Konuya müdahil olduğum için özür dilerim ama, Kadir Bey'e katılıyorum ve vakit geçirmeden her türlü muayenesini yaptırmanızı tavsiye etmek istedim.Doğuştan kalça çıkığı olan ve 2,5 yaşından 7 yaşına kadar farklı tedavi görmüş biri olarak, zerre kadar bir sıkıntı yaşamadan 30 yaşına geldim.
Ama birkaç ay önce dünya başıma yıkıldı sandım,bir gün bacağıma komut veremez oldum.6 Prof. farklı yöntemlerle de olsa kalça çıkığı sorunumun devam ettiğini ve kıkırdağın aşınma sonucu bittiğini ve hızla kireçlenmenin devam ettiğini söylediler, kalça protezi ameliyatı olmam gerekiyor.Hamile olduğum için şuan birşey yapamıyoruz ve kalçaya bacağa binen yük ile gittikçe ağrılar artıyor.
Özetle bütün doktorların dediği şu, kalça çıkığı ciddi bir sorun; bu sorunu unutmuş gibi yapmayacaktın,en geç 3 yılda bir röntgen,mr çektirmeliydin ya da alçıdan sonra küçük yaşlarda yapılacak,kemik ameliyatları ile proteze gerek kalmayabilirdi.
Şimdi hayatımdan çıkardığım kalça çıkığı sorunu ile yeniden yüzleşiyorum. Geriye dönme şansım olsa değil 3 senede 6 ayda bir kontrole giderdim, ağır sporlar yapmazdım.
Lütfen, Kadir Bey'e kulak verin en ufacık şüphenizi dr.unuz ile paylaşın,muayanelerinizi yaptırın.
Sağlıklı günler...