Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - antibiyotik ve flour
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumantibiyotik ve flour

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 6>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
baharşekeri Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 205
Mesajın Direkt Linki Konu: antibiyotik ve flour
    Gönderim Zamanı: 02 Oca 2009 Saat 23:31

merhaba hocam ,birkaç sorum olacaktı size çocuklarımla ilgili.ve cevaplarınız için çok ama çok teşekkür ederim

...oğlum 4.ayına girdi.sütümün az olduğu zamanlarda mama ile takviye yapıyorum ama bu beni çok rahatsız ediyor.inek sütü içinde eşimi ikna edemiyorum.ne şekilde konuşarak onu ikna edebilirim.

...tekrardan burnu tıkandı geniz dolu öksürmek istiyor vve tıkanıyor öksüremiyor.geçen hafta ateş çok yükseldiği için antibiyotikle tedaviye başlamıştık.düzelmişti.ancak şimdi dediğim  tekrar başladı.dr hırıltı var boğaz kızarık ve öksürüyor diye yine başka bir antibiyotik verdi ne yapmalıyım.ateş yk bu arada.serum fiz. kullanıyorum.akşama kadar 6 damlalaık bitiyor nerdeyse.ancak açılıyor burnu.

...birde d vit kullanıyorduk d flor kullanalım artık dedi.diş  çürümeleri için engelleyici falan dedi.ne kadar etkili olur*büyük oğluma hiç kullanmadık.onunda kemik gelişimi ve dişleri için kullanabilir miyiz.ya da bunun için neler kullanabiliriz

...büyük oğluma hepatit a nın 2.dozunu aralıkta vurdurmamaız gerekiyordu.dr iyileşsin sonra vururuz dedi.bir sakıncası olur mu gecikmenin.

teşekkür ederim....Clap

Düzenleyen baharşekeri - 18 Oca 2009 Saat 22:58

binlerce kez sükürler olsun
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120429
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2009 Saat 23:56
Mamalar ilk 4 aydaki bebeklerin inek sütünü zor hazmetmelerine bir çözüm olarak icat edilmişlerdir. Fakat zaman içinde kazanç hırsı, mama kullanma sınırını, önce 6 aya, sonra 1 seneye, dahasonra 2 seneye, günümüzde ise, 3 sene bile diyenler vardır. Yalanın sonu yok...
Sanki mamalar kuş sütünden yapılıyor.Hollanda veya almanyanın, Hindistandan ithal ettikleri inek sütlerinden yapılıyor. İşin enteresan tarafı, bu sütler, tereyağı alınmış, başka bir işte kullanılamayan sütler.
Ateş olmadıkça, antibiyotik kullanmayın. Ateşli hastalıklarında, onda biri bakteriyel, gerisi viraldir.
D-fluor pahalıdır. Siz Zymafluor kullanın.
Hepatit A 'nın ikinci dozunu isterseniz 1 sene sonra bile vurdurabilirsiniz.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 02 Oca 2009 Saat 23:57
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2009 Saat 22:35
merhaba hocam;
dr küçük oğlum için kullandığım dvit yerine dflor verince siz zymafluor da kullabilirsiniz demiştiniz.

4 aylık oldu.reçete de 6 aydan büyüklere demiş.

büyük oğlum için ne kadar kullanmalıyım.günde kaç tablet.küçük içinde kullanabilirmiyim

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2009 Saat 09:27
Eskiden öyle demezlerdi, ne zaman daha pahalı olan D-fluor piyasaya çıktı, bu laf söylenir oldu. Kazık yemeyin, D-fluor daha pahalıdır. Ayrıca ikiside aynı miktarda ilaç ihtiva ediyor... Niye D-fluor serbestte, Zymafluor 6. aydan sonra zannediyorsunuz??
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2009 Saat 11:10
çok teşekkür ederim cevabınız için.
küçüğe nasıl vericem peki su içinde eritipte mi.birde zymafluor kullanılınca ssanırım bir de dvite devam etmek gerekiyor.içinde d vitamini yok.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2009 Saat 12:49
Ayrıca D-vit vermeniz gerekir, doğru. Zymafluor, kireç(kalsiyum) bulundurmayan her gıda ile karıştırılabilir.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2009 Saat 21:26
merhaba dr bey,bebeklerin teri tuzlu olmaz mı.
bir forumda şunu buldum ve açıkcası çok korktum.oğlum öksürük nöbetleri geçirmiyor ancak doğdu doğalı hırıltısı var ayda bir öksürükle başlamış olan hastalığı var.küçük için sordum bunu.

Doğuştan gelen metabolik hastalıklar da halen ülkemizde önemli bir sağlık sorunudur. Akraba evliliklerinde görülme riski daha fazla olan kistik fibrozis, erken dönemlerde belirti vermez. Sadece anne bebeğini öperken terinin tuzlu tadını hissetmekten rahatsız olur. Ama önceleri pek anlam veremez. Zamanla başlayan öksürük nöbetleri, bu hastalığı akla getirdiği takdirde çok basit olan bir “ter testi” ile hastalığın tanısı konabilir

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2009 Saat 21:28
bu arada gün aşırı yıkaam da emziriken terlediğinden öptüğümde yazıdaki gibi tuz hissediyorum:((

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 6>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.