Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Tatlılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - BAKLAVA VE KIVRIM TATLISI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuBAKLAVA VE KIVRIM TATLISI

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zelos Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Kas 2007
Konum: her yerde
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4208
Mesajın Direkt Linki Konu: BAKLAVA VE KIVRIM TATLISI
    Gönderim Zamanı: 28 Eki 2008 Saat 15:00



 BU KIRK KATLI BAKLAVA



BUDA KIVRIM
 
HAMURUNUN MALZEMESİ:
1 paket un
4 adet yumurta
bir fiske tuz
yarım çay bardağı su
1 çay kaşıgı karbonat veya 1 paket kabartma tozu
ve aldıgı kadar yogurt.
yumusak bir hamur olacak ve yogrulan hamur bir saat dinlenecek.
yufkaları açarken 1 paket nişasta ile 1 çay bardagı un karıstırılır ve bu katrısımla yufkalar açılır.
baklava için 20 kattan sonra araya ceviz döşenir ve üstüne 20 kat daha yufka acılır. sonrasında dilimlenır ve sıvıyag ve tuzsuz tereyag ıle bolca yaglanır .yag tavada ısıtılır ve tepsının üzeri yagda kalacak sekılde yaglanır sonra fırına sürülür.cıkınca daha oncesınde hazırlanmıs serbetı dokulur.
kıvrım tatlısı için ise acılan yufka oklavadan boşaltılmadan arasına ceviz serpilir ve kıvrıstıraran once duz bır zemıne boşaltlır sonrasında 4_5 ıstenılen buyukluge gore kesip dilimlenır ve tepsıye dızılır.
kıvrımında yaglanısı ve pişirilip şerbetlenmesi kıvrımla aynı sekılde olacak


Düzenleyen zelos - 28 Eki 2008 Saat 15:10
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007
Konum: Diyarbakır
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24972
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2008 Saat 15:02

ayyy süper görünüyo cnm ellerine sağlıkClapClapClapkıs o kıvrım tatlısına biz sargı burma diyozBig%20smileBig%20smile

Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 13 Haz 2008
Konum: antalya
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3128
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2008 Saat 15:02
bu kıvrım baklava ya benim büyüdüğüm yerde oklavadan çekme derler...şerbetsizde yemesi çok güzel olur..bunun hamurunun tarifini yazsana eğer hamur açmayı geliştirebilirsem yapmayı çok istiyorum...nişasta ile açılıyor hamuru dimi..
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
ifakat Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"

Kayıt Tarihi: 10 Nis 2007
Konum: istanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11323
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2008 Saat 15:07
oyysüper görünüyor canım nasıl çekti şimdi yapılırmı bu bana ellerine sağlık canım
bizdede kıvrıka burma deriz annem süper yapar ilal sen hepten beni bitirdin şerbetsiz sıcak sıcak olcakı şim di of
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
Yukarı Dön
zelos Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Kas 2007
Konum: her yerde
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4208
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2008 Saat 15:09
HAMURUNUN MALZEMESİ:
1 paket un
4 adet yumurta
bir fiske tuz
yarım çay bardağı su
1 çay kaşıgı karbonat veya 1 paket kabartma tozu
ve aldıgı kadar yogurt.
yumusak bir hamur olacak ve yogrulan hamur bir saat dinlenecek.
yufkaları açarken 1 paket nişasta ile 1 çay bardagı un karıstırılır ve bu katrısımla yufkalar açılır.
baklava için 20 kattan sonra araya ceviz döşenir ve üstüne 20 kat daha yufka acılır. sonrasında dilimlenır ve sıvıyag ve tuzsuz tereyag ıle bolca yaglanır .yag tavada ısıtılır ve tepsının üzeri yagda kalacak sekılde yaglanır sonra fırına sürülür.cıkınca daha oncesınde hazırlanmıs serbetı dokulur.
kıvrım tatlısı için ise acılan yufka oklavadan boşaltılmadan arasına ceviz serpilir ve kıvrıstıraran once duz bır zemıne boşaltlır sonrasında 4_5 ıstenılen buyukluge gore kesip dilimlenır ve tepsıye dızılır.
kıvrımında yaglanısı ve pişirilip şerbetlenmesi kıvrımla aynı sekılde olacak
Yukarı Dön
zelos Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Kas 2007
Konum: her yerde
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4208
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2008 Saat 15:14
evet  kıvrımın farklı isimleri var degısık degısık
 
nisastayla acılıyor  zaten özellıgıde orada
Yukarı Dön
zelos Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Kas 2007
Konum: her yerde
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4208
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2008 Saat 15:15
kızlar dilber dudagıda vardı ama  fotografını cekmeyı unutmusum ne yazıkkı bayramda annemle ablamın marıfetlerı bu tatlılar ben yaptım dersem yalan olur
Yukarı Dön
zelos Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Kas 2007
Konum: her yerde
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4208
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2008 Saat 15:18
bu malzmeden ıkı tepsı cıkıyor kızlar
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.