Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yardımınıza ihtiyacım var
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuyardımınıza ihtiyacım var

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yeliz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1411
Mesajın Direkt Linki Konu: yardımınıza ihtiyacım var
    Gönderim Zamanı: 15 Ara 2008 Saat 14:34

arkadaşlar sizler çocuklarınıza hayırı ne zaman öğretmeye başladınız oğlum 7 aylık ve babası ona hayırı yavaş yavaş öğretmemiz gerektiğini savunuyor sizler ne düşünüyorsunuz ne zaman başalmalıyım kafam çok karışıkTongue 

Düzenleyen yeliz - 15 Ara 2008 Saat 14:35
Yukarı Dön
ezel Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Bal EGE'nin Annesi Fethiyeli Mod

Puanlar: 5237
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2008 Saat 14:39
ben Egeye hayır demiyorum canım. Ege 25 aylık ne benim asık sinirli suratımı görmüştür nede yüksek sesimi duymuştur. Ben elindekini almam gerekiyorsa çok tehlikeliyse dikkatini başka şeye çekip alıyorum.

Seninki daha yedi aylık ne anlayacak hayırdan yelizcim. Dikkatini başka şeye çekmeye çalışın şu anda herşeyi keşfetmeye açık.
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
Yukarı Dön
yeliz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2008 Saat 15:02
sağol ezom ben de senin gibi düşünüyorum ama babbmız biraz farklı düşünüyor bu konuda ve dün benim de kafamı karıştırdı sağol canım önerin için daha çok minik benim kuzum haklısın canım
Yukarı Dön
ezel Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Bal EGE'nin Annesi Fethiyeli Mod

Puanlar: 5237
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2008 Saat 15:14
Babalar herşeyi çok çabuk halledebileceklerini düşünüyorlar ama uğraşan biz oluyoruz sonuçta elimizdeki bebek pilli değil bunun farkında değiller Big%20smileBig%20smile 

Bence 7 aylık bebeğe hayırı öğretme işini babasına bırak bakalım öğretebilecekmi LOLLOLLOLLOLLOLLOL 
bu arada sende bebeğinizin yapmasını istemediğiniz bişeyi dikkatini dağıtarak halletmeye çalış bakalım hangisi kolay olacak LOLLOLLOLLOL
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
Yukarı Dön
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Puanlar: 7665
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2008 Saat 15:18
Ve galip geleni bize yaz Yeliz LOL
Yukarı Dön
yeliz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2008 Saat 16:10
tamam kızlar bunu denicem sonucu size yazarım ama şampiyon şimdiden belliWink
Yukarı Dön
kelebegim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 420
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2008 Saat 17:05
ezoya katılıyorum. babalar bu konudaki her şeyi koly sanıyor. ama uğraşan tabi anneler yeliz oğlun daha kçük dikkatini başka şeylere yönlendir hayır için biraz daha bekle bence  .
ama zamanı geldiğinde hayır ı mutlaka öğrenmeli çocuklar. 
Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Puanlar: 3781
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2008 Saat 21:15
zamanı geldiğinde tabiki öğrenecek öğretmeli ama daha çok erken yeliz.
hayır dersin kıkırdarLOL yapma dersin dil çıkarır Ouchdevam eder işineSmile

sanırım en anlayabileceği yaş bir buçuk yaş ve sonrasıSmile

Onsekizinci ayda istekleri anında doyurulması beklenen altben dönemi bitmelidir, çocuk benliğin 'dur bekle' kontrolüne hazırlanmalıdır. O halde, çevre­yi deneme yanılma yöntemi ile tanımasına olanak sağlanmalıdır. Yani aşırı korunan kollanan kucak ço­cukluğu bitmeli, çocuk çevreye salınmalıdır. Çeşitli çevresel uyaranlar içinde beyni daha çok uyarılır da ha çok gelişir. Deneme yanılma ile tecrübeleri artar. Kendine zarar verecek nesneleri keşfetmeli, uzak durması gereken gerçeklerle tanışarak onlardan uzak durmayı öğrenmelidir.

Ancak, henüz fiziksel gerçeklerin bilinci ve yorum yeteneği olmadığından, her an zarara açıktır. O hal­de, deneme yanılma tecrübeleri, ona geriye dönüşü olmayan zararlar verebilir. O halde, onu hem çevrey­le tanıştırmak, hem de uzaktan kontrollü bir şekilde onu korumak nasıl olacaktır.

Esasında, bu dönemdeki çevre algılaması, yine annenin çevresinde ve 3–5 metre çaplı dar bir alandır. Annenin devamlılığını sık sık kontrol eder. Bunun için, üç beş adım atıp anne hala orada mı diye sık sık geri dönüşlerle bu dairenin sınırlarını kendisi belirler. Yani kontrol edeceğimiz alan öyle çok geniş bir alan değildir.

Ancak yaş ilerledikçe çocuk bu daireyi sınırsız bir şekilde genişletir. Giderek kontrolü zorlaşır. O zaman, 'Ben ilaç kutularını, deterjanları, böcek ilaçlarını yük­seğe koymuştum, dolaba kaldırmıştım...' feryatları yetmez. Üç- dört yaş çocuğunun araştırmacı ruhu vardır, olacaktır, olmaması anormaldir. Bu yaşlarda tehlikeli objelere karşı kilit gibi daha ciddi tedbirler almak gerekir.

yazının devamı bu topikteANNELER FORUMU: Hayır ve Cız Kelimeleri; Bunların Yararı ve Zararı

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.