 Saat 17:01
Elle muayene ile belli olur, şüpheli durumlarda US çekilir. Bebeklikte tesbiti önemlidir, belirtiler ortaya çıktıktan sonra bir espirisi kalmaz.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 27 Şub 2009 Saat 17:02
Yukarı Dön
DİLEK08 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2009 Saat 17:27
kızım 11 aylık sol bacağı sanki biraz (0.5 cm kadar) kısa gibi geldi dün farkettim.çocuk doktoru anlarmı yoksa başka bir uzmana mı gösterelim?eğer varsa 11 aylık tedavi edilebilir mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2009 Saat 09:30
Çocuk doğduğunda ve 3. aydan sonra iki defa elle muayene şarttır. Çocuğun dizleri kıvrık halde iken, yanlara tam yatabiliyor, 180 derce oluyorsa, kalça çıkığı yok demektir. Şüpheli durumlarda US gerekir. Çocuk yürüdükten ve topallama başladıktan sonra işin zevki kaçar...Tedavisi zordur. İlk 6 ay içinde tesbit ve tedavi edilmesi iyidir.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 28 Şub 2009 Saat 13:34
Yukarı Dön
DİLEK08 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2009 Saat 12:56
bacak hareketlerinde hiç bir problem yok.dizleri kıvrıkkende,bacaklar gergin haldeykende açabiliyor.her ay doktor kontolüne gidiyoruz ama bunun muayenesini yaptımı bilmiyorum hiç şüphelenmediğim için sormadımda.peki bacağın kısa olması başka bir problemden olabilirmi?elinden tutunca yürüyor ama daha dengeyi tam sağlayamadığı için topallama fark etmedik.aslında tamda emin değilim ama çok az fark var gibi geliyor.boyu uzadıkça fark artar mı?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2009 Saat 13:36
Önce doktorunuzla, gerekirse, ortopedist ile görüşün.Eğer dizler her iki yana 180 derece yatıyorsa hiç uğraşmayın.
Yukarı Dön
Nilgün1 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Puanlar: 5896
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2009 Saat 13:54
Konuya müdahil olduğum için özür dilerim ama, Kadir Bey'e katılıyorum ve vakit geçirmeden her türlü muayenesini yaptırmanızı tavsiye etmek istedim.Doğuştan kalça çıkığı olan ve 2,5 yaşından 7 yaşına kadar farklı tedavi görmüş biri olarak, zerre kadar bir sıkıntı yaşamadan 30 yaşına geldim.
Ama birkaç ay önce dünya başıma yıkıldı sandım,bir gün bacağıma komut veremez oldum.6 Prof. farklı yöntemlerle de olsa kalça çıkığı sorunumun devam ettiğini ve kıkırdağın aşınma sonucu bittiğini ve hızla kireçlenmenin devam ettiğini söylediler, kalça protezi ameliyatı olmam gerekiyor.Hamile olduğum için şuan birşey yapamıyoruz ve kalçaya bacağa binen yük ile gittikçe ağrılar artıyor.

Özetle bütün doktorların dediği şu, kalça çıkığı ciddi bir sorun; bu sorunu unutmuş gibi yapmayacaktın,en geç 3 yılda bir röntgen,mr çektirmeliydin ya da alçıdan sonra küçük yaşlarda yapılacak,kemik ameliyatları ile proteze gerek kalmayabilirdi.

Şimdi hayatımdan çıkardığım kalça çıkığı sorunu ile yeniden yüzleşiyorum. Geriye dönme şansım olsa değil 3 senede 6 ayda bir kontrole giderdim, ağır sporlar yapmazdım.

Lütfen, Kadir Bey'e kulak verin en ufacık şüphenizi dr.unuz ile paylaşın,muayanelerinizi yaptırın.

Sağlıklı günler...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2009 Saat 23:01
Kalça çıkığında genetik çok önemlidir. Soyunuzda varsa, çok daha fazla titizlenmeniz gerekir. Birde asla kundak yapmayın.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.